Problemy s brumem

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Problemy s brumem

Příspěvek od 120BPM » 01 dub 2008 19:36

Mam problemy s brumem. Kdyz chci nahravat tak je slyset brum a ja nevim jak by to slo odstranit. Je to napetim nebo zastrckou? Poradil by mi nekdo. Na ukazku je tady nejaka kytara a na konci je to jasne slyset.
Kytara

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 01 dub 2008 22:10

Nahravas do stolniho pocitace nebo do notebooku? Pokud do notebooku, zkus vytahnout zdroj, jestli to zmizi.

Dale, nemas do pocitace zapojeny modem? Zkus ho vytahnout.

Zkus postupne odpojovat od pocitace vsechny externi periferie, jestli to nezmizi (vystupy do hi-fi veze, tiskarnu, skener, ad.)

Mohlo by ti pomoci oddelovaci trafo, ktere zapojis pred problemove zarizeni.

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Příspěvek od 120BPM » 01 dub 2008 22:51

Dik! K pocitaci (stolni) je pripojena jenom zvukovka, externi HDD pres FW, internet jde pres LAN. Jinak mam vsechno zapojeno do jedine zdirky pres psa (rozdvojku).

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 02 dub 2008 00:25

A zkusil jsi postupne vse odpojovat vcetne toho Internetu?

Tady jsou nejaka temata, kde se to resilo:

http://www.electrozone.cz/viewtopic.php?t=5822&start=0

http://www.electrozone.cz/viewtopic.php ... sc&start=0

http://www.electrozone.cz/viewtopic.php?t=4498&start=0

http://www.electrozone.cz/viewtopic.php ... light=brum

Jinak mas jeste moznost odpojit zemnici kolik, ale riskujes, ze te to muze nekdy zabit.
Ja jsem to takhle u notebooku vyresil. Mam fixem popsanou rozdvojku, z ktere jsem odstranil zemnici kolik a tu pouzivam jen na brumici notebook. Jinak ji mam schovanou v supliku, aby ji zena nebo deti na neco nepouzily.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 02 dub 2008 07:34

celkom solidnu uroven 200Hz brumu mi sposoboval svojho casu smejdovy crt monitor, ktory som pouzival ako druhy... tu LANku bude treba asi odpojit pri nahravani... skoda ze neviem o akej urovni brumu sa bavime, kedze si svoju ukazku nazdielal na sajte ktory nejde pouzit (ako to mate vo zvyku vsetci tuna ;( )

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Příspěvek od 120BPM » 02 dub 2008 22:38

LAN som odpojil, respektive som vypol modem. Pokusim sa zajtra nauploadovat ten file niekam inam. Problem bde asi aj v tom (aj ked pred tym to nebol problem), ze pouzivam preamp usposobeny na 120v a pouzivam trafo na 240 to 120V. Mam take trafa 2. Zda sa mi, ze pri zapojeni jednoho z nich je to lepsie, ale stale tam ten brum je. Skusal som to aj s preampom EU a chova sa to rovnako. ASi to nebude ono.

kexik:Funguje toto? (Ten predosli server pre mna fungoval uplne v pohode)
http://120bpm.capsa.cz/doc_down.php?doc=2
Naposledy upravil(a) 120BPM dne 02 dub 2008 22:50, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 02 dub 2008 22:44

Tipnul bych si, ze to bude v nekterem napajecim zdroji.
Zkusil jsi odpojit od PC i ten preamp? Brumi to stale?

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Příspěvek od 120BPM » 02 dub 2008 22:51

No problem nastava kdyz chci nahravat. Kdyz odpojim preamp tak nahravat dost dobre nejde.
Mac Pro "Nehalem" Quad-Core 2.66GHz, 10GB RAM, Mac OS 10.10.2, Pro Tools HD 9.0.6, Logic Pro 10.0.0, MOTU 828 MK2

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 02 dub 2008 22:53

Slysis brum v bednach pri odpojenem preampu?
Nebo ty ho slysis jen pri nahravani? To bych se dost divil.

