phaser efekt když hrají souběžně 2 stejné stopy

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
Uživatelský avatar
Džirka
Příspěvky: 604
Registrován: 25 úno 2009 18:57

phaser efekt když hrají souběžně 2 stejné stopy

Příspěvek od Džirka »

Zdravím, rád bych se zkušených zeptal na další problém, který řeším. Často jsem v příručkách o mixování četl návod, jak docílit lepšího zvuku zpěvu a to tak, že mám duplikovat stopu se zpěvem do další stopy někdy i do dalších dvou, aplikovat různé efekty a pak poměry těch stop míchat. Ovšem pokaždý, když duplikuji dvě stopy a pouštím je souběžně, ozývá se nepříjemný phaser efekt. Ačkoliv při zvětšení se zdá, že stopy sedí naprosto přesně. Pracuji v Nuendu. Dá se s tím něco dělat? Pro představu, posílám ukázku

matucha
Příspěvky: 5583
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: phaser efekt když hrají souběžně 2 stejné stopy

Příspěvek od matucha »

Pluginy ktery na to davas muzou mit ruznou latenci, kterou z nejakyho duvodu tvoje DAW nekompenzuje. Byva to tim, ze ty pluginy proste nejakou malou svoji vnitrni latenci nenahlasej. Zkus povypinat ty pluginy, melo by to zmizet. Zjisti si tak jaky pluginy tohle delaj a budto je na to nepouzivej nebo si zjisti o kolik samplu jsou zpozdeny a kompenzuj to rucne (voxengo ma na to plugin, myslim, ze se menuje sound delay nebo tak nejak).

Uživatelský avatar
Džirka
Příspěvky: 604
Registrován: 25 úno 2009 18:57

Re: phaser efekt když hrají souběžně 2 stejné stopy

Příspěvek od Džirka »

Díky Matucho, zkusím udělat, co jsi napsal.. bohužel ten voxengo plugin nemám, zkusím ručně

Dreamgate
Příspěvky: 217
Registrován: 03 kvě 2007 12:08

Re: phaser efekt když hrají souběžně 2 stejné stopy

Příspěvek od Dreamgate »

Džirka2 píše:Díky Matucho, zkusím udělat, co jsi napsal.. bohužel ten voxengo plugin nemám, zkusím ručně
Ten Voxengo je free.
http://www.voxengo.com/product/sounddelay/

Uživatelský avatar
Džirka
Příspěvky: 604
Registrován: 25 úno 2009 18:57

Re: phaser efekt když hrají souběžně 2 stejné stopy

Příspěvek od Džirka »

Ten Voxengo je free.
Díky, také jsem zjistil, že je free a stáhnul si ho a vyzkoušel. Jen v podstatě ten plugin pouze posouvá stopu o hodnotu, kterou si sám určím, což můžu udělat ručně, myslel jsem bude mít nějakou schopnost analyzovat, o kolik je audio zpožděné... Mimochodem jsem nakonec po vypinání pluginů vyzkoušel nějaký tricky, který jsem si našel na internetu a nějak extra mě to nenadchlo, takže to asi používat nebudu.. ale díky :)

matucha
Příspěvky: 5583
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: phaser efekt když hrají souběžně 2 stejné stopy

Příspěvek od matucha »

Jo musis to nastavit rucne, ale dobry na tom je to, ze je to plugin, kterej muzes zapnout vypnout. Narozdil od toho, kdyz to posunes nekde jinde (v projektu treba) a tam se blbe porovnava pred/za.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5829
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: phaser efekt když hrají souběžně 2 stejné stopy

Příspěvek od delay »

Tak zkus třeba Auto Align od Melda.


Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3248
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: phaser efekt když hrají souběžně 2 stejné stopy

Příspěvek od pavlii »

Jenom tak pro formu - efekt nevzniká hned po duplikaci, ale až v průběhu práce (čili tím různým efektováním těch dvou kopií), je tak?

P.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: phaser efekt když hrají souběžně 2 stejné stopy

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

Džirka2 píše:Zdravím, rád bych se zkušených zeptal na další problém, který řeším. Často jsem v příručkách o mixování četl návod, jak docílit lepšího zvuku zpěvu a to tak, že mám duplikovat stopu se zpěvem do další stopy někdy i do dalších dvou, aplikovat různé efekty a pak poměry těch stop míchat. Ovšem pokaždý, když duplikuji dvě stopy a pouštím je souběžně, ozývá se nepříjemný phaser efekt. Ačkoliv při zvětšení se zdá, že stopy sedí naprosto přesně. Pracuji v Nuendu. Dá se s tím něco dělat? Pro představu, posílám ukázku
zkus lip specifikovat "Ovšem pokaždý, když duplikuji dvě stopy a pouštím je souběžně, ozývá se nepříjemný phaser efekt." protoze pokud to plati doslovne, je neco fundamentalne blbe uz v tom samotnym zkopirovani stopy :] potom by bylo fajn videt presne nastaveni tech efektu, protoze jestli tam mas nejaky efekt-mikrodelay v radech samplu, tak je to standardni chovani, jenom nespravne nastavenej efekt pro tohle pouziti.

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1878
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: phaser efekt když hrají souběžně 2 stejné stopy

Příspěvek od tony9 »

matucha píše:Jo musis to nastavit rucne, ale dobry na tom je to, ze je to plugin, kterej muzes zapnout vypnout. Narozdil od toho, kdyz to posunes nekde jinde (v projektu treba) a tam se blbe porovnava pred/za.
Matucha: ten voxengo efekt se dává asi na konec řetězce, nebo se pletu?

Uživatelský avatar
Džirka
Příspěvky: 604
Registrován: 25 úno 2009 18:57

Re: phaser efekt když hrají souběžně 2 stejné stopy

Příspěvek od Džirka »

zkus lip specifikovat "Ovšem pokaždý, když duplikuji dvě stopy a pouštím je souběžně, ozývá se nepříjemný phaser efekt." protoze pokud to plati doslovne, je neco fundamentalne blbe uz v tom samotnym zkopirovani stopy :] potom by bylo fajn videt presne nastaveni tech efektu, protoze jestli tam mas nejaky efekt-mikrodelay v radech samplu, tak je to standardni chovani, jenom nespravne nastavenej efekt pro tohle pouziti.
Dělaly to skutečně pluginy. Když jsem je povypínal, přestalo to

Odpovědět