presets - clipping

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2668
Registrován: 22 zář 2005 16:21

presets - clipping

Příspěvek od bassline » 11 pro 2006 21:12

Zdar...

...uz dlhsiu dobu sa trapim s eliminovanim clippingu pri tvoreni presetov, ale zatial som nejak vyrazne neuspel. Mam problem totiz odstranit clipovanie bez toho aby nenastalo skodlive deformovanie zvuku presetu. Problem som skusal riesit kompresorom. Napr. pri attacku presetu sa mi stale ten zvuk ale nejak deformuje, stava sa mi to v jednom stereo presete. Neviem to nijak odstranit. Pri polyfonnych presetoch totiz patch samozrejme zacne clipovat, cize je to nutne nejak osetrit a predist tomuto problemu. Ale ako? Ked nepouzijem kompresor tak celkove volume presetu by muselo byt strasne tiche, aby to pri viacerych akordoch neklipovalo. A pouzitie kompresoru to riesi vlastne iba ciastocne. Klipovat mi to nebude iba po urcity pocet akordov, ak je ich vela, nepomoze uz ani kompresor. Alebo pomoze, ale v tom pripade musim nastavit velmi nizky threshold, problem ale je ze jeden ton potom uz hraje v dosledku velkej kompresie strasne ticho. Ako mam teda predist clipingu pri tvoreni presetov? Alebo to mam vyriesit maximizerom? Skratka potrebujem urobit to aby zvuk patchu nevysiel nad urcitu hlasitost. Hlasitost ktora je pod hranicou nech sa nemeni...

A ako je to vlastne celkovo s clippingom pri presetoch, toleruje sa obcasny clipping? Myslim pri urcitych situaciach presetu, ked len chvilkovo zaklipuje. A existuje nejaka vychodzia hodnota hlasitosti patchov, alebo nejaka hranica ku ktorej by sa mali presety priblizovat?

dik

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 11 pro 2006 21:19

pouzi bezny limiter alebo na compressore nastav treshold vyssie (pokojne na co ja viem -3db) ale compresny pomer (ratio) nastav v co najvyssom pomere, kolko dovoli (napr: 25:1 alebo viac)

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2668
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 11 pro 2006 22:30

poshook:

no v reasone mclass compresor ma najvyssie ratio 16:1 a potom uz len leziaca osmicka :1...skusal som asi aj tuto kombinaciu, ale este to vyskusam pozornejsie...limiter v reasonovi nie je, je tam iba maximizer so sekciou limiter, ale nejak sa mi nedari to uspesne nastavit...inac super limiter je v Z3TA, ta ma taku funkciu ze LIMITER, aktivujes to a nemusis sa o nic starat, mas po clipingu...presne take nieco by mi trebalo....inak zaujimalo by ma ako sa cliping riesi v syntakoch ktore medzi svojimi efektami nemaju kompresor...musim sa na to pozriet v nejakych inych synths...lebo som si doteraz nevsimol ze by v nich boli nejak extra nizko hlasitosti presetov...

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 11 pro 2006 22:38

bassline píše:poshook:

no v reasone mclass compresor ma najvyssie ratio 16:1 a potom uz len leziaca osmicka :1...skusal som asi aj tuto kombinaciu, ale este to vyskusam pozornejsie...limiter v reasonovi nie je, je tam iba maximizer so sekciou limiter, ale nejak sa mi nedari to uspesne nastavit...inac super limiter je v Z3TA, ta ma taku funkciu ze LIMITER, aktivujes to a nemusis sa o nic starat, mas po clipingu...presne take nieco by mi trebalo....inak zaujimalo by ma ako sa cliping riesi v syntakoch ktore medzi svojimi efektami nemaju kompresor...musim sa na to pozriet v nejakych inych synths...lebo som si doteraz nevsimol ze by v nich boli nejak extra nizko hlasitosti presetov...
no ved ked pouzijes compressor s lezatou osmickou : 1, tak mas limiter. treshold nastav kusok pod nulu a si vybaveny....

