prebuzeny signal pres SM 57 do 1010LT

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
klarinet
Příspěvky: 25
Registrován: 26 lis 2007 22:38

prebuzeny signal pres SM 57 do 1010LT

Příspěvek od klarinet » 23 bře 2010 16:05

potreboval by som poradit. mam zvukovku m audio delta 1010LT, ktorá ma osem vstupov z toho dva vstupy sú aj s predzosilovačom. skúšal som nahrávat gitaru tak, že som pichol mic. priamo do jedneho z tych dvoch vstupov a ten mic. som dal k boxu.ale. hlavu mam asi tak na 2 volume, ale do PC mi ide velmi vybudený signal. a to je ešte hlasitost na hlave dost ticho, pretože si myslím, že ta hlava ma fakt dobrý zvuk ked je trochu vybudena.nevie niekto poradit ako sa to dá nastavit? alebo ak nahrávam gitaru tak, že dam mic. do mixu a ten potom k git. boxu tak signal je v pohode, len mix mi velmi skresluje zvuk. není to proste to čisté čo lezie z boxu a s tým eq na mixe nedostanem taký zvuk ako mi ide z boxu. nahrávam cez mic. shure sm 57. hlavu mam peavey 6505. mix yamaha mg 16fx, ja by som to chcel proste riešit tak aby mi von išiel taký zvuk ako mi ide s boxu, len neviem to akosi docielit.dík. ahoj

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: potrebujem poradit

Příspěvek od rastis » 23 bře 2010 16:20

niekde robis chybu. pokial nemas nieco pokazene, tak ked strcis SM57 pred uplne vybudeny zosik a pojdes s tym cez mic preamp na tej Yamahe MG, tak to musi hrat ako ma, bez skreslenia... s EQ na mixe nesteluj, ten je tam zly. zakladnu farbu docielis roznym umiestnenim mikrofonu. uplne take, ako to pocujes to jednym mikrofonom nebude nikdy, s dvoma SM57 sa priblizis trosku viac... finalnu farbu budes vzdy este finalne korigovat na EQ pri mixazi...

takisto neviem, kde moze byt problem, ak pouzivas mic preamp priamo na zvukovke - nechce sa mi verit, ze sa neda nastavit jeho citlivost tak, aby neskresloval...

inak mas uplne nahovno nazov temy :wink:
Naposledy upravil(a) rastis dne 23 bře 2010 16:32, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: potrebujem poradit

Příspěvek od kexik » 23 bře 2010 16:29

mic preampy na 1010LT maju malu citlivost, slaby headroom a PRISERNE sumia, na to zabudni
neexistuje ze MG16 prebudis pomocou sm57 a hlavy, tocil som tak aj osoleny 50W lampovy aparat a nema problema (teda, moj mix bol MG10 ale tam su uplne tie iste preampy aj topologia)
ja to vidim tak ze ta tvoja sm57 je rozbita

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: potrebujem poradit

Příspěvek od rastis » 23 bře 2010 16:31

mal som dva rozne MG pultiky a neprevalil som ich nikdy nicim...

klarinet
Příspěvky: 25
Registrován: 26 lis 2007 22:38

Re: potrebujem poradit

Příspěvek od klarinet » 23 bře 2010 16:44

kexik ja som nevravel, že mam prebudený signál aj ked to dávam cez mix., signál je vtedy dobrý, len proste na tom eq neviem ani za prd nastavit taký zvuk aký mi ide z boxu. ten eq je fakt na hovno

jackies

Re: potrebujem poradit

Příspěvek od jackies » 23 bře 2010 16:58

A jakým způsobem zjišťuješ že ten zvuk je jiný :)

Bude jiný vždy, to je fyzika.

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: potrebujem poradit

Příspěvek od rastis » 23 bře 2010 16:59

klarinet píše:kexik ja som nevravel, že mam prebudený signál aj ked to dávam cez mix., signál je vtedy dobrý, len proste na tom eq neviem ani za prd nastavit taký zvuk aký mi ide z boxu. ten eq je fakt na hovno
na to sa vykasli, nikdy to jednym mikrofonom neodsnimas take, ako sa Ti zda, ze to pocujes, ked stojis pred tym... to ani neni zase az tak ucelom, teda pokial nechces tocit ten zvuk ako prezentaciu samostatne hrajuceho aparatu. ty mikrofonom odsnimas akurat tak konkretne miesto membrany, na ktoru ten mikrofon nasmerujes. uz jak budes tocit dvoma SM57, tak ten zvuk bude blizsie k tomu, co pocujes usami... ked chces aby to zunelo uplne verne, musis experimentovat s viacerymi mikrofonmi - zblizka, zdaleka, zpredu / zozadu, atd... a velku rolu Ti zacne hrat akustika miestnosti...

