Jak moc staré monitory byste ještě koupili a naopak jak staré monitory už posíláte do "domova monitorů"?
* Doba znamená, jak dlouho byly používány ve studiu (nikoliv kdy byly vpušteny na trh). Cenu uvažujte tak, že je výhodná (zhruba poloviční, edit: až třetinová; a z aktuální ceny).
Opotřebovatelnost monitorů
Opotřebovatelnost monitorů
Naposledy upravil(a) md3 dne 04 říj 2010 10:48, celkem upraveno 1 x.
Re: Opotřebovatelnost monitorů
zhruba polovicna cena , mi nepripada vyhodna ..
Zajímavé, že všichni 3 dali zatím možnost "i 20 a víc". Jako by u monitorů neplatilo výrobní pravidlo: "věc se musí zkazit v nejlepším případě 1 sekundu po skončení záruční doby".
Pytkin: No, vím, že se říká aspoň třetinová, aby to bylo výhodné; ale ceny v bazarech jsou vždycky spíš nadsazeny; a když člověk vidí, že ušetří třeba i třetinu/čtvrtinu ceny, říká si, jestli to má cenu - to je otázka. Pokud by ta opotřebovatelnost byla opravdu tak malá, tak pro mě by to cenu mělo.
Zkušenosti s tím nemám, proto se vás ptám, můžete říct, že vaše monitory hrajou trochu hůř po 6 letech používání než v prvních dvou letech? (To se asi těžko pamatuje ... Takže jestli slyšíte rozdíl při poslechu novějšího modelu (a to se ve stejné místnosti asi moc často taky nestane ...
))
Pytkin: No, vím, že se říká aspoň třetinová, aby to bylo výhodné; ale ceny v bazarech jsou vždycky spíš nadsazeny; a když člověk vidí, že ušetří třeba i třetinu/čtvrtinu ceny, říká si, jestli to má cenu - to je otázka. Pokud by ta opotřebovatelnost byla opravdu tak malá, tak pro mě by to cenu mělo.
Zkušenosti s tím nemám, proto se vás ptám, můžete říct, že vaše monitory hrajou trochu hůř po 6 letech používání než v prvních dvou letech? (To se asi těžko pamatuje ... Takže jestli slyšíte rozdíl při poslechu novějšího modelu (a to se ve stejné místnosti asi moc často taky nestane ...

md3 : no samozrejme zavisi teda ake su stare .. ked maju dajme tomu 1-2 roky , tak polovicna cena je super
.. pri 20 rocnych by som asi do toho nesiel ..

zle polozena otazka. podstatne nie je ake su stare ale kolko hodin boli v prevadzke a v akych podmienkach (vlhkost, slnecne svetlo, cigaretovy dym). repro vyrobene v 1980, ktore bolo skladovane v tmavom suchom sklade a nepouzivane, je prakticky nove
a tiez, 1-2 roky hrane bedne hraju LEPSIE ako nove, menice su akurat rozohrane. 20rocne uz naopak su opotrebovane
a tiez, 1-2 roky hrane bedne hraju LEPSIE ako nove, menice su akurat rozohrane. 20rocne uz naopak su opotrebovane
s tou "rozohranostou" sa to sice hovori ale neviem o ziadnom serioznom vyskume ktory by to potvrdzoval, takze som skepticky.
a ta "polovicna" alebo "tretinova" cena je oproti comu? s povodnou release cenou to podla mna nema moc zmysel porovnavat...
a ta "polovicna" alebo "tretinova" cena je oproti comu? s povodnou release cenou to podla mna nema moc zmysel porovnavat...
Souhlasím, ale otázka v anketě má tady omezený počet znaků, proto jsem tam dával tu hvězdičku a v příspěvku upřesnil; že jde o dobu použvání ve studiu. A podmínky jsem předpokládal (pravda, neuvedl) standardní/spíš optimistické (průměrná vlhkost, téměř žádné přímé sluneční světlo, žádný cigaretový kouř a při jejich dopravě nákladní auto nemělo havárii a nespadlo do rybníka).kexik píše:zle polozena otazka. podstatne nie je ake su stare ale kolko hodin boli v prevadzke a v akych podmienkach (vlhkost, slnecne svetlo, cigaretovy dym). repro vyrobene v 1980, ktore bolo skladovane v tmavom suchom sklade a nepouzivane, je prakticky nove
md3: mam cerstvou zkusenost s reproduktorama, u nichz se doslova rozpadly gumy mezi membranou a konstrukci. bedny staly a hraly dlouhou dobu v obejvaku, kde se dost kourilo a svitilo na ne slunicko + matros asi taky nebyl zrovna z nejlepsich - i presto hraly celkem slusne.
zjisteni, ze uz to maj za sebou me docela sokovalo. mohli bejt stary nejakejch 13-14 let
zjisteni, ze uz to maj za sebou me docela sokovalo. mohli bejt stary nejakejch 13-14 let
já jsem používal Tanoy Reveal cca 10 let doma ve studiu a za tu dobu jsem nepozoroval žádný úbytek kvality přednesu. Stále jsou plně použitelné a i vedle nových Adamů S2.5 podávají stále dobé informace.
Zkoušel jsem je prodat, ale ty ceny šly tak dolů, že to ani nemá smysl pouštět ( navíc, když je mám tak naposlouchané a furt hrají dobře).
Strašně ale závisí, jak a kdo ty bendy používá. Máme ve škole monitory, který prošly rukama mnoha studentů a ty už fakt ztratily detail - tam ten rozdíl mezi novým a starým je v tomto případě evidentní a jde o 5 let používání.
Zkoušel jsem je prodat, ale ty ceny šly tak dolů, že to ani nemá smysl pouštět ( navíc, když je mám tak naposlouchané a furt hrají dobře).
Strašně ale závisí, jak a kdo ty bendy používá. Máme ve škole monitory, který prošly rukama mnoha studentů a ty už fakt ztratily detail - tam ten rozdíl mezi novým a starým je v tomto případě evidentní a jde o 5 let používání.