Chtěl bych se s Vámi poradit o akustice místnosti. Tato místnost je čtvercového tvaru a slouží pouze pro nahrávání vokálů. (Při brouzdání na fórem jsem si našel, že tyto typy místnosti jsou nevyhovující) V rohu místnosti máme mikrofón a na zdi nalepenou akustickou pěnu tuto http://www.akusticka-pena.cz/zbozi-ceny/jehlany-7-cm/. Chtěl bych vylepšit akustiku a postavit si nahrávací budku. Tato budka by měla rozměry 1036x2036x110 a byla by vyrobena z MDF desek a potažena buď skelnou vatou a nebo akustickou pěnou. Desky by byly připevněné na pantech, aby šla tato budka složit. Na konci textu jsou obrázky, jak bych chtěl aby budka vypadala. Mám pár dotazů:
1) Pomůže mi tato budka k zlepšení nahrávání vokálů? (Je to dobrý nápad není to blbost?)
2) Budku bych měl potáhnout skelnou vatou nebo akustickou pěnou? (Popřípadě musel bych skelnou vatu upravovat nebo by ji tam stačilo jenom přilepit?)
Dále bych chtěl poradit ohledně nového mikrofónu. Mám mikrofón studio projects b1 a ten bere hodně sykavky, nejsem s nim spokojen. Navíc jsem se dočetl, že je spíše určen na nahrávání hudebních nástrojů. Cena od 4.000-8.000. Mikrofón by byl jenom na zpěv. Žánr rap. Vím, že je často doporučována oktava mk 319 a také jsem si četl kladné ohlasy na Golden Age FC1 Mk2, který si myslím koupil Pytkin. Uvažoval jsem ještě o značce Rode, ale podle recenzí nejsou tak kvalitní. (Né všechny, převážně některé kusy v této cenové kategorii).
Všem díky za odpovědi jak negativní tak pozitivní

Akustická budka: