Připojení Roland Juno-2 jako master keyboard - jak na to?

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Uživatelský avatar
Bornnover
Příspěvky: 24
Registrován: 20 úno 2009 15:26

Připojení Roland Juno-2 jako master keyboard - jak na to?

Příspěvek od Bornnover » 20 úno 2009 15:29

zdravím,
jsem začátečník a chtěl bych připojit synťák Roland Juno-2 jako master keyboard na hraní do Abletonu Live (třeba vyťukávání impulsen ebo hraní massive a dalších instrumentů) ale nevím jak na to. Jeden člověk říká že to nejde, druhý že ano tak bych prosil o radu. Nejspíš to je hodně laická otázka. :oops:

Dík moc.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 20 úno 2009 16:33

asi by si mal povedat, ci mas dake midi na pocitaci .. ak ne , tak budes musiet zakupis ..

Uživatelský avatar
Bornnover
Příspěvky: 24
Registrován: 20 úno 2009 15:26

Příspěvek od Bornnover » 20 úno 2009 17:18

Nemám.. myslíš že mám koupit midi převodník?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 20 úno 2009 18:23

bornnover : no ako inak chces spojit to juno s pocitacom na ktorom bezis abbleton ?

Uživatelský avatar
Bornnover
Příspěvky: 24
Registrován: 20 úno 2009 15:26

Příspěvek od Bornnover » 20 úno 2009 18:28

No ja sem popravdě nevěděl - však jsem říkal, že jsem začátečník.

Tak dejme tomu že teda ten převodník koupím. A to normálně zapojím, abl detekuje a jde to?

Btw mám prozatím integrovanou Realtek AC97...

dirtymusic
Příspěvky: 63
Registrován: 24 bře 2008 16:29

Příspěvek od dirtymusic » 20 úno 2009 18:30

jo. kup jakejkoliv midi převodník (třeba usb-> midi, nebo jestli máš v pc gameport, tak stačí kabel game port- > midi).

na junu nastav midi kanál (tlačítko midi -> midi chanel -> a třeba 1) - tim nastavíš na jakym kanálu bude juno vysílat noty..

v abletonu preference -> midi - a nastav svůj novej převodník jako výchozí zařízení pro midi -> zavřít

pak - view -> zobrazit IN/OUT

krysou chytneš instrument, kterej má hrát z kláves a přetáhneš na prázdnou midi stopu. jako IN nastavíš ten převodník, jako out třeba master, nebo jinou audiostopu, pokud chceš nahrávat to co budeš hrát. Midi chanel nastavíš stejnej jako jsi nastavil v Junu.

uplně stejně to funguje obráceně při použití juna jako zdroje zvuku - prázdná midi stopa, naklikáš noty, jako out nastavíš out z převodníku, midi kanál opět stejnej jako na junu -> play - a hraje juno.

That´s all, quick and simple;)

dirtymusic
Příspěvky: 63
Registrován: 24 bře 2008 16:29

Příspěvek od dirtymusic » 20 úno 2009 19:21

varianta č. 2 - na midi.cz vyměnit s někym juno2 za masterkeyboard s usb a mas po starostech:))

Uživatelský avatar
Bornnover
Příspěvky: 24
Registrován: 20 úno 2009 15:26

Příspěvek od Bornnover » 20 úno 2009 19:35

To nemůžu :) On totiž není tak úplně můj. On vlastně není vůbec můj. :)

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 20 úno 2009 23:32

No já bych Juno 2 rozhodně za nějakej USB ksindl neměnil. Má velmi dobrou vyváženou klaviaturu.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

dirtymusic
Příspěvky: 63
Registrován: 24 bře 2008 16:29

Příspěvek od dirtymusic » 21 úno 2009 19:08

mě by to bylo líto spíš kvůli využití jako zvukovej modul - byl to samozřejmě joke;)

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 22 úno 2009 17:45

taky uvazuju ze dam Juno 2 jako master, akorat je blby ze nema klasicky kolecko

cybersrot
Příspěvky: 5
Registrován: 28 úno 2009 14:25

Příspěvek od cybersrot » 28 úno 2009 16:15

Taky jsem poridil Juno 2 jako master/synth a zajimaji me 2 veci, viz.
Ostatní hardware ? Roland Aplha Juno 2
http://www.electrozone.cz/viewtopic.php ... art=60#bot

Pouzivam ho s Abletonem naprosto bez problemu, jedu pres USB<->MIDI, tak jak to popsal dirtymusic.

Nekde k tomu mam jeste konvertor SYSEXu namapovanej na CC z ext. kontroleru,
slo tim programovat zvuky v junu, akorat kdyz se valily midi noty z abletonu do juna
a zaroven jsem kroutil CC, tak se to obcas nekde potkalo a zvuk sel do haje.
Nezkouseli jste to ?

dirtymusic
Příspěvky: 63
Registrován: 24 bře 2008 16:29

Příspěvek od dirtymusic » 02 bře 2009 18:42

mě to problém nedělá, mám Alpha juno 1 rack, noty slapou z abletonu a na krouceni mam namapovanej BCR2000 ze kteryho jdou sysex data, teď jsem to zkousel - kroutim jak blbej, dva knoby najednou a nic.. slape to v pohode

popravdě nevim co si představit, že mezi tim máš konvertor sysexu, to neznam..

cybersrot
Příspěvky: 5
Registrován: 28 úno 2009 14:25

Příspěvek od cybersrot » 03 bře 2009 11:55

Hmm nedarilo se me totiz nasekat sysexy primo do bcr2000 (mam tez), takze jsem mel pres midi-yoke a nejakou utilitku ktera brala CC z bcr a davala sysexy do juna, mozna ze to zlobilo kvuli tomu.
Muzes se podelit o preset do bcr s tema sysex?

dirtymusic
Příspěvky: 63
Registrován: 24 bře 2008 16:29

Příspěvek od dirtymusic » 03 bře 2009 17:44

ja jsem je tam nijak neladoval, propojil jsem juno s bcr pres 2 midi kabely, na BCR si nastavis standalone profil, na junu vyberes editaci parametru kterym chces kroutit, na bcr zmacknes a drzis learn, pootocis knobem na kterej chces mapovat a tocis pomalu jogem az bcr napise GOOD. a je to, prvni knob je namapovanej a jedes dal. nevim jak se na bcr udela midi dump, ale tohle myslim snadnej navod:)

Odpovědět