Mini místnůstka na nahrávání
Mini místnůstka na nahrávání
Ahoy všechny vás zdravim a rád bych sem vložil topic,ikdyž to někomu bude možná vadit s mým návrhem.Doufám,že tu získám nějaké odpovědi,rady a pomoc se správným řešením ..Protože jako téměř většina nemám optimální možnost mít místnost přímo jen na nahrávání,zamlouvá se mi způsob tzv "buňky" jen pro nahrávání..Viděl jsem to někde na youtube a řekl bych že to může i fungovat,tak jsem se chtěl optat myslíte že na rozměru místnosti záleží? Nebo jde spíš o to aby "buňka" nebyla uplně ztlumená. Chystám se totiž udělat místnůstku d*š*v 1.5 * 1.2 * 1.9 m s takovým atypickým tvarem (po jedná straně se bude zůžovat od vchodu k mikrofonu) a vyplnim z 50% pravany přímo do stěn co myslíte..Je toto fungující řešení?
Re: Mini místnůstka na nahrávání
Podle mě je jedna zásadní věc a to ta, že místo kde se nahrává vokál nesmí být uplně utlumená lepší je poměr 50:50 možná vyšší
E - MU 0404 USB, HSMW001, AKG 400, Akai mpd 18, Mackie MR-8, Samsung sync master 2243 24", Asus 3800, 2GB Ram,.... http://www.bandzone.cz/darceanddjkpe nebo http://www.myspace.com/mcdarce
Zdravim vás,tak sem se pustil do stavby, a většinu dělám podle článku od fovy,tedy cca 50% místnosti pokrytí minerální vatou 10cm a v rozích dělám bassové pasti... Měl bych akortá dotaz..Jak odstranit sykavky? Příjde mi že jsou moc slyšet...Mám pocit že sykavky bych přiřadil asi k vejškám laicky.. COž znamená asi víc se postarat o vejšky aby se pohlcovali.. Děkuju za každou radu a halvně za super článek od Fovy - když si v téhle době každý schovává své trumfy a nikdo nechce nikomu nic říct 

A nepotrebujes spis pop filtr pred mikrofon? 

a su sykavky pocut nasucho, ci az po kompresii/eq??? lebo standardne sa do vokaloveho fx retazca dava deesser... fakticky vzdy
Mě by zajímalo, jak by měla být velká místnost pro točení bicích?
Co třeba 4x2,6m? Je to hodně málo?
http://www.park-studios.de/pics/standard.jpgboolocks píše:Mě by zajímalo, jak by měla být velká místnost pro točení bicích?
co najvacsia, inak tam nebudes mat room ani dobry spodok
právě řešim, co bude lepší...mám dvě místnosti, už je mám oddělené oknem - jedna je právě 2,6x4, a druhá 3,5x5m.....a nevim ze který udělat režii....ta menší mi přijde na režii míň vhodná, než na nástroje....
tak ono zavisi aj co chces nahravat .. na bicie by urcite bola lepsia ta vacsia ..
právě v tý nahravčce se budou točit bicí, kytarovej apec (potažmo basovej) a zpěv. Občas něco dalšího, ale málokdy.....
urcite ta vacsia na nahravanie...
No jo, jenže do tý menší se mi zase nic nevejde 
Když tam dám stůl s pultem, stůl s kompem, gauč, tak už se tam vejdou čtyři lidi...což je málo...tohle právě řešim...

Když tam dám stůl s pultem, stůl s kompem, gauč, tak už se tam vejdou čtyři lidi...což je málo...tohle právě řešim...
ale ved uz mas vyriesene .. hovoris ze sa rezia do mensej nevojde .. cize studio musi byt v malej ..
jako i v tý malý režii by se dalo žít, ale přijede kapela o více členech a už se tam nevejdou...v tom je problém...je to neútulný...a myslim, když tu menší místnost dobře pořešim akusticky, tak by to nemuselo bejt takový peklo...
2,6x4 .. ked utlmis , vznikne 2x3,5 .. na bicie to bude peklo .. ale nic s tym nenarobis .. proste sa musis prisposobit priestoru , ktory mas .. skoda ze uz je priecka hotova .. mohla byt sikmo a mohlo to byt mozno lepsie ..