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2668
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 11 pro 2006 22:45

...a este jedna vec...ako to je mozne ze schleis (vengeance) ma vo svojich presetovych mp3 demach tak brutalne vysoke volume...a naviac tam v ukazkach citim stale taky rovnaky nabruseny-vyskovity sound, ako keby to bolo cele globalne este nejak masterovane....neverim tomu ze to nie je prehnane cez nejaky maximizer/limiter, alebo nejak inak upravovane...priamo zvuk zo syntaku bez clippingu proste v takej hlasitosti nevylezie...ci pri hw je to ine? ...lenze hlasity zvuk ma aj v ukazke presetov korgu legacy, tak neviem...

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2668
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 11 pro 2006 22:47

Poshook píše: no ved ked pouzijes compressor s lezatou osmickou : 1, tak mas limiter. treshold nastav kusok pod nulu a si vybaveny....
no skusim....ale aj tak mam obavu ze mi to ten zvuk pri attacku bude deformovat... potom mozno hodim audio aby si pocul co mam na mysli..

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 11 pro 2006 22:54

bassline píše:...a este jedna vec...ako to je mozne ze schleis (vengeance) ma vo svojich presetovych mp3 demach tak brutalne vysoke volume...a naviac tam v ukazkach citim stale taky rovnaky nabruseny-vyskovity sound, ako keby to bolo cele globalne este nejak masterovane....neverim tomu ze to nie je prehnane cez nejaky maximizer/limiter, alebo nejak inak upravovane...priamo zvuk zo syntaku bez clippingu proste v takej hlasitosti nevylezie...ci pri hw je to ine? ...lenze hlasity zvuk ma aj v ukazke presetov korgu legacy, tak neviem...
clovece, jasne ze je to mastrovane a nadupane na vyssie RMS. mal by si si ujasnit mnozstvo veci, ktore suvisia s dynamikou signalu a jej upravou. veci tykajuce sa hlasitosti sa tu na fore riesili X krat, tak skus pouzit "hladat" a daj napriklad "hlasitost"

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2668
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 11 pro 2006 22:58

hej, ale ja som chcel povedat to ze pokial prezentuje presety v deme, tak podla mna by to nemal nijak upravovat a masterovat, ale predviest zvuk presetov taky aky je v skutocnosti, taky aky lezie priamo zo synthu...

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 11 pro 2006 23:26

bassline píše:hej, ale ja som chcel povedat to ze pokial prezentuje presety v deme, tak podla mna by to nemal nijak upravovat a masterovat, ale predviest zvuk presetov taky aky je v skutocnosti, taky aky lezie priamo zo synthu...
pozri sa na svoj uvodny prispevok, ktorym si otvoril diskusiu. ten ziadne dema neriesi, tak to tu zbytocne neotvaraj. potreboval si pomoct a dostal si odpovede na svoje otazky, tak chod makat a uc sa a neries blbosti. o tom to nie je.

a vezmi na vedomie, ze kazdy zvuk je "upravovany" uz len tym, ze ho nahras, pretoze kazdy gear, ci uz nahravaci, alebo efektovaci, nechava na povodnom zvuku svoj rukopis...

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2668
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 14 pro 2006 12:45

Poshook píše: no ved ked pouzijes compressor s lezatou osmickou : 1, tak mas limiter. treshold nastav kusok pod nulu a si vybaveny....
No nie som vybaveny...klipuje to pri akordoch...musim treshold drasticky znizit, ale potom jeden ton hra strasne ticho a viac tonov naraz sice neklipuje, ale strasne to potom kolise...cize jedina moznost je potom stiahnut celkove volume presetu o DOST nizsie...lenze potom je preset tichy pri jednom tone...neviem ako to riesit...

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 14 pro 2006 12:52

Automatizaci

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2668
Registrován: 22 zář 2005 16:21

...

Příspěvek od bassline » 14 pro 2006 12:56

Amorph:...nemam na mysli sekvencovanie...ale samotny zvuk presetu, ked ho prehravas cez keyboard...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 14 pro 2006 12:58

jasne ze kompresorom... attack podobny tomu v presete a co najdlhsi release, kludne 500ms. kompresny pomer taky, aby sa to dorovnalo

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 14 pro 2006 13:10

a co zkusit nemlatit tolik do klapek pri tech akordech. jinak teda nevim, ale prijde mi ze laborujes nad blbostma - pouzij maximizer a je to. je to limiter a k zadnymu klipovani te nepusti...
Obrázek

Odpovědět