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Příspěvek od 120BPM » 02 dub 2008 23:01

Ano nekdy to brumi i pri odpojenem preampu. Ale to se obcas stava a ne vzdy to ovlivnuje nahravku. To ale neni muj pripad.
Mac Pro "Nehalem" Quad-Core 2.66GHz, 10GB RAM, Mac OS 10.10.2, Pro Tools HD 9.0.6, Logic Pro 10.0.0, MOTU 828 MK2

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 02 dub 2008 23:12

to trafo 120-220 je dostatocne vykonne? ked sa presycuje trafak (privelky odber), sposobuje to brum. preamp je co zac? pohladaj na nete ci sa niekto nestazuje prave na preamp. mnohe preampy brumia koli zlej konstrukcii napajania a ty sa mozno snazis riesit neriesitelne

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 02 dub 2008 23:15

http://www.keepmyfile.com/
http://www.keepmyfile.com/
http://www.keepmyfile.com/
http://www.keepmyfile.com/
http://www.keepmyfile.com/
http://www.keepmyfile.com/
stranka kde treba na download cakat (v pripade tvojho prveho pokusu zrejme donekonecna) alebo sa ZAREGISTROVAT (fok dem al) alebo uviest email (fok dem al tu) je nanic prudic

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 03 dub 2008 01:09

uloz.cz

lety proverene, nevim proc to tak malo lidi pouziva :) jeste vic me fascinuje ze chteji vsichni "pres uschovnu", kdyz tu je uloz.cz rovnou s prehravanim mp3 tak mi to nedava smysl vyplnovat nejake udaje a nechat se omezovat casem a poctem stahnuti :))

uloz.cz
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Příspěvek od 120BPM » 04 dub 2008 11:51

kexik píše:to trafo 120-220 je dostatocne vykonne? ked sa presycuje trafak (privelky odber), sposobuje to brum. preamp je co zac? pohladaj na nete ci sa niekto nestazuje prave na preamp. mnohe preampy brumia koli zlej konstrukcii napajania a ty sa mozno snazis riesit neriesitelne
Trafo ma vykon 500W, pretoze ho pouzivam s kombom MB MArk IV a to ten vykon potrebuje a to druhe, ktore pouzivam s preampom Pendulum MDP-1 ma tiez dostacujuci vykon s ohladom na to, ze je to pred-zosilovac. To druhe trafo robi podla mna este mensi ramus ale chyba je podla mna niekde inde.
Acid Punk píše:uloz.cz

lety proverene, nevim proc to tak malo lidi pouziva :) jeste vic me fascinuje ze chteji vsichni "pres uschovnu", kdyz tu je uloz.cz rovnou s prehravanim mp3 tak mi to nedava smysl vyplnovat nejake udaje a nechat se omezovat casem a poctem stahnuti :))

uloz.cz
Tohle ja prave nemam rad kdyz to stranka sama prehrava. Radsi si to natahnu do nejaky sessiony a posloucham to tam.

Uživatelský avatar
Profil
Příspěvky: 115
Registrován: 26 bře 2008 13:03

Příspěvek od Profil » 04 dub 2008 13:49

Ja som mal podobny problem pri spojeni klavesa so zvukovou kartou (karta RME fireface, klaves Yamaha XS6, takze ziadne sunky) a bol brum, tak som odpojil "nulak" na klavese a brum sa stratil....tento problem som mal aj s inym klavesom TS-10(Ensoniq) Akurat trafakove klavesy nerobili problemy.
Pravdepodobne niekde vznikala tzv. dvojita zem.....teraz ma napadla taka moznost ci nahodou, ako ste tu popisovali este nejde ta dvojita zem z LAN kabla.....prv mi to nerobilo musim to vyskusat....

Odpovědět