Nefachá novej Cubase

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
pe.klo

Nefachá novej Cubase

Příspěvek od pe.klo »

Ahoj,
koupili sme do firmy novej Cubase 4. Nainstaluju to, mrsknu do USB klíč a... nic buďto to padne za chvilku nebo to třeba půl hodiny načítá a shodim to sám. Nepomohla Xtá instalace a ani žádnej patch z webu Steinberg. Nemáte s tim někdo podobný zkušenosti? Díky

biscuit

Příspěvek od biscuit »

xp service pack 2? dobre nainstalovanej usb klic?

pe.klo

Příspěvek od pe.klo »

JJ, service pack 2, klíč se normálně zobrazí v Licence Control Center. Todle je fakt chyba, kdy ti nabídne windows odeslání nebo neodeslání chybovýho hlášení

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

mě fachá, ale padá :(
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

pe.klo

Příspěvek od pe.klo »

Už Fachá. Byla to moje blbost. Při instalaci sem asi někde odklep root C: coby defaultní adresář pro VST pluginy. No a von šel soubor po souboru a kontroloval jestli se jedná o VST plugin. Takže bacha na to. :lol:

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Kdyz uz jsme u toho, me taky pada (mam teda verzi Studio). Zatim jsem nezjistil, jesti je to vina Steinbergu nebo NI, protoze jsem zatim ve vsech projektech pouzival veci od NI. No kdyz ma projekt vic jak par instrumentu a na nich par efektu, tak se hodne casto stane, ze se zasekne pri nacitani. Nekdy to jde treba az na desatej pokus, fakt opruz. Zkousel jsem podtaktovat procik, podtaktovat pamet, dat jen jedno jadro, ale z hw uprav nic nepomohlo. Jeste mozna zkusim pouzit jen jednu ramku, ale mam spis pocit, ze to je vec cubase.

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

To je divny ja mam taky studio 4 USB klic pohoda. Mam WIN XP HOME CZ, C2D giga ramky powercore a vsecko facha jak ma. Obcas se stane ze to spadne ale to je tim, ze mam nastavenou nizkou latency a projekt pri cteni se sekne jednoduse komp nepobere nekolik operaci pri takovym vytizeni a nizkym bufferu. Ty fixy pomohli na zasekavani savli apod. Jediny kdy to pada je kdyz tam pouziju TC NATIVE BUNDLE a laboruju s jejich sidechainem.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

amorph: no ja to vidim na nejakej konflikt. mne vsechny novy verze veci od ni padaly. dokonce i pro 53. proste to vsechno fungovalo a znicehonic prask, teda ne prask, ale spadlo to. ted uz od ni pouzivam jen battery 2, vsechno ostatni jsem dal pryc a pohoda ;) (battery tri mi taky delala problemy)
jinak ja mam teda taky verzi studio

nunu

Příspěvek od nunu »

Jak to tady ctu tak to musite mit obrovskou radost z toho.To je na tom 4-kova klobasa tak spatne se stabilitou?

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

biscuit: hm, tak to nerad slysim:( Asi nezbyva, nez to nahlasit na support a cekat na patch. No velkej patch na cubase by mel byt za chvili, tak uvidime.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

velkej patch na cubase uz slibujou pekne dlouho, uz me stvou :/
jinak si na stabilitu nemuzu stezovat, funguje mi to s tim usb sracem stejne dobre jako kdysi sx3 s modrym ocickem vedle hodin na spodni liste :-)
jen ty ni veci mi delaly kraviny, ale to spis kostuju na nejakej problem native instruments..

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

biscuit: NI nejsou jediny plug iny, co delaji blbosti. Kdybych pouzival jen Powercore + interni efekty tak si myslim, ze bych nemel problem. Mam ale stazeno spoustu free plug in z KVRaudio a neco z toho se tomu nemusi libit.
Me se treba stavaj dve veci, ktere se daji prezit. Prvni je, ze mi obcas kraví asio ale to je vinou driveru na zvukarny od ESI, treba kamosovi waveterminal dela to same i na SX3. To je ze zvuk zni jako s bit crusherem nebo se sekne a hodi obdelnik do beden tak musim restartovat, ale stane se to jednou za X dlohou dobu. Dalsi vec je ta, ze po solovani a mutovani stop se obcas stane, ze pri importu audia nelze prehrat ukazku wavky v jejich okne pro import. Obcas zabere restart .. obcas ani to ne pro urcity projekt. Kdyz zalozite novy projekt tak to funguje bez problemů.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

No me veci od NI nepadaj, snad jedine kdyz hodne blbnu s Reaktorem, tak to cubase rozhodi, ale i tak to ustoji "jen" s chybovou hlaskou do logu. Ja mam spis specialni problem, ze se mi zasekne loading projekt, ve kterym mam vic veci od NI a musim pak cubase shodit proces.

Ale s dost free vecma mi to teda taky pada. Asi nejvic me stve, ze se to nesnasi s Aixcoustix Electri-Q (posihfopit), coz byl muj asi nejoblibenejsi eq:(

Vlastne s jednou veci ma Cubase ocividne problem, kdyz mam VSTi a mam otevreny jeho audio a instrument kanaly a vymenim ho tak, ze rovnou misto nej vlozim jiny VSTi, tak to dost casto znamena pad nebo chybovou hlasku. Kdyz nejdriv dam No instrument a pak teprve nalouduju novej, tak to je v pohode. Asi maj hosi trochu bordel v pointerech...

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

A jeste me trosku stve ta jejich media library jak nacita nevim chtelo by to nejak zrychlit. Prece na Core 2 Duu, Giga pameti 800mhz a SATA II disku se tydle veci musej nacitat. I po formatu kompu je to takovy chcipli a na moment se to zasekne nez si to hrabne a obcas kdy se clovek preklikne misto load preset nebo pod. tak ceka jak blbstejn 10sec nez se to vzpamatuje.

Odpovědět