Multikanálové náhrávání na PC

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
d_l_er
Příspěvky: 2
Registrován: 14 říj 2007 00:08

Multikanálové náhrávání na PC

Příspěvek od d_l_er » 14 říj 2007 20:06

Dobrý den. Mám menší problém. Chtěl bych nahrávat naší amatérskou rockovou kapelu. Každý má své kombo a nástroj + nějakej ten mikrofon. Jelikož nejsem v tý hudební technice příliš zběhlej, chtěl sem náhravát a mixovat na počítači. S programovou vybaveností neni problém, na počítači umim dobře a některý hudební programy znam, při nejhorším použiju nějaký freeware, třeba Audacity. Jde mi spíš o to, jak získat více vstupů do počítače, abych mohl náhrávat nástroje současně, každý nástroj na svou stopu přímo do PC. Prý se dá koupit speciální zvukovka pro multichannel recording třeba s 8 vstupy. Dá se také využít nějak mixák? Ale podle mě by při výstupu z mixáku vznikla zas pouze jedna stopa a to já přesně nepotřebuju. Nebo je lepší řešení? S tímhle si nevím rady. Nemám zase tolik financí, takže mi jde spíše o to, aby to nějak fungovalo, než aby to znělo perfektně. Ještě pokud byste mi mohli poradit, jak by to bylo třeba s latencí a taky, jak by se dal nastavit monitoring pro jednotlivé hráče. PC je rozhodně dostatečný pro nahrávání, zvukovka SB Creative Labs Live 5.1 OEM. Předem dík

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 14 říj 2007 22:08

8kanal zvukovku + mixak s direct out alebo aspon insert vystupmi na kazdom kanali. najlacnejsia 8x zvukovka je m-audio delta 1010lt
dobry freeware je reaper 0.999

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 449
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Příspěvek od TAP » 14 říj 2007 22:14

Za chvilku ti tu někdo nadá, žes nepoužil search.
Potom se tu rozpoutá debata čítající minimálně 100 příspěvků.
Ty hledáš tohle(pokud ti de o nejlevnější funkční řešení):

http://www.m-audio.com/products/en_us/D ... -main.html

pokud existuje levnější funkční řešení, rád se přiučím.


tak pánové - je to vaše!

edit: kexík je rychlejší než (můj slovní) průjem

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 14 říj 2007 22:37

kexik vsetko povedal .. vsjo jasno ..

aha .. este k tomu monitoringu .. ak by si chcel miesat kazdemu zvlast monitoring , tak to ide v pocitaci .. ale zvuk bude oneskoreny o latenciu .. dajme tomu 5 msec .. da sa s tym zit .. a by si to chcel v realnom case , chcelo by to drahu zvukovku alebo drahsi mixpult ..

cublay
Příspěvky: 66
Registrován: 07 lis 2006 11:43

Příspěvek od cublay » 14 říj 2007 23:14

Jde to samozřejmě i s více zvukovkama najednou - přecijen levnější řešení než Delta 1010LT - lepší nééé. Bohužel zrovna ten SB Live 5.1 je debil. Má pevně danný DMA/IRQ - tedy v kompu můžeš mít jen jednu. Ostatní musí být nějaký jiný.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 14 říj 2007 23:42

cublay : viac zvukoviek musi byt zosynchronizovanych .. co zrovna s Sound Blastrami moc nejde ..

cublay
Příspěvky: 66
Registrován: 07 lis 2006 11:43

Příspěvek od cublay » 15 říj 2007 09:47

Jasně. Ono by to taky šlo jen tak, že by se to nejdřív pustilo přes mix, z něj by se dělal monitoring. synchro by se holt muselo dodělat ručně dodatečně. Taky jsem to v začátcích dělal. Faktem je, že než se s tím prdět, je lepší třeba bazar. Zrovna nedávno někdo prodával Deltu 1010TL na midi.cz. Nebo se za pár kaček dá sehnat Guillemot ISIS. Sice je trochu problém s tím, že jsou drivery jen po WinME, má spoustu špeků (třeba ASIO) ale za ty prachy je na demo dostatečná (právě ten direct monitoring měla dobrý).

parek
Příspěvky: 267
Registrován: 18 kvě 2003 01:24

Příspěvek od parek » 15 říj 2007 11:14

Trosku drazsi, ale podle me jednodussi reseni je zvukovka, co ma i tech 8 preampu (odpada potreba mixu).

Treba todle:
http://shop.mediaport.cz/product_info.p ... d=52172999

Obrázek


Uznavam, je to podstatne vic, jak za deltu, ale kvalitou to bude imho taky nekde jinde a zas tak silena palka to neni.
Čí to byl proboha nápad se timdle živit??

cublay
Příspěvky: 66
Registrován: 07 lis 2006 11:43

Příspěvek od cublay » 15 říj 2007 11:47

Jo, to je pravda - tady se ušetří za mix, popř. za mic. preampy. Vlastně to jde použít, v případě nouze i na live hraní místo mixu.
Jinak doporučiji přečíst ten text na mediaport.cz :lol: To jsou jazykové perly: "2 vstupy s DI zajišťují perfektní přizpůsobení impedance a nutnost externího DI boxu." nebo: "Zařízení je zkonstruováno tak, aby při napájení z externího zdroje byl poskytnut maximální výkon."

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 15 říj 2007 17:47

myslite ze ten saffire spravi 8 roznych mixov do sluchatiek ?

parek
Příspěvky: 267
Registrován: 18 kvě 2003 01:24

Příspěvek od parek » 15 říj 2007 20:05

Pytkin: no, to by me taky zajimalo... nalomili jste me na tu saffire 26IO, ale resim porovnani s presonus firestudio (koneckoncu je na to thread vedle), ktery ma ten monitoring podle vseho podchycenej. jediny co mi vadi, jsou konektory vepredu, je to v racku dost otravny...
Čí to byl proboha nápad se timdle živit??

d_l_er
Příspěvky: 2
Registrován: 14 říj 2007 00:08

Příspěvek od d_l_er » 15 říj 2007 22:47

Super, fakt dík, tohle sem přesně potřeboval. Ta zvukovka M-AUDIO Delta 1010LT je fajn, ten program REAPER 0.999 je taky zajímavej. Na latencí 5ms si rozhodne zvyknu:). Jeste sem se chtel zeptat na malickost. Jakym kabelem (jaka koncovka) mam spojit mixak se zvukovkou? Pres MIDI port??? A najde si ten mixak sam program (treba ten REAPER 0.999) nebo to musim systemu nejak specialne "rict"?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 říj 2007 22:54

ajeje... kamarade, ty si este uzijes srandy, kym nahras nejake demo :)
1. mixpult je blbec, on nevie vobec nic, a o reaperi uz vobec nie. celkom pre istotu, bavime sa o analogovom mixe, ktory, pokial to nie je nejaka draha nadhera s automatizaciou, urcite nema midi vstup.
2. kupis si 16 kablov a poprepajas direct outy s inputmi zvukovky a line in s outputmi. zbytok je medzi tebou a reaperom

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 16 říj 2007 00:00

delta 1010LT ma cinche na pavukovi ..
Obrázek

cize budes potrebovat asi kable JACK<->CINCH

asi by bolo najlepsie , keby si napisal aky mixak mas .. ak teda nejaky mas , neni to uplne jasne z tvojej prvej otazky ..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 16 říj 2007 00:09


Odpovědět