Orchac
-
Orchac
Dobre rano,pani zvukovi inzinieri.
Prosim o radu ohladne rec session.
Buduci tyzden budem nahravat s komorakom jednu moju skladbu.Pojdem do Nuenda bud cez RME frfc 800,alebo Tascam FW-1082.Nahrava sa v kostole na chore.
Problem je s mikrofonmi.
Planujem mat setup s dvoma OH, +2 alebo 3 mic na melodicke sekcie.
Blbou suhrou okolnosti mam k dispozicii iba nasledujuce mikraky :
Neumann TLM49
Rode NT1-A
Audiotechnica 4047SVSM
2X Shure SM 58
zalozny JTS NX8
Je mozne nejak rozumne sparovat tieto mikraky na OH ,a ostatne na
aditivne sekcie ?
Diky moc
Prosim o radu ohladne rec session.
Buduci tyzden budem nahravat s komorakom jednu moju skladbu.Pojdem do Nuenda bud cez RME frfc 800,alebo Tascam FW-1082.Nahrava sa v kostole na chore.
Problem je s mikrofonmi.
Planujem mat setup s dvoma OH, +2 alebo 3 mic na melodicke sekcie.
Blbou suhrou okolnosti mam k dispozicii iba nasledujuce mikraky :
Neumann TLM49
Rode NT1-A
Audiotechnica 4047SVSM
2X Shure SM 58
zalozny JTS NX8
Je mozne nejak rozumne sparovat tieto mikraky na OH ,a ostatne na
aditivne sekcie ?
Diky moc
Fuuuha! ja teda rozhodne nie som ziaden inzinier bohuzial, tak ale jedine co mas v pare su tie dynamicke Shure SM58. Ja som zase nemal tolko mikrakov k dispozicii a tiez som nemal ziaden skutocny par. Tocil som to na dva Rode mikraky. Jeden NT1-A a NT2-A. Bola to sila pretoze kazdy z nich ma uplne iny charakter a dynamiku. Tak ale tam nebola ina moznost. Ten NT1-A ktory mas aj ty k dispozicii, je dynamicky strasne rozlietany, takze to fkat bolo hore dole v pravom slova zmysle. Hraje naviac trochu vyskovo takze podla toho by som ho asi zaradil na nejaku sekciu, ktorej to pomoze. Neviem ci tam su kontrabasy cela pozauny alebo nieco co sa skor pohybuje nizsie. Ostatne mikraky (okrem SM58) poznam, len z obrazkov.
Tie Shure by som asi pouzil ako OH. Sundal by som im tie popfiltre a urobil z nich tak SM57.
Toto ale asi naozaj nebude ten najodbornejsi a najprinosnejsi prispevok. Tak ale aspon nieco malo do mlyna. 

Tie Shure by som asi pouzil ako OH. Sundal by som im tie popfiltre a urobil z nich tak SM57.

-
-
adam : konkretne neviem .. len som to myslel v tom zmysle, ze ak mas s nimi dobre vztahy , nemal by si mat problem na zapozicku si pozicat 2 rovnake mikraky .. ktore , to by ti tu snad mohli poradit skusenejsi .. myslim si , ale ze lubovolne dva kondiky budu lepsie ako 2x SM58 ..
BTW: Pan Nosko je kral ..
BTW: Pan Nosko je kral ..
-
-