Ahoj,
mam moznost koupit za 6000,- Marshall Powerbrake, rad bych ho zapojil mezi zesilovac a repreaky svyho Voxe AC-30, do budoucna planuju poridit i nejakej starej Orange, takze by mi tadle hracka docela pomohla v kapele... Chtel jsem se zeptat na vase zkusenosti, jakej to mam vliv na barvu zvuku apod., mam z toho trochu strach, nikdy jsem to nevidel v akci
Diky!
Ak Ti pomoze referencia z druhej ruky, tak kamos to mal medzi Hiwatt hlavou a Hiwatt bednou a strasne na to nadaval, ze to kurvi zvuk - horsia dynamika, tensi a tupsi zvuk. Velmi rychlo sa toho zbavil a kupil si nejaky 4x taky drahy rolls royce od nejakej hand made USA firmy a na to potom frflal menej
Praktickou zkušenost s tím nemám, ale princip je v tom, že část výkonu žere ta výkonová brzda a tím pádem můžeš při rozumné hlasitosti víc vyhulit koncové flašky aparátu.
Vliv na zvuk bude u každého aparátu jiný, protože reproduktor taky mění s vybuzením barvu (a teď ho vlastně moc budit nebudeš).
tak teda nevim... taky mam par kamosu, co by to potrebovali, koukal jsem na schema toho powerbrake a neni to nic extra slozityho, kdybych ho mel na stole, dal bych to borcovi, at to poradne omrkne a nechal bych udelat naky klony (mam znamy ve firme na trafa) ale jestli to mrvi zvuk, tak by se mi do toho moc nechtelo...
parek: doporucuju ti se powerbreaku vyhnout sirokym obloukem!!! neni to zadna vyhra, presne jak pise rastis, sezere ti to krom vykonu i dynamiku... jedinej attenuator, kterej 100% funguje se menuje ultimate attenuator a vyrabi ho jeden typek v americe. u nas ani v evrope se neda sehnat, ale je to jedina vec, ktera funguje. ostatni attenuatory vcetne hot plate ubiraj dynamiku (nektere vice, nektere mene ale u vsech je to dost znat - u hotplate je to pri vetsim zeslabeni uz markantni).
na tvem miste bych bud k vybuzeni lamp pouzil booster (tak to pouzivam ja u sveho hiwattu), nebo se holt musis smirit se zvukovou degradaci..
btw. jakyho voxe mas? stareho anglicana nebo cinana?
jojo, bohuzel je to sehnatelne pouze z US.. na druhou stranu je univerzalni (je mu jedno, esli se pripoji 4,8 nebo 16 Ohm box), takze ti, co vlastnej nekolik aparatu, nemusej resit kompatibilitu (napr. hotplate je vzdy pouze pro urcity box).
znovu bych ale doporucil zvazit variantu kvalitniho boosteru pred ampem (katana, fatboost, xotic...), kterej "nabudi" lampy pri podstatne snesitelnejsi hlasitosti, nez volume vytocenej doprava;-)
tudy: pokud nemas na ampu master volume, tak ti nic jineho nezbejva.. pokud teda nechces, aby ti to urvalo hlavu. nevim, jake mas zkusenosti se starejma aparatama, ale tohle je osvedcena cesta, jak vymacknout nadhernej crunch ze starych plexin, orangu, hiwattu atd... ja osobne sem, podobne jako rastis, zastance vytoceneho preampu, takze mam preamp volume skoro naplno a master tak na tretine (Hiwatt DR103).. s pomoci boosteru mam fantasticky crunch pri vyrazne nizsi hlasitosti, nez pokud bych vytocil koncovej zesilovac...
nick_valensi: ale jasně. Tady se prostě řešil PowerBrake a ten slouží k tomu, aby se daly vybudit koncové flašky.
To, jestli to chce někdo tak, či onak, je už jeho věc
tudy: jasne, vim, ze to puvodni tema posouvam trochu jinym smerem, ale ver mi, je to proto, ze sem sam resil podobnej problem a pouziti boosteru mi prislo i v pripade parka jako nejschudnejsi varianta... de o to, ze jakejkoliv attenuator (krom vyse uvedeneho UA), dost zasadnim zpusobem ovlivni dynamiku aparatu.. parka chapu, AC30 sem mel, takze vim, jakej dokaze delat randal.. chtelo by jeden ten ultimate attenuator dotahnout a okopcit ho;-)