Multikanálové náhrávání na PC
Multikanálové náhrávání na PC
Dobrý den. Mám menší problém. Chtěl bych nahrávat naší amatérskou rockovou kapelu. Každý má své kombo a nástroj + nějakej ten mikrofon. Jelikož nejsem v tý hudební technice příliš zběhlej, chtěl sem náhravát a mixovat na počítači. S programovou vybaveností neni problém, na počítači umim dobře a některý hudební programy znam, při nejhorším použiju nějaký freeware, třeba Audacity. Jde mi spíš o to, jak získat více vstupů do počítače, abych mohl náhrávat nástroje současně, každý nástroj na svou stopu přímo do PC. Prý se dá koupit speciální zvukovka pro multichannel recording třeba s 8 vstupy. Dá se také využít nějak mixák? Ale podle mě by při výstupu z mixáku vznikla zas pouze jedna stopa a to já přesně nepotřebuju. Nebo je lepší řešení? S tímhle si nevím rady. Nemám zase tolik financí, takže mi jde spíše o to, aby to nějak fungovalo, než aby to znělo perfektně. Ještě pokud byste mi mohli poradit, jak by to bylo třeba s latencí a taky, jak by se dal nastavit monitoring pro jednotlivé hráče. PC je rozhodně dostatečný pro nahrávání, zvukovka SB Creative Labs Live 5.1 OEM. Předem dík
Za chvilku ti tu někdo nadá, žes nepoužil search.
Potom se tu rozpoutá debata čítající minimálně 100 příspěvků.
Ty hledáš tohle(pokud ti de o nejlevnější funkční řešení):
http://www.m-audio.com/products/en_us/D ... -main.html
pokud existuje levnější funkční řešení, rád se přiučím.
tak pánové - je to vaše!
edit: kexík je rychlejší než (můj slovní) průjem
Potom se tu rozpoutá debata čítající minimálně 100 příspěvků.
Ty hledáš tohle(pokud ti de o nejlevnější funkční řešení):
http://www.m-audio.com/products/en_us/D ... -main.html
pokud existuje levnější funkční řešení, rád se přiučím.
tak pánové - je to vaše!
edit: kexík je rychlejší než (můj slovní) průjem
kexik vsetko povedal .. vsjo jasno ..
aha .. este k tomu monitoringu .. ak by si chcel miesat kazdemu zvlast monitoring , tak to ide v pocitaci .. ale zvuk bude oneskoreny o latenciu .. dajme tomu 5 msec .. da sa s tym zit .. a by si to chcel v realnom case , chcelo by to drahu zvukovku alebo drahsi mixpult ..
aha .. este k tomu monitoringu .. ak by si chcel miesat kazdemu zvlast monitoring , tak to ide v pocitaci .. ale zvuk bude oneskoreny o latenciu .. dajme tomu 5 msec .. da sa s tym zit .. a by si to chcel v realnom case , chcelo by to drahu zvukovku alebo drahsi mixpult ..
Jasně. Ono by to taky šlo jen tak, že by se to nejdřív pustilo přes mix, z něj by se dělal monitoring. synchro by se holt muselo dodělat ručně dodatečně. Taky jsem to v začátcích dělal. Faktem je, že než se s tím prdět, je lepší třeba bazar. Zrovna nedávno někdo prodával Deltu 1010TL na midi.cz. Nebo se za pár kaček dá sehnat Guillemot ISIS. Sice je trochu problém s tím, že jsou drivery jen po WinME, má spoustu špeků (třeba ASIO) ale za ty prachy je na demo dostatečná (právě ten direct monitoring měla dobrý).
Trosku drazsi, ale podle me jednodussi reseni je zvukovka, co ma i tech 8 preampu (odpada potreba mixu).
Treba todle:
http://shop.mediaport.cz/product_info.p ... d=52172999

Uznavam, je to podstatne vic, jak za deltu, ale kvalitou to bude imho taky nekde jinde a zas tak silena palka to neni.
Treba todle:
http://shop.mediaport.cz/product_info.p ... d=52172999

Uznavam, je to podstatne vic, jak za deltu, ale kvalitou to bude imho taky nekde jinde a zas tak silena palka to neni.
Čí to byl proboha nápad se timdle živit??
Jo, to je pravda - tady se ušetří za mix, popř. za mic. preampy. Vlastně to jde použít, v případě nouze i na live hraní místo mixu.
Jinak doporučiji přečíst ten text na mediaport.cz
To jsou jazykové perly: "2 vstupy s DI zajišťují perfektní přizpůsobení impedance a nutnost externího DI boxu." nebo: "Zařízení je zkonstruováno tak, aby při napájení z externího zdroje byl poskytnut maximální výkon."
Jinak doporučiji přečíst ten text na mediaport.cz

Pytkin: no, to by me taky zajimalo... nalomili jste me na tu saffire 26IO, ale resim porovnani s presonus firestudio (koneckoncu je na to thread vedle), ktery ma ten monitoring podle vseho podchycenej. jediny co mi vadi, jsou konektory vepredu, je to v racku dost otravny...
Čí to byl proboha nápad se timdle živit??
Super, fakt dík, tohle sem přesně potřeboval. Ta zvukovka M-AUDIO Delta 1010LT je fajn, ten program REAPER 0.999 je taky zajímavej. Na latencí 5ms si rozhodne zvyknu:). Jeste sem se chtel zeptat na malickost. Jakym kabelem (jaka koncovka) mam spojit mixak se zvukovkou? Pres MIDI port??? A najde si ten mixak sam program (treba ten REAPER 0.999) nebo to musim systemu nejak specialne "rict"?
ajeje... kamarade, ty si este uzijes srandy, kym nahras nejake demo 
1. mixpult je blbec, on nevie vobec nic, a o reaperi uz vobec nie. celkom pre istotu, bavime sa o analogovom mixe, ktory, pokial to nie je nejaka draha nadhera s automatizaciou, urcite nema midi vstup.
2. kupis si 16 kablov a poprepajas direct outy s inputmi zvukovky a line in s outputmi. zbytok je medzi tebou a reaperom

1. mixpult je blbec, on nevie vobec nic, a o reaperi uz vobec nie. celkom pre istotu, bavime sa o analogovom mixe, ktory, pokial to nie je nejaka draha nadhera s automatizaciou, urcite nema midi vstup.
2. kupis si 16 kablov a poprepajas direct outy s inputmi zvukovky a line in s outputmi. zbytok je medzi tebou a reaperom