Přebuzení signálu a poškození převodníku?

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
SMM

Přebuzení signálu a poškození převodníku?

Příspěvek od SMM »

Zdravím.

Mám klávesy se sluchátkovým výstupem s regulátorem hlasitosti a převodník Roland UA33 TRI-CAPTURE se vstupem AUX a příslušným knobem. Klávesy a převodník jsou propojeny audiokabelem. Kamarád nastavil regulátor na klávesách na maximum a to samé udělal s knobem, který také nastavil na maximum. Zahrál něco na klávesách a chci se zeptat, zda vzniklé přebuzení v tomto případě mohlo poškodit převodník nebo nějaké jiné zařízení. Mohl bych si to sám ověřit v praxi, ale bojím se, že si způsobím nějakou škodu. Díky, Petr

Sanchez

Re: Přebuzení signálu a poškození převodníku?

Příspěvek od Sanchez »

A aký to má význam? Skúšať to.
Alebo už sa stalo a prevodník odvtedy nefunguje?

SMM

Příspěvek od SMM »

Řeknu to jednoduše. Kamarád mi propojil klávesy s audio převodníkem. Výstup kláves dal na maximum a taktéž dal na maximum vstup převodníku. Výsledkem je nahrávka s rušením. Nahrávka viz. příloha.
Záznam rušení.mp3
(1012.29 KiB) Staženo 109 x

rastis

Příspěvek od rastis »

petr.sadek - pri vsetkej ucte, ale toto su dotazy jak z materskej skolky, aj tie kamosove pozlatene cinche a teraz zase "kamos mi dal hlasnejsie klavesy". to ako vazne ? tak povedz kamosovi, nech sa zatjtra dostavi osobne k pani riaditelke.

SMM

Příspěvek od SMM »

Já za to nemůžu. Nejsem odborník. Jsem amatér a spoustu věcí neznám. Potřebuji jen vědět, co u mne způsobuje rušení.

Sanchez

Příspěvek od Sanchez »

Môžeš za to a nevyhováraj sa na kamoša:-)

Rušenie Ti môže spôsobovať:
zlé káble - ktorékoľvek!!
zle nastavená citlivosť zvukovky
zlý výber vstupu zvukovky pre kláves - linková úroveň v mikrofónnom vstupe atd...
a ďalšie dôvody medzi nebom a zemou...

Nabudúce kamoša odožeň od Tvojich zariadení a postupuj nasledovne: zvuková karta má určite level meter, ktorý Ti ukáže, že už prebudzuješ vstup. Tak si ho sleduj. Volume na klávesoch (zapojených správne (nesymetricky) do linkového vstupu zvukovky) nastav na polovicu, vstupnú citlivosť na zvukovke nastav na minimum. Potom zapni klávesy a pomaly pridávaj vstupnú citlivosť na zvukovke až dovtedy, kým nezačne svietiť (blikať) level meter na zeleno.

Zvláštne upozornenie: na tých klávesoch aj popritom niečo hraj.

SMM

Příspěvek od SMM »

Ahoj kamaráde. Moc ti děkuji za pomoc. Zkoušel jsem to podle tvého postupu a myslím, že už by to mohlo být v pořádku. Měj se fajn a ať se ti daří. Petr

Odpovědět