parametry zvuku pro televizi

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22114
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin »

matucha : ak chces dake figle ako dosiahnut hlasny zvuk .. s tym az tak neporadim .. Ale nas zvukar pouziva strasne moc efektov vsade .. V nuende ma skoro vsetky inserty zaplnene .. Ci uz na kanaloch (hlas , hudba) a potom aj na grupach , kde to dava do hromady .. Hlavne pouziva vela limiterov z UADu Pultec a Precision Limiter , z POCO Dynamic EQ , Character ..
Hlavne peclivo strazi VU meter .. Minule mi hovoril ze dakomu skracoval samohlasky , lebo mu chodila uroven na VU moc hore ..

matucha
Příspěvky: 5581
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha »

Diky, to uz je zajimavejsi...

... ne o figle na hlasitost mi nejde, to uz nejak zvladam vymejslet sam ;-)

Me de o to, ze asi budu delat postprodukci nejakymu dokumentu, takze se vzdelavam. Prestoze na me bude spis to cely dat dohromady a uplne takovy ty posledni prepisy se budou delat jinde, chtel mit co nejvic informaci, abych neco nedelal ve spatnym formatu apod.

Jinak je to myslim zajimavy tema vseobecne.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22114
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin »

Inak zaujimava vec funguje vo videu .. Ked pouzijes audio , ktore ide do nuly , ci uz nejaky mix, alebo rovno grab hudby z audio CDcka .. Tak ked to das do strizne , alebo do onlajnu, tak je zvuk skresleny .. Aj ked je tam len jedna stopa, cize by nemal byt .. Vzdy sa to musi v strizni dat tak -6dB aby to normalne hralo .. Neni mi uplne jasne preco ..

matucha
Příspěvky: 5581
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha »

No dalsi vec.

Casto se mi delo to, ze kdyz jsem daval nejaky svoje skladby k videum, tak nekde v prubehu procesu (ale vetsinou to byla vec animatoru) se ten zvuk uplne pos**l, znelo to jako nejaka hodne nekvalitni sample converze, ktera vsechno strasne zhrubla a bylo slyset zvoneni. Ja to pak vymenoval znova za "original", protoze se to nedalo poslouchat.

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2837
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Příspěvek od Fractal »

a je nějaký problém se na to zeptat jistých lidí přímo v tv?
ochotně poradí, všecko vysvětlí... (normy, na co si dát pozor)

shagy
Příspěvky: 181
Registrován: 19 pro 2004 21:03

Příspěvek od shagy »

Pytkin) nie je jednoduchsie reklamnym agenturam a TV vysielatelom dodat hotove veci priamo vo vystupnom formate avi alebo mov...komplet zo zvukom, trebars aj na externom HD...by sa vynechal prepis zo strizni na medium (betu) a z media (bety) do vysielacieho hw...alebo predajcovia Bety natlacili kapustu, ze sa to na tu betu proste musi davat??? ved aj tak kazdy striha v PC/MAC obraz aj zvuk...nerozumiem tomu prepisu...mam pocit, ze sa uz aj vysiela z HD a pocitacov...tak naco zbytocna (draha aj moralne) paska medzi tym...
http://www.shagy.sk - zvuk nazivo aj v studiu

fantozzi
Příspěvky: 313
Registrován: 11 zář 2006 21:25

Příspěvek od fantozzi »

no ve fakt velke televizi jsem nebyl, ale nemám pocit, že by se bety odepsaly a vysílalo se z harddisku

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6559
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak »

No ja jsem se ted bavil s par lidma z SGI a HP a oba uvadeli jako priklad nasazeni svych nejvykonnejsich diskovych poli Ceskou televizi, ktera z nich pry vysila (samozrejme jsou to obrovsky kravy s FC diskama, schopny tlacit vysoko pres GB/s za jakychkoliv okolnosti, ne nejakej disk v suplicku). Tim se nijak nevyjadruju k (ne)odepsanosti bety, protoze videu nerozumim, chci tim jenom rict, ze z disku se jede a tudiz zrejme existuje moznost se bete po ceste vyhnout.

fantozzi
Příspěvky: 313
Registrován: 11 zář 2006 21:25

Příspěvek od fantozzi »

no, ct je plne na digitalu uz par let, ale nevim, jestli treba nova, ktera po odchodu na Barrandov musela nakoupit komplet novou techniku je na tom taky tak

A tipnul bych si ze regiony jedou i v ct na digi betě

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22114
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin »

shagy : je to logicke co hovoris .. ale proste to tak nefunguje :) vysielacie medium je Betacam SP .. Ci tie reklamy z toho rovno vysielaju (to co im nastrihaju v agenture) alebo to prepisuju do odbavovacieho systemu .. to neviem ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22114
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin »

Vsade idu analogove bety .. Jak STV, tak Markiza, JOJ, TA3 .. Digibety nikto nikdy po nas nechcel .. A pride mi to vcelku logicke .. Agentura co spracovava reklamu pre telku nebude predsa kupovat digibety , ked su niekolko krat drahsie ako analogove ..

fantozzi
Příspěvky: 313
Registrován: 11 zář 2006 21:25

Příspěvek od fantozzi »

no jo, slovensko :-) Ale nezdá se mi, že když i náš infokanál jede na digi betě, že by nova jela čistě z analogu...

Jinak - jestli se TV rozhodne pro digitál, tak holt agentura kouopí to, co bude muset, jestli chce kšeft, ne?

Mimochodem na Andělech jsem kromě novýho Nexa, co tam Musicdata dotáhli zkoumal i kamery ČT a překvapilo mě, že měli philipsy, páč jsem myslel, že si sony drží prim.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22114
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin »

fantozzi : Kazda telka sama o sebe zoberie aj analog aj digital aj miniDV si myslim .. Posprodukcne studio dodava spoty medialke .. Cize od nej zavisi , na com to pozaduje ..

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 846
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Příspěvek od Magion »

Já jen můžu říct, že brněnská regionální televize vysílá přímo z PC profi střižny (DSP VELOCITIY+). Reportáže se točí na digiBetu popř. DVCAM.
Dodat video i se zvukem rovnou v "avi" je většinou nemožné, protože každá střižna má svůj formát a pokud nemáš stejnou střižnu jako v televizi, tak je to nekompatibilní. Ta BETA je univerzál formát, na kterej to překopeš a pak si s tím už ve studiu bezproblémů poradí.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22114
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin »

inak .. ani si neviem dost dobre predstavit posielat harddisky kurierom .. tie kazety predsa len znesu horsie zaobchadzanie ..

Odpovědět