Zdravím, přicházím s prosbou o radu technického charakteru - jsem zvuková lemra a mnou dosud využívaná metoda pokus-omyl mě tentokrát zklamala. Ve zkratce, zamiloval jsem se do zvuku řádně zkreslené ( [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=s9kOX3yZke0#t=641s[/youtube]
) melodiky (mám Hohner Fire) a chci ji využívat při živých vystoupeních. Koupil jsem si na radu kamaráda mikrofon JTS CX - 508, zapojil do zvukovky (Saffire 2i2), narazil jej na melodiku a bezprostředně poté na problém.
Mikrák bere naprosto všechny ruchy, mám strašný problém jej naučit aby snímal výhradně melodiku a vůbec si nedokážu představit, že s tím půjdu na stage mezi hlasité odposlechy. Plus mrcha šíleně vazbí, když se s ní jen přiblížím k mixu / monitorům. Poraďte mi prosím, jak ten krám kalibrovat, (popř. alternativy, za které ho můžu vyměnit, protože tuším, že jsem nevybral úplně nejlíp, byť při zkoušce v hudebninách nijak zvlášť problém nebyl).
Cesta zvuku vede takto: melodika > mic > zvukovka > ableton (guitar rig a podobné srandy).
Díky a slunce v duši.
Melodika s clip-on mikrofonem vs. kytarové efekty [live]
Re: Melodika s clip-on mikrofonem vs. kytarové efekty [live]
Gate, Gain a Sound engineer tahle kombinace by ti mela stacit
Diky moc za odpoved! Sound engineer je VST nebo neco integrovanyho v ABL?
SE je osoba ktera se stara o zvuk.
Jde o spravne nastaveni gate tak aby se otvirala jen pri zahranem tonu a gain nastavit tak aby ti to nevazbilo. To je hodne zjednoduseny postup ale v zakladu by ti vyvazena kombinace techto zakladnich funkci mela usnadnit zivot.

http://www.ultimatemetal.com/forum/back ... rs-ok.html
zkusil bych to přepnout na line in. taky tam píšou o PADu -10dB. Pokud ho tvá karta má, tak ho zkus.
zkusil bych to přepnout na line in. taky tam píšou o PADu -10dB. Pokud ho tvá karta má, tak ho zkus.
Utlumovac (Pad) je asi to prvni co pouzijes na silny signal pokud je jim mikrofon ci karta vybavena. Pro zapojeni do linkoveho vstupu musi byt pouzit linkovy vystup z predzesilovace to znamena mic - preamp - line in protoze line in neprenasi phantom.
-
- Profesionál
Winley píše:Diky moc za odpoved! Sound engineer je VST nebo neco integrovanyho v ABL?

Freelance film scoring engineer, producer, senior sound engineer & editor, Wwise apprentice
vitekkral.com | IMDb | ALLMUSIC
vitekkral.com | IMDb | ALLMUSIC