Michat koncert v softu na PC ?

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Michat koncert v softu na PC ?

Příspěvek od safa » 15 kvě 2006 10:58

Nezkousel jste nekdo ze sebevrahu michat zivak na PC (nepocitam Jahlare, kterej ma sofistikovanejsi PC ;o)))) ) . Cet jsem prispevek nejakycho Slovince kterej micha zivaky v SAW a docela si to pochaluje. Ostatne tusim, ze na to SpinAudio delaj primo softwerek:

http://news.harmony-central.com/Newp/20 ... le-12.html
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 kvě 2006 11:08

soft od spin audia za 59 usd? heh, nemyslis vazne... k otazke: ja by som sa bal. program parkrat provede nepovolenou operaci a za chvilu budes zvucit maximalne tak dedinsky spevokol. ako vychodisko z nudze hej, technicky to predsa nie je problem, s hocakym DAW programom

Uživatelský avatar
Viki
Příspěvky: 124
Registrován: 07 bře 2006 11:00

Živák

Příspěvek od Viki » 15 kvě 2006 11:14

Přesně tak,souhlasím s kexíkem...néééééééé a ani to nezkouším :wink: .
Ale do zkušebny na zkoumání zvuku možná jo,to bych měl co dělat a nezabralo by to místo.

jehlar
Příspěvky: 204
Registrován: 25 úno 2005 21:17

Příspěvek od jehlar » 15 kvě 2006 11:53

Myslím si, že není velký rozdíl mezi hraním z PC a mícháním na PC. Když pominu svůj pult který jede pod XPčkama, tak používám ableton jako hostitelskou VST aplikaci pro efekty a rozhodně bych se nebál v něm i míchat. Dle mých zkušeností jde o hodně velký držák.
PS: jeden člověk co byl na školení u Digica mi tvrdil že u nich jsou jako operační systém použity okleštěné okna milenia, což mi připadne téměř neuvěřitelné.

Uživatelský avatar
Viki
Příspěvky: 124
Registrován: 07 bře 2006 11:00

Millennium

Příspěvek od Viki » 15 kvě 2006 12:40

Ještě se připojím do debaty.
Ano Millenium je schopno podpořit Software v PC mnohem více nežli XP-je to jen o práci s RAM pamětí- (donedávna to byl můj nejoblíbenější a nejspolehlivější systém),ale ouha,je tu taky PC hardware a ovladače a...no prostě jedno s druhým.
A přes co to prohnat do PC? ISIS,ten už je dávno profláknutej,mám doma Aark 20/20 a netroufnul bych si prohnat přes to živák,přestože mám docela slušný comp.Dokonce ani přes Aardvark Direct Pro,který má i DSP efekty to nezkouším.(Aha,tak asi ADAT...no jo).Možná by to nějaký VST udržely,ale co tedy:sečtu cenu software+comp a myslím,že za to pořídím slušné hardware efekty (určitě odpovídající zvukem PC pluginům).
A zvukovky typu DigiFace nebo FireFace? Já nevím,asi to chodí dobře,ale už jsme zase u ceny...:-).
Já jsem zastáncem míchání v PC,ale ne na Live produkci,jedině co se mi líbí je tohle na Live nahrávky:
http://www.audiotek.cz/ATK/ATK_product_ ... ory=610000
když se k tomu přikoupí tohle:
http://www.audiotek.cz/ATK/ATK_product_ ... ory=610000
Jo,bylo by to krásný sedět u compu a čarovat myší na koncertu... :wink: .Ostatně vše se odvíjí od stylu hudby,kterou zvučíš...
Na co by to vlastně Šáfa potřeboval? :oops:

jehlar
Příspěvky: 204
Registrován: 25 úno 2005 21:17

Příspěvek od jehlar » 15 kvě 2006 13:02

2 viki: no vidíš já jsem právě kvůli ceně šel do VST, původně jsem si chtěl pořídit systém TC6000, dnes děkuji jednomu známému, že mě přesvědčil na variantu povercore + vstpluginy postavené na algoritmech TC6000. Dokonce jsem s touto efektovkou spáchal i nějaké živáče do ČT bez problémů a připomínek. Cenový rozdíl je dost velký samozřejmě ve prospěch PC varianty.

Uživatelský avatar
Viki
Příspěvky: 124
Registrován: 07 bře 2006 11:00

Powercore

Příspěvek od Viki » 15 kvě 2006 13:34

Máš nějaký bližší specifikace nebo link?
Já chci dělat muziku tak,že bych zpíval živě (vocály pak playback)
a 10-12 stop bych pouštěl živě z PC
(pokud se to do té doby nikdo z naší kapely nenaučí nebo nepokusí hrát živě) a domíchávat to podle zvuku sálu nebo prostředí.
Ty by byly samozřejmě nahraný živě,tedy na živé nástroje-bicí-basa-dvě kytary a vocály (možná piano).
Můžu to na tohle použít,zas takovej přehled nemám o hardware :?: .
Mám i @ v profilu...

