Nefachá novej Cubase

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
pe.klo
Příspěvky: 15
Registrován: 17 zář 2007 16:19

Nefachá novej Cubase

Příspěvek od pe.klo » 20 zář 2007 15:22

Ahoj,
koupili sme do firmy novej Cubase 4. Nainstaluju to, mrsknu do USB klíč a... nic buďto to padne za chvilku nebo to třeba půl hodiny načítá a shodim to sám. Nepomohla Xtá instalace a ani žádnej patch z webu Steinberg. Nemáte s tim někdo podobný zkušenosti? Díky

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 20 zář 2007 15:56

xp service pack 2? dobre nainstalovanej usb klic?

pe.klo
Příspěvky: 15
Registrován: 17 zář 2007 16:19

Příspěvek od pe.klo » 20 zář 2007 15:58

JJ, service pack 2, klíč se normálně zobrazí v Licence Control Center. Todle je fakt chyba, kdy ti nabídne windows odeslání nebo neodeslání chybovýho hlášení

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 20 zář 2007 17:55

mě fachá, ale padá :(
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

pe.klo
Příspěvky: 15
Registrován: 17 zář 2007 16:19

Příspěvek od pe.klo » 20 zář 2007 18:54

Už Fachá. Byla to moje blbost. Při instalaci sem asi někde odklep root C: coby defaultní adresář pro VST pluginy. No a von šel soubor po souboru a kontroloval jestli se jedná o VST plugin. Takže bacha na to. :lol:

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 21 zář 2007 00:39

Kdyz uz jsme u toho, me taky pada (mam teda verzi Studio). Zatim jsem nezjistil, jesti je to vina Steinbergu nebo NI, protoze jsem zatim ve vsech projektech pouzival veci od NI. No kdyz ma projekt vic jak par instrumentu a na nich par efektu, tak se hodne casto stane, ze se zasekne pri nacitani. Nekdy to jde treba az na desatej pokus, fakt opruz. Zkousel jsem podtaktovat procik, podtaktovat pamet, dat jen jedno jadro, ale z hw uprav nic nepomohlo. Jeste mozna zkusim pouzit jen jednu ramku, ale mam spis pocit, ze to je vec cubase.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 21 zář 2007 10:38

To je divny ja mam taky studio 4 USB klic pohoda. Mam WIN XP HOME CZ, C2D giga ramky powercore a vsecko facha jak ma. Obcas se stane ze to spadne ale to je tim, ze mam nastavenou nizkou latency a projekt pri cteni se sekne jednoduse komp nepobere nekolik operaci pri takovym vytizeni a nizkym bufferu. Ty fixy pomohli na zasekavani savli apod. Jediny kdy to pada je kdyz tam pouziju TC NATIVE BUNDLE a laboruju s jejich sidechainem.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 21 zář 2007 11:42

amorph: no ja to vidim na nejakej konflikt. mne vsechny novy verze veci od ni padaly. dokonce i pro 53. proste to vsechno fungovalo a znicehonic prask, teda ne prask, ale spadlo to. ted uz od ni pouzivam jen battery 2, vsechno ostatni jsem dal pryc a pohoda ;) (battery tri mi taky delala problemy)
jinak ja mam teda taky verzi studio

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 21 zář 2007 12:25

Jak to tady ctu tak to musite mit obrovskou radost z toho.To je na tom 4-kova klobasa tak spatne se stabilitou?

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 21 zář 2007 12:28

biscuit: hm, tak to nerad slysim:( Asi nezbyva, nez to nahlasit na support a cekat na patch. No velkej patch na cubase by mel byt za chvili, tak uvidime.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 21 zář 2007 14:12

velkej patch na cubase uz slibujou pekne dlouho, uz me stvou :/
jinak si na stabilitu nemuzu stezovat, funguje mi to s tim usb sracem stejne dobre jako kdysi sx3 s modrym ocickem vedle hodin na spodni liste :-)
jen ty ni veci mi delaly kraviny, ale to spis kostuju na nejakej problem native instruments..

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 21 zář 2007 14:53

biscuit: NI nejsou jediny plug iny, co delaji blbosti. Kdybych pouzival jen Powercore + interni efekty tak si myslim, ze bych nemel problem. Mam ale stazeno spoustu free plug in z KVRaudio a neco z toho se tomu nemusi libit.
Me se treba stavaj dve veci, ktere se daji prezit. Prvni je, ze mi obcas kraví asio ale to je vinou driveru na zvukarny od ESI, treba kamosovi waveterminal dela to same i na SX3. To je ze zvuk zni jako s bit crusherem nebo se sekne a hodi obdelnik do beden tak musim restartovat, ale stane se to jednou za X dlohou dobu. Dalsi vec je ta, ze po solovani a mutovani stop se obcas stane, ze pri importu audia nelze prehrat ukazku wavky v jejich okne pro import. Obcas zabere restart .. obcas ani to ne pro urcity projekt. Kdyz zalozite novy projekt tak to funguje bez problemů.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 21 zář 2007 15:20

No me veci od NI nepadaj, snad jedine kdyz hodne blbnu s Reaktorem, tak to cubase rozhodi, ale i tak to ustoji "jen" s chybovou hlaskou do logu. Ja mam spis specialni problem, ze se mi zasekne loading projekt, ve kterym mam vic veci od NI a musim pak cubase shodit proces.

Ale s dost free vecma mi to teda taky pada. Asi nejvic me stve, ze se to nesnasi s Aixcoustix Electri-Q (posihfopit), coz byl muj asi nejoblibenejsi eq:(

Vlastne s jednou veci ma Cubase ocividne problem, kdyz mam VSTi a mam otevreny jeho audio a instrument kanaly a vymenim ho tak, ze rovnou misto nej vlozim jiny VSTi, tak to dost casto znamena pad nebo chybovou hlasku. Kdyz nejdriv dam No instrument a pak teprve nalouduju novej, tak to je v pohode. Asi maj hosi trochu bordel v pointerech...

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 21 zář 2007 15:52

A jeste me trosku stve ta jejich media library jak nacita nevim chtelo by to nejak zrychlit. Prece na Core 2 Duu, Giga pameti 800mhz a SATA II disku se tydle veci musej nacitat. I po formatu kompu je to takovy chcipli a na moment se to zasekne nez si to hrabne a obcas kdy se clovek preklikne misto load preset nebo pod. tak ceka jak blbstejn 10sec nez se to vzpamatuje.

Odpovědět