Potřeboval bych nějaký jednoduchý přístroj pro nahrávání rozhovorů na akcích, pro případy, kdy nemůžu použít bezdrátové mikrofony, které normálně mám.
Modelový případ - jsem na akci, kde se mluví na podiu a chci nahrát v co nejlepší kvalitě účastníky, kteří mluví. Dám před ně na stůl přístroj, který mi vše nahraje.
Něco jako Zoom h6n, Tascam,...?
Děkuji za pomoc.
Přístroj pro nahrávání rozhovorů na akcích?
Re: Přístroj pro nahrávání rozhovorů na akcích?
Nejdřív asi definuj, co to je ta nejlepší kvalita, protože se tímto vyjádřením ocitáš na dosti tenkém ledu...
Imho bych začal tím, že bych to nestavěl na stůl, bude-li se ho kdokoliv ze zúčastněných dotýkat. Overhead je dle mého názoru daleko inteligentnější řešení. A myslím, že se tak dá použít i malé nahrávadlo stylu Zoom, i když nevím, jak mají současné modely řešené dálkové ovládání.
Imho bych začal tím, že bych to nestavěl na stůl, bude-li se ho kdokoliv ze zúčastněných dotýkat. Overhead je dle mého názoru daleko inteligentnější řešení. A myslím, že se tak dá použít i malé nahrávadlo stylu Zoom, i když nevím, jak mají současné modely řešené dálkové ovládání.
Tak kvalita, která by se líbila tobě, abys to mohl poslouchat
Se stolem myslím nebude problém, protože bývá třeba před mluvčími, aniž by se ho dotýkali.
Šlo mi o tipy na zařízení, které to v rozumné kvalitě zvládne... Díky.

Se stolem myslím nebude problém, protože bývá třeba před mluvčími, aniž by se ho dotýkali.
Šlo mi o tipy na zařízení, které to v rozumné kvalitě zvládne... Díky.
Já používám tohle. Samozřejmě jsou i jiné, levnější i dražší.
https://www.music-city.cz/tascam-dr-40x-am0262900
https://www.music-city.cz/tascam-dr-40x-am0262900
Já myslím, že v rozumné kvalitě to zvládne skoro cokoliv z běžnejch zařízení který zmiňuješ. Asi záleží hlavně na účelu, pro který to máš. Osobně si myslím, že nejvíc je těch pár zkušeností - aby to člověk dobře postavil, dobře nastavil a třeba taky nezjistil, že se celou dobu nenahrávalo (vlastní zkušenost). No a pak postprodukce - taky dokáže dost (taky vlastní zkušenost, když zachraňuju nahrávky kamarádovi kameramanovi).
Ale ten stůl bych nepodceňoval, je to možnej zdroj nepříjemnejch ruchů - nejen že přenese každou ránu, ale pomáhá i vytvářet různé rezonanční boule, které se pak do nahrávky zbytečně chytají. Minimálně dobře odizolovat od desky, ale nejlépe vlastní stojan, případně boom.
U výběru konkrétního zařízení koukat asi hlavně na vhodnou směrovou charakteristiku mikrofonu(ů), aby co nejlépe odpovídala předpokládané situaci.
Ale ten stůl bych nepodceňoval, je to možnej zdroj nepříjemnejch ruchů - nejen že přenese každou ránu, ale pomáhá i vytvářet různé rezonanční boule, které se pak do nahrávky zbytečně chytají. Minimálně dobře odizolovat od desky, ale nejlépe vlastní stojan, případně boom.
U výběru konkrétního zařízení koukat asi hlavně na vhodnou směrovou charakteristiku mikrofonu(ů), aby co nejlépe odpovídala předpokládané situaci.