Nahrávání současně přes mic i linku

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
helpmerobot
Příspěvky: 72
Registrován: 30 kvě 2008 22:27

Nahrávání současně přes mic i linku

Příspěvek od helpmerobot » 01 črc 2008 20:29

Zdar pánavé, mohl byste mi nekdo poradit jak zapojit kytaru, kterou bych chtěl nahrávat současně a to jednu mono stopu klasicky přez kombo mikrofonem a druhou mono stopu do linky?

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Příspěvek od Wohma » 01 črc 2008 20:56

Naposledy upravil(a) Wohma dne 01 črc 2008 21:12, celkem upraveno 1 x.

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 01 črc 2008 20:59

idealne mat nejaky dobry DI box

takmer kazdy DI BOX ma okrem balanced XLR vystupu aj THRU vystup, co je v podstate neovplyvneny signal pusteny dalej.

takze takto nejako:
gitara -> DI BOX
a
DIbox XLR OUT -> preamp -> zvukovka
a zaroven
DIbox THRU -> kombo -> mic -> preamp -> zvukovka

potom v DAW je dost dobre sa este hrat s fazou / posuvat jednu mono stopu voci druhej o milisekundy a pocuvat co to robi.
jihad on riaa & soza.

helpmerobot
Příspěvky: 72
Registrován: 30 kvě 2008 22:27

Příspěvek od helpmerobot » 01 črc 2008 21:27

Díky pánové!
Rozhodl jsem se, že budu každou kytaru ted nahrávat takhle, aby později byla možnost udělání úplně nového zvuku kytary, aniž by se muselo znovu nahrávat. Taková záloha...

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 01 črc 2008 21:29

aum generator píše: DIbox XLR OUT -> preamp -> zvukovka
snad bez toho preampu, ne?

helpmerobot: takhle to chci taky do budoucna delat. Akorat ja mam sansamp, kterej ma i normalne "linkovy" vstupy, jenze ty budes potrebovat jeste reamp (http://reamp.com/ a klony), pokud tu kytaru budes chtit pozdeji zase prohnat tim kombem (treba jinak nastavenym).

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 01 črc 2008 21:36

Cyrile!

helpmerobot
Příspěvky: 72
Registrován: 30 kvě 2008 22:27

Příspěvek od helpmerobot » 01 črc 2008 21:44

Ja právě když bude třeba tak na ty linky nasadim amptube2, jinak spoléhám že to bude vždycky v poho už z komba... Takže kytara->kabel do DI-BOX-> Jeden kabel z DI-BOX do linky na mixu->Druhý kabel z DI do komba a mikrofonem do druhého vstupu na mixu-> z mixu firewire kabel do compu a tam rozděleno na dvě samostatné stopy.

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 01 črc 2008 22:15

cyril: s preampom. ten signal co z toho lezie je strasne slaby.
jihad on riaa & soza.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 01 črc 2008 23:24

...eee ja sem si myslel ze DI box je alternativa preampu a nahrazuje ho... (a nevyvratil mi to tu uz nekdo?) :oops:
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 02 črc 2008 08:11

V tomhle kontextu bych rád upozornil na to, že často používanej MIC100 šumí při větším zkreslení. Takže bacha na to. Mně třeba vyhovuje, protože žádný metalový zkreslení nepoužívám.

kyvaa
Příspěvky: 216
Registrován: 04 dub 2008 21:43

Příspěvek od kyvaa » 02 črc 2008 09:34

ten MIC 100 sem vodrasil asi po roce používání a byl teda bídnej - teď používám joemeek 3Q a i na živý nazvučení je v pohodě ( s gatem navíc )

snímám teda elektroakustiku, ale mám ty moduly dva, na jeden připojím MIC a na druhej linku z kytary (trochu ji zabarví ale z něj to zase připojím symetricky)
pak to připojím do Cubase - do FX hodím Amplitube 2 a pak mám 3 stopy, kde 1 je Amplitube do který je přiveden signál z MIC i z linky, 2 linka, 3 MIC - pak si pohraju s poměrama a není to zas tak k blití. Ale je to pořát taková pokojíčková produkce.

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 02 črc 2008 11:24

cyril: aktivny di box je sice sposobom ako funguje z vnutra velmi podobny preampu, ale neviem ci tam byva dost gainu. (predpokladal by som ze gainu tam nebude dost, no ja mam pasivny tak si niesom vobec isty ako je to u aktivnych). kazdopadne ucel diboxu je prisposobit impedancie, a nie zosilovat signal.
jihad on riaa & soza.

Odpovědět