nežádoucí "phaser" efekt u výstupu z mixu

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
dysmusax
Příspěvky: 72
Registrován: 02 led 2003 18:11

nežádoucí "phaser" efekt u výstupu z mixu

Příspěvek od dysmusax » 17 kvě 2005 11:21

Mám docela nepříjemnej problém. Budu se snažit to nějak rozumně popsat. Takže, mám následovný zapojení:

zvukovka - behringer t1954 - mix (CD TAPE IN)
zvukovka - mix (MAIN OUT)
monitory - mix (CONTROL ROOM)

jedná se o tenhle mix http://tapcogear.com/products/blend6/index.html

Když chci nahrát výstup z mixu, tak se při úrovni asi 50% knobu MAIN OUT začne slyšitelně ozývat zvláštní bazmekovej zvuk, něco jako kdybych na to hodil phaser. Co s tím? :(

Ke všemu je ještě nahrávanej signál hrozně potichu, podle vu metru asi jedna třetina normálního výstupu.

Uživatelský avatar
pm
Příspěvky: 267
Registrován: 04 čer 2002 15:19

Příspěvek od pm » 17 kvě 2005 11:28

Phaser znamena ze ti tam de neco dvakrat, ze tam mas nakou smycku. Z toho popisu zapojeni to neni uplne jasny, ale mozna se neco deje v mixu, nebo mas v pocitaci nastaveny ze se ti ta vracecka z behringeru posila znovu ven, nebo neco podobnyho..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 17 kvě 2005 12:31

ee nahravany signal ide spat do mixu a navyse v protifaze?

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 17 kvě 2005 13:57

Tebe ide o to nahrat naspat do kompu signal ktory pred tym prejde tym Behringerom???? tak som to aspon pochopil......tympadom sa ti asi niekde stretava povodny a procesovany signal.... ale mozno sa mylim...

dysmusax
Příspěvky: 72
Registrován: 02 led 2003 18:11

Příspěvek od dysmusax » 17 kvě 2005 14:02

To jsem se dovtípil, že se motaj dva signály do sebe. Jen bych chtěl přijít na to, jak to spravit ;).

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 17 kvě 2005 14:12

Ak nemas inou cestou vedeny signal do mixu len cez ten Behringer, tak sa to potom deje vo zvukovke.....zalezi od zvukovky resp. od je mixu.....routing vstupov a vystupov....popis aku mas zvukovku

dysmusax
Příspěvky: 72
Registrován: 02 led 2003 18:11

Příspěvek od dysmusax » 17 kvě 2005 14:24

mám ESI Juli@ ...ovšem teď mě napadá, že u ní se ještě dají routovat vstupy/výstupy přes DirectWire. Takže to bude možná v tom... zkusím nějaký nastavení.

Uživatelský avatar
Pierre niko
Příspěvky: 719
Registrován: 28 pro 2004 11:04

Příspěvek od Pierre niko » 17 kvě 2005 16:37

Dej vedet, jak to dopadlo, mam temer totozny gear, tak by me to zajimalo, treba do budoucna.Dik

dysmusax
Příspěvky: 72
Registrován: 02 led 2003 18:11

Příspěvek od dysmusax » 17 kvě 2005 21:51

Tak jsem na to přišel. V ovládacím panelu zvukovky ESI Juli@ je nutný nastavit správně DirectWire. Funguje to bez chyby, dokonce i vstupní signál je na stejný úrovni.
Přílohy
julia.jpg
julia.jpg (20.62 KiB) Zobrazeno 862 x

Odpovědět