Už dlhšiu dobu sa chcem opýtať na jednu vec, ktorá ma občas potrápi, a riešenie, ktoré ma napadlo je také... no... snáď ma za to neukameňujete

Keď nahrávam živý orchester na koncerte, tak si nastavím gain na karte u jednolitvých stôp tak, aby mi to neclipovalo, to sa +- dá. Ale stáva sa mi, že na koncertoch hraju rôzni sólisti, na ktorých mám pochopiteľne len jeden mikrofón, ktorý je univerzálny pre všetkých sólistov, alebo niekedy hrajeme s dychovou sekciou - a tí, keď sa "do toho" trochu oprú, tak keď si to dobre nepripravím, klipne mi stopa.
Aby som bol konkrétny, tak posledný koncert:
nove-tracky/koncert-klasika-purcell-fau ... 23855.html
mal dvoch sólistov, jedno bola flauta a druhé trumpeta - tam sa mi to fikane podarilo zvládnuť prepínačom -10dB a zafungovalo to

Našiel som na youtube zaujímavý návod, ako v Adobe Audition opraviť klipy, cez konverziu audia do 32-bit formátu a následne dopočítania klipnutých partií a pár nahrávok mi to zachránilo. Ale domnievam sa, že opravovať stopy nie je správny postup a že by taká situácia nemala nastať.
Keďže sa ale pohybujem v neprofesionálnej oblasti, robím si nahrávky pre zábavu a potešenie kolegov z orchestra, pochopiteľne pri koncerte hrajem a nesedím pri notebooku, tak väčšinou nedostanem dosť priestoru na zvukové testy pri generálke a tým pádom nedokážem ani v rámci koncertu zareagovať na prípadné výkyvy v hlasitosti - napadla ma jedna kacírska myšlienka.
Môžem na input zvukovky nasadiť kompresor? Samozrejme vo veľmi jemnom nastavení, aby reagoval iba v prípadoch, keď hrozí, že by bola stopa klipnutá... Tak by sa do nahrávanej stopy dostal záznam, ktorý by v podstate mal zachovanú dynamiku, ale v prípade, že by sa tam vyskytol nejaký peak, bol by komprimovaný...
Pochopiteľne, stále platí, že by som to mal mať nastavené tak, aby k tomu nedochádzalo, ale proste niekedy sa to nepodarí, tak by som chcel mať nejaký záložný postup, aby som to eliminoval pomocou "čo najmenšieho zla".
Jasne, že kompresor na každej vstupnej stope bude žrať procesor, ale ide o záznam koncertu, kde nie je potrebný real-time monitoring (ten keby som potreboval, tak by som použil direct monitoring, kde by to malo byť jedno, ako sa ďalej signál v DAW spracováva), tak by to snáď nemal byť problém, že sa to bude procesovať s oneskorením...
Je tento postup úplne mimo? Je nejaká lepšia cesta (samozrejme okrem extra zvukového inžiniera na placi

Ďakujem za odpovede.