Problém z nahrávaním

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Krpec88

Problém z nahrávaním

Příspěvek od Krpec88 »

Zdravím :D

Nedávno som sa začral do tvorenia hudby...cez kamaráta som sa zoznámil z FL studiom a neskôr som mal chuť si do toho nahrať vlastnu gitaru...tak som si kupil redukciu aby som mohol cez gytarový kabel prepojiť gitaru z počítačom...stiahol som si program audacity a ked som nahral tak nahrávka strašne šumela...čitaru bolo počuť dobre len to dosť šumelo :cry: ...Neviete mi poradiť kde je chyba :?:

Dakujem

matucha

Re: Problém z nahrávaním

Příspěvek od matucha »

Integrovana zvukovka?

Krpec88

Příspěvek od Krpec88 »

asi áno :/

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

...plus nevhodné připojení (kytara obvykle nepatří do linkového/mikrofonního vstupu).

P.

Krpec88

Příspěvek od Krpec88 »

ved preto chcem poradiť..či to mám dobre zapojené...pripadne či nieje problem v tej redukcii...alebo zvukovke...chcem fakt poradiť prosím :roll:

W.Cable

Příspěvek od W.Cable »

To kam kluci miri je, ze ten vysoky sum je bohuzel vlastnost te karty, a ze mas nastroj zapojeny do mikrofoniho vstupu.

Krpec88

Příspěvek od Krpec88 »

a do akeho vstupu to mám pichnuť ?

matucha

Příspěvek od matucha »

Pomoci ti bude nejaka rozumna zakladni zvukova karta s kytarovym vstupem... treba neco od m-audia, ale sou toho mraky.

Neco jako tohle http://www.disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,1572,!PVS,1572 , sice to umi mnohem vic nez kytaru, ale levnejsi veci, ktery umej jenom kytaru uz sou podle me uplne zbytecny kompromisy. Tohle je nejmin co se da doporucit. Existujou sice veci jako tohle http://www.disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,4143,!PVS,4143 , ale to je o tolik horsi reseni nez to nahore, ze bych tech par frfniku nepropil na pive a mel rozumnou zakladni zvukovku a ne jeji karikaturu.

Kelley

Příspěvek od Kelley »

Pro první pokusy se dá taky použít metoda: kytara -> jakákoliv efektová krabička-vypnutá (např. BOSS nebo jiná co nemá true bypass), příadně multiefekt -> kabel 6,3mm/3,5 mm jack -> Line In zvukovky.
Pokud nebudeš mít v té kabelové redukci spojené L a R kanály, bude ti to hrát jen vlevo - to je normální. V Audacity si to pak nahraj jako mono track.

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Kelley píše:... bude ti to hrát jen vlevo - to je normální....
No tak to v žádném případě není normální a propojovat L a R strany je z obecného pohledu prasárna. Pokud je správně nastaven DAW (vstupy apod.), tak nikdy nemůže při nahrávání být zvuk jen v jednom kanálu bez ohledu na to, jaký konektor je na vstupu použit.

Je třeba trochu myslet a vědět, jak mají věci fungovat, než se začne radit :|

P.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

pavlii: clovek ma audacity, onboard kartu.. ja bych sem zadny daw nepletl ;)
samozrejme stereo jack s propojenejma levym a pravym, je prasarna, samozrejme ;)

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

2biscuit: tak já to jako DAW označil, dobře ;-) ale byť Audacity neznám, tak bych neřekl, že by to v něm fungovalo jinak, než kdekoli jinde.......a onboard zvukovka v tom roli nehraje :-)

P.

Kelley

Příspěvek od Kelley »

Možná jsem málo zdůraznil tohle: Pro první pokusy... dál to tady nebudu rozpitvávat, ať Krpce88 spíš nezmateme. Kdo chce, tak třeba SZ.

kexik

Příspěvek od kexik »

preco to nenahravas rovno do fl studia? Tam ziadny problem nemas, stopa sa zmoni dvoma supatkami. Ono treba totiz LEN z toho kanala kde je gitara spravit mono, ked zmiesas pravy s lavym, mas 2x vyssi sum

Krpec88

Příspěvek od Krpec88 »

A ako to tam mám nahrať ?

Odpovědět