MIDI ide Audio uz "menej"

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
veheej
Příspěvky: 8
Registrován: 30 pro 2014 22:08

MIDI ide Audio uz "menej"

Příspěvek od veheej » 05 led 2015 17:34

Zdravím .
Ako tak pokracujem v nadobudavani vedomosti ohladom produkcie(v Abletone) narazil som zas na jeden problem.
Mam doma M Audio Venom a tak ma napadlo ze ho pouzijem ako Midi Key/Kontroler. Nasiel som na nete video a nastavil som to.
Ficim vsak len cez usb kabel. Midi ide fajn aj ked mi vadi ze Venom nema velocity sensitive klavesy(co chcem neskor riesit kupou Novation Lauchkey 49 kedze chcem nahravat aj klavirne skladby a neskor sa to zide).
Midi reaguje fajn,cize hodim nejaky instrument a hram si, avsak ked idem cez audio je tam strasna latencia ktoru neviem nijak poriesit, resp. este viac mi tam vadi sekavy zvuk,ze signal ide asi kazdu pol sekundu a takisto to sumi,proste uplne nepocuvatelne.
Preto sa pytam, neviete ako by som to mohol vyriesit? Je vobec v pohode nahravat audio cez USB kabel? Zvukovu kartu ani MIDI prevodniky ci midi kable zatial nemam a pouzivam moju vstavanu zakladnu zvukovku.Chcel by som to spojazdnit kedze z toho syntaku si viem nastavit pre mna vhodne a zaujimave zvuky :? . Diik :)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: MIDI ide Audio uz "menej"

Příspěvek od TOM-Thak » 05 led 2015 18:00

Musis si poridit zvukovou kartu s podporou asio...

Uživatelský avatar
bluerecording
Příspěvky: 270
Registrován: 08 led 2004 15:18

Re: MIDI ide Audio uz "menej"

Příspěvek od bluerecording » 05 led 2015 19:17

Nemusi nutne, staci si stiahnut ASIO ovladac www.asio4all.com

Uživatelský avatar
dedko
Příspěvky: 789
Registrován: 14 říj 2009 18:55
Vybavení

Re: MIDI ide Audio uz "menej"

Příspěvek od dedko » 05 led 2015 20:17

Ale však venom má zvukovku v sebe, nič ďalšie nepotrebuješ

veheej
Příspěvky: 8
Registrován: 30 pro 2014 22:08

Re: MIDI ide Audio uz "menej"

Příspěvek od veheej » 05 led 2015 21:45

Tak skusil som nainstalovat Asio4All mam s tym vsak problem ze mi to nechce zobrazit v abletone's preferenciach, ale hlavny problem ze ako ani "spustiacu ikonku" neviem co je zle. V program files priecinku je len unistal subor,2 dllka,pdf manual,a internetovy odkaz na ich stranku ..neviem kde je problem.. :?
A áno venom by mal mať vstavanú zvukovu kartu ale popisujem ten problém co sa deje,a neviem tomu prísť na kĺb. Neviem ani ako to poriadne funguje,tak preto ziadam o pomoc

lavender
Příspěvky: 866
Registrován: 26 pro 2011 18:57

Re: MIDI ide Audio uz "menej"

Příspěvek od lavender » 05 led 2015 22:17

ahoj,
ziadat o radu mozes a ja ti odporucim precitat si manual k venomu.
tam je napisane ako a co mas nainstalovat a nastavit.

klingáč
Příspěvky: 408
Registrován: 08 pro 2010 11:36

Re: MIDI ide Audio uz "menej"

Příspěvek od klingáč » 05 led 2015 22:50

veheej píše:Midi ide fajn aj ked mi vadi ze Venom nema velocity sensitive klavesy

Totok sa mi celkom nepozdáva.. :idea:

Uživatelský avatar
bluerecording
Příspěvky: 270
Registrován: 08 led 2004 15:18

Re: MIDI ide Audio uz "menej"

Příspěvek od bluerecording » 06 led 2015 08:35

Venom ma dynamicku klaviaturu a aj vlastny ASIO ovladac. Tak asi to ostava na tom prestudovani manualu

veheej
Příspěvky: 8
Registrován: 30 pro 2014 22:08

Re: MIDI ide Audio uz "menej"

Příspěvek od veheej » 07 led 2015 04:24

Taakze. Manual som mal prestudovany,teda tie veci co som potreboval, nastavil som co sa dalo s vynimkoou vynechania jednej casti. Kedze som stratil cd tak som stiahol driver a nainstaloval ho. Po hrani sa s latenciou podla manualu som to nakoniec nechal na 256 a problem s latenciou staale zotrváva :/
Co sa tyka tej dynamickej klavesnice,niet cudo ze som si myslel ze vobec nieje..nasiel som zmienku aj v recenzii -"keyboard doesn't come across as particularly velocity sensitive, somehow. The definable velocity curves in the Vyxez Editor helped with this, though"..bola predvolene nastavena na fixed velocity(127) .. pomocou toho som v software nastavil velocity curve a je to uz lepsie :) Ale co s tym sekanim a oneskorenim stale neviem :/

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: MIDI ide Audio uz "menej"

Příspěvek od TOM-Thak » 07 led 2015 08:15

Tak ona to asi nebude zadna kvalitni zvukovka v tom.. a taky zalezi jak mas vykony PC. Pokud tam mas 30VSTi, tak i na lepsim PC s lepsi zvukovkou se to bude trhat. Ale jeste na tvou obranu - ja mam Mac Pro SixCore, 24gb ram s Motu s Core audio a kupodivu v abletone mam s latency tsky trosku problem i kdyz tam dam jen par vst.. na PC papirove daleko mene vykonnem mi behala motu na buffer 32samples i pri hodne vytozenem projektu. To me osobne udivuje, musim zkusit jestli je to Macem nebo Abletonem..

Odpovědět