Mixpult vs piezo snímač
Mixpult vs piezo snímač
Jak zapojit piezo snímač do manuálního mixpultu?
Re: Mixpult vs piezo snímač
Ideálně do Hi-Z vstupu.
ja by som povedal že akokoľvek to funguje, piezo pasívny snímač sa komerčne moc nevyskytuje, vačšinou má vlastnú elektroniku a potom nieje problém to poslať aj do štandartného line in. rozdiel medzi line in resp mic in bez zosilnenia vz Hi-z instrument je v impedanci, tj impedancia line/mic profizariadení je o trošku menšia alebo totožná s Hi-z.
napriklad line impedancia je v rozsahu 250k Ohm až 1Mega Ohm a instrument Hi-z impedancia je 500k OHM až 2M OHM (Vačšinou 1M OHM )
napriklad line impedancia je v rozsahu 250k Ohm až 1Mega Ohm a instrument Hi-z impedancia je 500k OHM až 2M OHM (Vačšinou 1M OHM )
Aby som to ešte trochu upresnil . Vstupy zosilnovacích zariadení majú impedanciu nastavenú podľa toho aký hlasný zvuk očakávajú a ako sa s ním následne dokážu vysporiadať bez skreslenia s čo najnižším šumom. Takže ak lowend amplifier môže mať impedanciu nízku aj 50k aby zvuk čo najviac skrotil a poslal šum do stratena, pričom očakáva už dostatočne zosilnený zvuk , high end amplifier môže mať impedanciu 1M OHM očakáva vysokokvalitný zvuk bez šumu, ktorý vie vďaka designu schémy a súčiastkám zosilniť bez skreslenia a pridaného šumu. Takže vstupná impedancia je len taký korektor očakávanej hlasitosti.
(Impedancia je rezistor medzi signálom a zemou resp. tienením, teda ak je impedancia nižšia viac signálu sa vyžiari do zeme signál je tým tichší)
(Impedancia je rezistor medzi signálom a zemou resp. tienením, teda ak je impedancia nižšia viac signálu sa vyžiari do zeme signál je tým tichší)
Nechal jsem si u profíka pana Cejpka(Cejpek snímače) nainstalovat do svého banja piezo dvojtý(Hambacker)snímač bez předzesilovače.Přes mé akust. kombo Laney A Solo to hraje docela dobře,ale náš kapelník zakoupil mixpult YAMAHA 12 (analog) a tam má zvukař se mnou furt nějaké problémy.Já si myslím,že asi neví kam mně píchnout.Prosím o radu abych zvukaře mohl instruovat.Děkuji.
Předpokládám, že se jedná o MG12 mixpult, nicméně je to skoro fuk. Asi bych tu viděl jednoznačnou cestu přes D.I. box a následně se využije obvykle linkový nebo mikrofonní vstup, impedanční přizpůsobení apod. zajistí právě tahle krabička.
P.
P.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS
Studio ATLAS
To kombo Laney má DI výstup vzadu ? dobre vidím?
ak to priamo do linky neznie dobre tak si to snímaj mikrofonom.

ak to priamo do linky neznie dobre tak si to snímaj mikrofonom.

Přesně tak, kabel XLR-XLR a je vystaráno. Kombo může sloužit jako odposlech.
len tak zo srandy , lebo tu trpíme nudou, mohol by som poprosiť reakciu zadávateľa témy? .. pochopím nejaké výpadky spojenia internetového typu. all good