nahrávka DJ mixu do PC

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
Mist
Příspěvky: 37
Registrován: 09 črc 2005 00:37

nahrávka DJ mixu do PC

Příspěvek od Mist » 03 úno 2006 13:43

chystám se nahrát Dj mix z gramofonů do Pc.
Výstup z mixážního pultu nyní vede přímo do zvukové karty a signál je nahráván prostředníctvím Soundforge 6 .

Dotaz zní: vzhledem k tomu že 2různé desky jsou různě masterované, napadlo mě použít mezi mixput a zvukovou kartu kompresor (DBX 266 xl)
který snad mohl trochu pomoci "srovnat" různou zvukovou úroveně dvou desek. Není to blbost ? Pokud ne, uvítám typy na úrovně nastavení DBX.

Nebo je lepší výsledný mix pak až softwarově tzv Normalizovat ?

za názory děkuju.

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 03 úno 2006 14:32

Mist, podla mna to je zbytocne.. ved upravu zvuku, hlasitosti celeho mixtape si sprav potom v soundforge, ked to nahras...
Dat kompresor na uz natlacene veci je taka dvojsecna sekera, nahras to prekomprimovane a mozes nahravat este raz.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 03 úno 2006 14:36

kompresorem akorat zmrsis zvuk desek. to je blbost.
pouzivej gainy, ne? skoro kazdej mixak ma meraky pro out a cue, tak toho vyuzivej.
kdyz i pres veskerou snahu dojde k tomu, ze vznikne vetsi rozdil mezi urovnema desek, nez se ti bude zamlouvat, pouzij graphic fade v soundforge pro vybranou oblast.
proste na kompresor zapomen. co muzes udelat az na zaver po normalizaci mixu na nulu je to, ze zavesis decentni limiter abys to zlehka zariz.
taky si davej pozor na prebuzeni vstupu zvukovky.

Mist
Příspěvky: 37
Registrován: 09 črc 2005 00:37

Příspěvek od Mist » 03 úno 2006 15:56

gainy a ledky hlídám,
někdy ale ledky klamou a zvláště hudbu různých žánrů mixovanou do sebe je
pak těžší odhadnout.. .. záleží jak jsou ty desky zmasterovaný...

no, chci z toho vymáčknout maximum ale aby to zas nebylo přebuzený....
budu si teda hlídat přebuzení zvukovky.... SB live .... : (
to je asi důvod...

díky za reakci







to Biscuit: ... jo a gratuluju k 1000. příspěvku :

DJDave
Příspěvky: 382
Registrován: 31 kvě 2005 17:48

Příspěvek od DJDave » 03 úno 2006 16:16

Mist - Myslim ze kdyz nahravas z venku pres Linku tak SB Live neni spatna vec.... Taky sem prez ni driv nahraval...A bylo to celkem v pohode.

Jinak si taky myslim ze je kravina davat neco mezi mixak a komp, upravis to vsecko az v kompu, a snad budes spokojenej.
....:::: DJ Dave ::::....

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 03 úno 2006 17:27

chce to tichu zvukovku 24bit. ak mas hlboko do kapsy a mas PCI, tak e-mu0404, ak mas usb, tak m-audio transit a tak podobne. toc to na -20dB spicky a nemoze sa stat ze to prebudis. odstup sumu bude stale 75-80dB, co je cca tolko co ma dobry dj mixak... kompresor su pri tvojom setupe urcite vyhodene peniaze, za dobru zvukovku das 3-5 litrov a vyriesi tvoj problem na 100%

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 03 úno 2006 17:29

what???? prevodniky sb live a jeji vstup to je kapitola sama pro sebe, to bych nerozebiral.
mist - diky za gratulaci :) ja chapu, ze kazda deska je jinak nahustena (rms), ale ledky pomuzou. ja casto jeste dorovnavam gain kdyz vyjizdim savli, uz proste slysim, ze je to min nez je obvykly nebo vic. horsi to je kdyz tam savli chces kopnout rovnou naplno, to poznas az kdyz je pozde :)
hele jeste me tak napadlo, kdyz michas hudbu ruznych zanru, tak to asi spis nez srovnavani bpm, budou prolinacky bez beatu, fade outy a crossfadery, neni lepsi to nahrat vsechno do kompu, zeditovat urovne a smichat v traktoru nebo v necem takovym?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 03 úno 2006 17:48

sblive ma v ulohe prevodnikov bezny ac97 codec, takze sa nijak nelisi od hocakej onbord zvukovky zadarmo. je to proste bezny shit a ze kedysi stal majlant, nic neznamena...

DJDave
Příspěvky: 382
Registrován: 31 kvě 2005 17:48

Příspěvek od DJDave » 03 úno 2006 21:02

sb live ma ac 97 kodeky? Vsechny to maj? :shock:

Divny ja ji mel a na to co sem od ni cekaL SEM BYL SPOKOJENEJ....Ale zase to nebylo nic extra narocnyho.

A co treba audiophilku?
....:::: DJ Dave ::::....

Mist
Příspěvky: 37
Registrován: 09 črc 2005 00:37

Příspěvek od Mist » 05 úno 2006 23:05

biscuit píše: hele jeste me tak napadlo, kdyz michas hudbu ruznych zanru, tak to asi spis nez srovnavani bpm, budou prolinacky bez beatu, fade outy a crossfadery, neni lepsi to nahrat vsechno do kompu, zeditovat urovne a smichat v traktoru nebo v necem takovym?

... OK. na kompresor zapomenu, poohlídnu se asi po nějaké lepší zvukovce než SB live... co takhle Audiophile 2496 ?
... v traktoru zatím nemíchám... nedám dopustit na gramce a vinyl... samozřejmě přes beaty- i když už ne všude za každou cenu...
... možná časem přibude míchací CD.... Pc Dj ing je zajímavý z hlediska ůspory za nákup zvukových nosičů... možná jako doplněk... zatím hodlám kompjůtr používat jen na nahrání a editaci mixu...
.... komu nevadí 128 kpbs: pár starších mixů je zde:

http://www.djmist.info/download.htm


díky všem za názory Ahoj

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Příspěvek od MonkeyFighter » 05 úno 2006 23:40

jo audofilka je v pohode, nebo ta emu0404 jak pise kexik...kdyz prohledas forum najdes tu o i nich spoustu infa a popripade nejaky konkurentky.)

DJDave
Příspěvky: 382
Registrován: 31 kvě 2005 17:48

Příspěvek od DJDave » 05 úno 2006 23:46

MonkeyFighter - Jo jo souhlas mam ji tu 2496 a spokojenej.
....:::: DJ Dave ::::....

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 06 úno 2006 09:08

je to takmer jedno... 2496 je uplne bezproblemov a rychla, emu 0404 je tichsia a ma lepsie prevodniky, latencie su ovsem trosku horsie, co teba konkretne moc trapit nemusi (to skor klavesakov). cena je takmer rovnaka, ja by som dnes kupil 0404 (mam 2496)

Odpovědět