Rad by som sa opytal, ako pri masteringu riesite velmi rychle a hlasne peaky, ktore spôsobuje prevazne kick pripadne snare a ine bicie. Môj problem je, ze ak na takto zmixovany zvuk zavesim limiter, nedokazem track natlacit na vyssie RMS bez toho aby som ho uplne neznicil.
Skusal som kombinaciu viacerych kompresorov, pouzil som napr. The Glue s rychlym attackom a kratkym releasom aby tieto peaky zachytil, ale velku slavu to neurobilo. Ak to skusam cez multiband napr. Fabfilter, musim aj tak uberat priliz priliz vela aby som peaky zredukoval a to uz zacinam spodky uplne stracat. Moc mi v tomto pripade nepomohol ani HP filter.
Tiez som vyskusal transient designer, trochu ubrat attack, ale to bolo na mastri uplne zle.
Limiter pouzivam väcsinou Fabfilter, pricom ked takyto track poriadne zatlacim, po hranicu distortionu, tak pridem uplne o punch, aj s max. attackom. Kratky lookahead vie pomoct trochu ponechat punch/transienty ale uz tam zacinam pocut distortion.
Viem, ze najlepsie by to bolo riesit v mixe, ale predstavme si situaciu, kedy sa do mixu neda vratit a pomyselny zakaznik trva na vysokej hlasitosti

Na mixe bicich sa podobny problem da riesit aj vhodnou saturaciou, mohlo by nieco podobne fungovat aj tu?
Diky moc za vase poznatky.