Latence/lupání v tracku - audio mixdown

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
Hanz
Příspěvky: 57
Registrován: 02 lis 2006 16:09

Latence/lupání v tracku - audio mixdown

Příspěvek od Hanz » 09 bře 2008 17:31

Zdravím,

potřeboval bych poradit.

Když udělám v cubase audio-mixdown tak je pak v hotovém tracku slyšet "lupání".

Normálně v projektu při skládání tam to lupání slyšet není..

Zkoušel jsem vytáhnout latenci z 256 samplů na 1024 samplů (maximum je 2048), a poté udělat audio mixdown, ale pořád je tam to lupání slyšet.

Zvukovku mám audiophile 192.

Kde může být problém? :roll:

díky

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 bře 2008 17:38

hanz : skus pri mixdowne zaskrtnut REALTIME ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 09 bře 2008 17:38

zvukova kart, softver, pc hardver?
latencia s tym nema co do cinenia, mimochodom, kd sa to deje pri mixdowne

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 bře 2008 17:39

kexik : so zvukovkou a hardwarom by to nemalo suvisiet .. leda tak s DSP kartami ..

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 20:05

Příspěvek od elektri » 09 bře 2008 17:52

jednou jsem měl šíleně zaneřáděná Wokna (start trval 30min. atd), potřeboval jsem něco udělat, ale ani největší latence nestačila, tak jsem dělal bez zvuku, jen v midi a když jsem pak na mixdown připojil nástroje, tak mi to tohle dělalo taky.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 09 bře 2008 17:58

pytkin: presne toto mi robila ktorasi verzia ovladacov na ap2496

Hanz
Příspěvky: 57
Registrován: 02 lis 2006 16:09

Příspěvek od Hanz » 09 bře 2008 18:03

windows zaneřáděnej nemám, mám ho jen na skládání.

Zkusím ještě ten realtime a nainstalovat novější ovladače

rastis
Příspěvky: 2884
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 09 bře 2008 18:08

no... najnovsie ovladace. stiahol som najnovsie ovladace na Deltu, lebo som u kamoa videl, ze maju novy design toho mixeru :). pri zapinani akehokolvek SW, co bude pouzivat zvuk sa ozve maly lupanec. predtym drivre to nerobili.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 09 bře 2008 18:18

skus nainstalovat aj starsie ovladace... proste ine...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 bře 2008 19:44

alebo skusit asio4all .. ked to puka , musi byt daky problem s casovanim ..

ksr
Příspěvky: 155
Registrován: 25 úno 2005 12:31

Příspěvek od ksr » 10 bře 2008 02:02

Hm,taky se mi to obcas deje. Bud lupanec a nebo se kousek vynecha.Prikladal sem to prilis velkymu zatizeni procesoru, kdy koncim projekt prakticky na hrane (eventualne pri velkym poctu stop ze harddisk ma co delat..). Pak to treba vyrendruju jeste jednou a vetsinou uz je to ok.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 10 bře 2008 08:59

To mixdownujete tak, ze mate otvorenych vela VST naraz? Alebo vam to lupe napriklad aj vtedy, ked mixdownujete viacero audio stop do jednej?

Hanz
Příspěvky: 57
Registrován: 02 lis 2006 16:09

Příspěvek od Hanz » 12 bře 2008 20:25

Tak to lupání dělal multimaximizer+. Zaměnil jsem ho za jiný a už je to všechno OK :wink:

Odpovědět