Uživatelský avatar
Viki
Příspěvky: 124
Registrován: 07 bře 2006 11:00

Powercore

Příspěvek od Viki » 15 kvě 2006 13:52

... :P dík,jestli je to tohle:
http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes ... nt[1614]=1
-už jsem o tom slyšel,stálo by to za hřích...

jehlar
Příspěvky: 204
Registrován: 25 úno 2005 21:17

Příspěvek od jehlar » 15 kvě 2006 14:07

spíš tady toto http://www.disk.cz/disk/producer2.csp?! ... !PSD,65#10
sám mám verzi PCImk2, určitě je nutné vlastnit plugin VSS3. U přehrávání více stop bych měl obavy pouze z množství dat. Otázka zní jak je organizovat. Každá skladba samostatný projekt??? - to může dělat problémy při natahování nových dat. Všechny skladby v jednom projektu??? - může přinést problémy s velikostí současně otevřených souborů. Asi nějaký kompromis složený s bloků skladeb. V takové aplikaci budou asi poměrně velké nároky na HDD - ideální by bylo mít data na externím HDD a minimálně 100% zálohu.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 15 kvě 2006 14:12

TC Electronics:
Hm, je to hezký, ale trochu drahý ne? 23.000,-. to už si raději koupím HW efekt.

Uživatelský avatar
Viki
Příspěvky: 124
Registrován: 07 bře 2006 11:00

Disk

Příspěvek od Viki » 15 kvě 2006 15:01

Jehlar:
S diskem by nebyl problém,mám 80+120 pevný a 120 externí FW (sice teď jde do opravy,asi neunesl rychlost dat při nahrávání,takže jen na ty zálohy...).
Kouknu na to a kdyžtak se ozvu.
Jo a samostatný tracky chci kvůli čistotě a věrohodnosti zvuku.
Při jakémkoli smíchání to na živém mixu hraje úplně jinak než na bedýnkách doma,proto chci,aby "virtuální muzikanti" byli hezky po jedné stopě v PC a zvukař jen hlídal aby něco nevylezlo.
Nebo myslíš,že by se mělo něco smíchat,no bicí asi jo,ale třeba basu a solo kytaru,tu musíš vytahovat podle dozvuku sálu...
Uvidím,každopádně jsi mi dal hezký typ na přemýšlení,do čeho vrazit chechtáky až budou.

jehlar
Příspěvky: 204
Registrován: 25 úno 2005 21:17

Příspěvek od jehlar » 15 kvě 2006 15:08

2delay: najdi si ceny HW systému TC6000 a myslím, že změníš názor na cenu systému povercore :-)

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 16 kvě 2006 00:02

jehlar píše: PS: jeden člověk co byl na školení u Digica mi tvrdil že u nich jsou jako operační systém použity okleštěné okna milenia, což mi připadne téměř neuvěřitelné.
... jo mel pravdu, respektive ja jsem byl taky na skoleni na DS-00 a tam to je (nebo aspon pred tema dvema lety byla) oklestena verze Win98SE. Taky jsem si za moji dvoudeni prezentaci tohohle pultu v CZ zazil 2x BSOD.

Jinak ten pult neni nic nez jedno PC se trema kontolery a ctyrmi monitory.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 16 kvě 2006 08:12

to jehlar:
Já to chápu, ale jaksi jsem chtěl vyjádřit, že mnohý uživatel dá raději přednost zřejmě :-) kvalitativně horšímu HW efektu. Jinak TC je už poloprofi nebo profi gear, takže si ho všimnou také adekvátní uživatelé, což já asi v tuhle chvíli nejsem.
Nicméně mě ta powercore verze fakt zaujala... nebo spíše ta koncepce se jeví dost inteligentně a sympaticky.

jehlar
Příspěvky: 204
Registrován: 25 úno 2005 21:17

Příspěvek od jehlar » 16 kvě 2006 10:16

2safa: U Innovasonu tvoří viditelnou část v podstatě jenom kontroler připojený k PC pomocí 232, kdyby nedejbože odešel interní PC (vyjímatelné průmyslové PC velikosti PCIkarty) lze bez problémů připojit externí. Srdce systému tvoří DSP (je umístěné buď v pultu nebo v racku u pultu) které je připojené klasickým paralerním portem, přičemž při odpojení od PC funguje dál a nespadne. Jeden můj známý o tom pultu tvrdí, že je to hodně velká a drahá myš.

Odpovědět