ina moznost je netocit mokrofonom box, ale nahrat iba linkovy signal, v pripade tohto zosiku by stacil aj preampovy z nejakeho sendu naprikald. a to osimulovat nasledne v PC napriklad impulzom - dnes uz je to na vysokej urovni a da sa s tym dosiahnut viac profi vysledok, ako nejake domace mikrofonne nahravanie v improvizovanych podmienkach...

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Re: potrebujem poradit

Příspěvek od Wohma » 23 bře 2010 17:30

Vsadil bych se, ze kdybys mel ucho v priblizne stejne poloze, jako je pri nahravani mikrofon, tak bys slysel v ramci moznosti podobne veci - tedy pokud bys vubec jeste neco slysel :D I pri hrani na fullstack neni nikdy hlava kytaristy ve stejne poloze jako mikrofon a vetsina z nich ma taky docela naivni predstavy o zvuku kytaroveho zkresleni. Mimo osu totiz ten zvuk zni nadupaneji, masivneji a ne tak rezave.

Dalsi vec potom je, ze mikrofon se strka velmi blizko reproduktoru, takze na nej nema tak vyrazny vliv akustika mistnosti (i kdyz vliv samozrejme stale ma) - pri poslechu ze vzdalenosti treba jednoho metru proste ten zvuk jiny byt musi.

Zvuk (zkreslene) kytary podle me nelze moc dobre posuzovat samostatne, bez zvuku basy, protoze tyhle dva nastroje jsou zvukove dost propojene.

Jinymi slovy podle me je v tom spis psychoakustika a mala zkusenost s tim, jak ma na nahravce znit kytara. Kazdopadne pokud chces nejakou fundovanejsi radu, tak nejlepsi bude hodit sem nejakou nahravku.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: potrebujem poradit

Příspěvek od kexik » 23 bře 2010 17:32

ten eq nie je urceny na ekvalizovanie gitarovych bedni. v pocitaci mas milion moznosti ako ekvalizovat, podstatne je nabrat signal s ktorym to ide zmysluplne urobit
osobne v kombinacii MG s sm57 nevidim problem, ak je ten aparat dobry, je to OVELA lepsie ako drotom do oka
dalej, co sa tyka zvuku aparatu, ty ho pocujes spolu s miestnostou, mikrofon ho "pocuje" z par centimetrov a bez dozvuku miestnosti. pridaj si na nahravku v pc nejaky room verb a uvidis

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: potrebujem poradit

Příspěvek od kexik » 23 bře 2010 17:33

vidim ze ma wohma predbehol, inymi slovami ti vravi to iste...

klarinet
Příspěvky: 25
Registrován: 26 lis 2007 22:38

Re: prebuzeny signal pres SM 57 do 1010LT

Příspěvek od klarinet » 24 bře 2010 13:07

takže včera som sa trocha hral s polohou mic., skúsil som to dvoma shure sm57, išlo to cez mix, nabuchali sme bicie do toho gitari a vyšlo z toho toto
http://www.box.net/shared/vt1japcjx6
žiadne velké upravy so zvukom som nerobil, na gitarách trocha eq, reverb, bicie nie sú nijako upravene. chyby si nevšímajte, počúvam vaše názory na zvuk.
dakujem

kyvaa
Příspěvky: 216
Registrován: 04 dub 2008 21:43

Re: prebuzeny signal pres SM 57 do 1010LT

Příspěvek od kyvaa » 24 bře 2010 14:23

tak se pěkně zadařilo, kytara je hezky chlupatá, jak to mají mazlíčci rádi.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: prebuzeny signal pres SM 57 do 1010LT

Příspěvek od kexik » 24 bře 2010 15:15

no, z mixom by sa dalo este kadeco urobit ale gitary si imo celkom zvladol

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Re: prebuzeny signal pres SM 57 do 1010LT

Příspěvek od Wohma » 24 bře 2010 15:26

Myslim, ze kamenem urazu ted bude basa :)

Odpovědět