Poradit s mixem
Poradit s mixem
Nahrál jsem teď saxofon a vklidu to nyní poslouchám, s tím, že to smíchám a zjišťuji, že to v tom saxíku to nějak chrčí. Je to normální? Nemáte s nahráváním respektive s mixováním saxofonu někdo zkušenost?
zde můžete poslechnout
http://www.jukeboxalive.com/player/play ... ethod=play
děkuji
zde můžete poslechnout
http://www.jukeboxalive.com/player/play ... ethod=play
děkuji
Re: Poradit s mixem
neprevalil saxofonista membranu na mikraku velkym tlakom ? tak mi to pripada ..
V saxofonu to občas chrčí, ale to je technikou hry. Někdy to není na závadu a někdy to vadit může.
EDIT: sorry nemužu ted poslechnout ukázku takže jen tipuju
EDIT: sorry nemužu ted poslechnout ukázku takže jen tipuju
Myslím, že to není věc zvukaře (jako že převalený mikrofon a tak). My jsme měli ságo v kapele, takže jsem ho nahrával víckrát a vždycky tam tyhle zvuky byly - ale ne tolik. Takže mi z toho plyne, že to dělá buď špatnej nástroj, případně chyba v technice.
Díky za rady.. měl jsem pocit, že jsou to zvuky z toho sága. Myslel jsem jen, že jsem to blbě snímnul, anebo, že se to nějak dá odstranit při mixu, ale ono to je dokonce slyšet víc s muzikou než bez ní. Takže znova nahrát a méně slintat asi 

Je to zvlastne, znie to ako skreslenie. Pri saxe je bezne snimanie roznych priridzenych artefaktov,ako vzduch, rozne chrcania, klapky, sliny....Toto mi ale nepripomina nic,na co by som bol zvyknuty. Mozno urobit z nudze cnost a este viac to zmrsit,aby to znelo ako zamer, alebo prehrat. Ako to bolo nahravane ?
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.
ja som hraval trosku na saxofon a hentake zvuky to nikdy nevydavalo .. presne ako pise cundo ..
I mě to přišlo jako zkreslení.. Při nahrávání mi to nešlo do červenýho.. mikrofon byl nicméně asi příliš blízko otvoru sága... teď jsem mluvil s hráčem a říkala, že už s tím měla jednou problém... Saxofonistka je z prahy, a jen kvůli tomu přijela do Plzně a když jsme to v té euforii při nahrávání poslouchali, nějak jsme si toho nevšimli a pak odjela a já si to poslechl koncentrovaně, bylo už pozdě... takže asi není jiný způsob než to znovu nahrát
podla mna su to sliny, mahrat znova