Od beden k bedýnkám .... problém ....

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
sparX

Příspěvek od sparX »

Pierre niko píše:Dival sem se jak to u tebe vypada ...
Kam jsi se díval ? :P To určitě nebylo u mě ... ale sedí to docela přesně :--)
Tady je můj ( krásný :lol: ) rychlo náčrt , jak lze vidět možnosti share roomů nejsou velké :oops: :cry:

Obrázek
Pierre niko píše:ale este lepsi by bylo odsunout se z rohu pokje a resit problem vic komplexne. ...
Když někoho něco po shlédnutí nákresu napadne :lol: budu vděčnej :--)

Poshook

Příspěvek od Poshook »

sparX píše:No B2031A nejsou highend bedny ... ale jsou good .
Jen jsem switchnul basy -2db ...

No nic ještě koupím rockwool zacpu rohy a plácnu alespon jeden "rockwoolovej obraz" na boční zed (jedna bedna je totiž v podstatě skoro v rohu )

Největší průšvih bude flutter efekt kterej tam trochu vzníka ... resp je dost slyšet když tlesknu . ...
Akustika je dolezita rovnako ako usi. Ako casto porovnavas pri miesani svoj produkt s nejakou referencnou nahravkou? Tipol by som, ze moc casto nie :lol:

sparX

Příspěvek od sparX »

Poshook píše:Ako casto porovnavas pri miesani svoj produkt s nejakou referencnou nahravkou? Tipol by som, ze moc casto nie :lol:
V podstatě vůbec , razím heslo , že muj zvuk je to nejlepší co tenhle svět mohl kdy slyšet a proto jsem založil tohle téma :---) .... a a a votom to je :wink:

Poshook

Příspěvek od Poshook »

sparX píše: Když někoho něco po shlédnutí nákresu napadne :lol: budu vděčnej :--)
ten TV by som vyhodil a vsetko posunul do stredu pred okno

Poshook

Příspěvek od Poshook »

sparX píše:
Poshook píše:Ako casto porovnavas pri miesani svoj produkt s nejakou referencnou nahravkou? Tipol by som, ze moc casto nie :lol:
V podstatě vůbec , razím heslo , že muj zvuk je to nejlepší co tenhle svět mohl kdy slyšet a proto jsem založil tohle téma :---) .... a a a votom to je :wink:

Clovece, nikdy by som nepovedal, ze mame tolko spolocneho: tiez nikdy nepocuvam, a tiez mam take problemy s nahravkami ako ty :D

sparX

Příspěvek od sparX »

Poshook : No vyhodit jen TV mi nepomůže . Navíc spolubydla by dost prskal . Jinak ta místnost je cca 5x5m ....

Poshook

Příspěvek od Poshook »

nechaj to tak, a zacni pocuvat referencne veci. myslim, ze to vyriesi 80% spominanych problemov

Pierre niko

Příspěvek od Pierre niko »

haluz, sorry, to sem se dival k addysovi do pokojiku (mimochodem, ,jestli to u nej vypada furt stejne, ma stejny problem jako ty) v rubrice, jak vypada vas pracovni koutek... Tebe sem tam hledal , ale nenasel....

MonkeyFighter

Příspěvek od MonkeyFighter »

no ja sem presne z tohodle duvodu(monitor v rohu)udelal skatulata hejbejte se a ted se nemuzu pohnout vypada to uplne debilne ale fakt je to o hodne lepsi(nebo teda je to o hodne jinyjiny ale podle toeriteckejch poznatku ocaď si myslim že asi lepší:)

matucha

Příspěvek od matucha »

no... podle planku je to k***a blby... v rohu skoro ctvercovy mistnosti (nebo ctvercovy mistnosti), to nebude zrovna referencni poslech ;\

sparX

Příspěvek od sparX »

matucha píše:no... podle planku je to k***a blby... v rohu skoro ctvercovy mistnosti (nebo ctvercovy mistnosti), to nebude zrovna referencni poslech ;\
No jo ... to jsou ty pokojový řešení :--(

Jediný co napadá mě , by bylo otočit bedny k druhý stěně a posunout je blíž k posteli ... tím by vznikl asi 60 cm prostor od toho rohu a zvuk by šel přes TV > pokoj > kuchyn > koupelnu ... :lol: a už by se doufám nevrátil :lol: :twisted: + vycpat ten roh a koupit nějakej ten jehlanovej difizor ... jak psal Pierre.

Takhle jak je to tedka , jde zvuk za mě a ten volnej prostor nad postelí nedělá dobrotu ...

matucha

Příspěvek od matucha »

no orientovat se celem do rohu asi nebude zly, roh zacpat rockwoolem taky neni zlej napad... no a ty molitanovy jehlanky nejsou difuzory, ty (molitanky) pohlcujou vejsky jenom. Kdyz budes cumet primo do rohu, tak aspon budes mit symetrickej poslech co se tyce nejblizsich odrazu, obe bedny ti budou pusobit na stejny mody (to znamena, ze basy z levy bedny nebudou dunet vic nez z pravy nebo naopak).

No pak bych necim osetril prvni odrazy... a tim bych asi skoncil, tahle mistnustka nema v tomhle stavu moc perspektivu.

sparX

Příspěvek od sparX »

matucha píše:no orientovat se celem do rohu asi nebude zly
Jsem vůl , to je dobrej nápad - mě vůbec nenapadlo (myslel jsem to jinak) Obrázek
matucha píše:No pak bych necim osetril prvni odrazy... a tim bych asi skoncil.
Co bys proved ? ....
matucha píše:... a tim bych asi skoncil, tahle mistnustka nema v tomhle stavu moc perspektivu.
To je jasný , ale člověk by asi nemohl dělat vůbec nic , kdyby občas neřešil věci provizorně .... Obrázek

matucha

Příspěvek od matucha »

akorat je otazka jak se tam potom vejdes... muze to bejt trochu neprakticky kdyz se tak na to koukam... ale uvidis... planek neni v meritku, tak se to tezko odhaduje

prvni odrazy? takovy to jak hejbes zrcatkem po zdech okolo repraku a tam kde vidis vejskac tak tam hodis nejakou absorbci nebo sikmej povrch, abys to presmeroval pryc. Jenze u tebe je problem v tom, ze tam takovejch veci budes mit strasne moc, kvuli tomu, jak je tam ten nabytek... rek bych, ze je to rozumne neresitelny

sparX

Příspěvek od sparX »

matucha píše:akorat je otazka jak se tam potom vejdes... muze to bejt trochu neprakticky kdyz se tak na to koukam... ale uvidis... planek neni v meritku, tak se to tezko odhaduje
To je v pohodě , to se vejdu .. :wink: (asi bude rozumější to oměřit )
matucha píše:prvni odrazy? takovy to jak hejbes zrcatkem po zdech okolo repraku a tam kde vidis vejskac tak tam hodis nejakou absorbci nebo sikmej povrch, abys to presmeroval pryc. Jenze u tebe je problem v tom, ze tam takovejch veci budes mit strasne moc, kvuli tomu, jak je tam ten nabytek... rek bych, ze je to rozumne neresitelny
A co kdyby se celej ten nápad s rohem otočil směrem k TV . Takhle :

Obrázek

Odpovědět