mísnost kde si budu hrát a nezlobit - jak na akustiku

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
hondzykk

mísnost kde si budu hrát a nezlobit - jak na akustiku

Příspěvek od hondzykk »

Tak je to tady tenhle týden mám dovolenou a krom dnešního dne (čekám na týpka štukatéra) makám jak šroubek - strhávám kytuju tmelim brousim uklízim stěhuju a jiný .... :D každopádně důvod proč vám tady cpu to že sem se dal na zedničinu je ten že zedničim v místnosti kde bych chtěl mít "studio"
:)
potřebuju poradit jak na tu mrchu akustiku - já totiž ani newim jak taková idealní akustika vypadá *** zní, newim co mám poslouchat co je moc a co málo ::: co hledat :(

newim jestli je nutný robit a bastlit nějaký pasti a podobně (protože nevim jestli to je potřeba) :D
no a ještě jedna maličkost nemáte nějaký TIP na barvu studia - vimvim je čistě individuální záležitost ale já sem jak na jehlách newim kterou barvu vybrat - původně to tam byo zelený - brčál - newim řikal jsem si že bych to možná zkusil nějak tak ladit ale ALE... :D jde mi o to jak to třeba vnímáte vy - barva versus její účinek na lidskou mysl a praacovní "kreativitu"

nějaký ilu foto :

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

ještě mě napadá na zemi bude koberec a na okně závěsy - nějakej ten stůl a pohofka :)

v jednom rohu byla a bude knihovna od země až po strop plná knih

edit - klidně kroužkujte barvy :D
Obrázek

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Ja bych uvazoval o ty tmavsi zluty... tvorivost, aktivita, hravost... mozna i ta barva do fialova by mohla zajimave fungovat ve studiu, ale to je uz experiment...

Jinak ja bych tam dal asi bilou :)

hondzykk

Příspěvek od hondzykk »

žlutou, nad tou sem přemejšlel ale nemusim citronku spíš bych ji musel asi lomit trochou šedý aby to nebylo jak na slunci :D

BS

Příspěvek od BS »

ja bych zadnou barvu nedaval a nechal to jak je to na tech fotkach. bude to aspon poradne vintage......

Cyril

Příspěvek od Cyril »

no dyt jo, ne citronku ale spis bliz k oranzovy...

hondzykk

Příspěvek od hondzykk »

BS :: tyky jsem na tim uvažoval, ale ono ty panely nebo co to je sou fakt hrozný - bejt tam aspoň betonová stěrka .... :( jinak mám radši barevný prostředí než šedou betonovou tý je na sídlišti ažaž :)

cyril - jojo to byla jen taková ouvaha :D jinak oranžovej máme se slečnou obývák

Obrázek

pro někoho kdo by mi chtěl třeba poradit s akustikou bo chtěl poradit kam co dát tak tady mám takový malý plánek toho kam co chci dát :wink:

Obrázek

fova

Příspěvek od fova »

oranzova a zluta . shodli jsme se se zenou. Jsou inspirujici, akcni, tvorive.

Muzes to take zkusit zkombinovat. Na zdi u oken se pry dava tmavsi barva.

hondzykk

Příspěvek od hondzykk »

čekal jsem nějakou reakci ... tak nic :cry:

fova

Příspěvek od fova »

Ohledne akustiky:

1. stul bys mel mit u kratsi steny. Dej ho spis k oknu, protoze dozadu nejde tolik odrazu z beden, takze tam ti to sklo tolik vadit nebude.
2. mistnost jako ctverec je uplne nejhorsi mozna varianta kvuli odrazum - nemuzes s tim neco delat?
3. Vyrob si nekolik ramu, do kterych umistis Rockwool nebo Orsil v igelitu a pres to natahni latku. Ramy poves na zdi, na skoby. Udajne lepsi varianta je mit vzduchovou mezeru mezi ramem a zdi - jestli je to pro tebe technicky mozne. Ramy umisti na zdi tam, kam leti zvuk z beden.
4. Do rohu basove pasti na podobnem principu jako ramy na steny, s tim rozdilem, ze pasti budou trojuhelnikove.
Resilo se to tady: http://www.electrozone.cz/viewtopic.php ... highlight=
5. Monitory necim podloz a tak je zvedni, abys minimalizoval odrazy od stolu. Hodne podstatna vec.
6. Pohovku mej presne takhle umistenou vuci stolu jako to mas na obrazku. Zere to skvele basy.
7. Pri nahravani zkus zatahovat pred oknem zavesy
8. Bedynky si natoc tak, aby tvoje hlava, a bedny tvorily rovnoramenny trojuhelnik.
9. Vyskace bys mel mit ve vysi usi.
10. Nekde muzes nalepit na zed i molitanove pyramidky. Pomuze ti to s vyskami a stredy, ale ten Rockwool bude stacit sam o sobe. Tohle by bylo spis na image pred kamarady :-)

hondzykk

Příspěvek od hondzykk »

fova: ouk úplně stačí , o image nejde ( nebo jo ? ) :D

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

hondzykk píše:fova: ouk úplně stačí , o image nejde ( nebo jo ? ) :D
na to ti odpovie Mr. Sprite Inc. :D

Cyril

Příspěvek od Cyril »

fova píše: 9. Vyskace bys mel mit ve vysi usi.
Promin ale dyt jsme to tu ted nedavno resili a to co pises vubec nemusi platit a troufam si rict, ze ve vetsine pripadu neplati...

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

ja by som siel do okrovej( mal si spravit cisla na tom terciku :) aspon po stranach, je to na 12tej hodine jeden do lava :)

hondzykk

Příspěvek od hondzykk »

excom - nevypada zle

fova

Příspěvek od fova »

Cyril píše:
fova píše: 9. Vyskace bys mel mit ve vysi usi.
Promin ale dyt jsme to tu ted nedavno resili a to co pises vubec nemusi platit a troufam si rict, ze ve vetsine pripadu neplati...
Ja bych prave rekl, ze ve vetsine pripadu to ma byt ve vysi usi :-), ale OK, abychom byli exaktni:
Hondzykku, podivej se do manualu ke tvym monitorum, co tam o tom pisi.

Odpovědět