Propojení monitorů přes DI-box

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
Uživatelský avatar
Vicck
Příspěvky: 27
Registrován: 29 srp 2010 13:38

Propojení monitorů přes DI-box

Příspěvek od Vicck » 07 úno 2011 08:47

Dobrý den,
je vhodné řešit brum monitorů pasivním DI-boxem?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Propojení monitorů přes DI-box

Příspěvek od kexik » 07 úno 2011 09:33

nie... len ako uplne posledna moznost

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: Propojení monitorů přes DI-box

Příspěvek od Vlad » 07 úno 2011 09:45

rekl bych ze pomuze zapojit vse na stejnou fazi a pripojit pres prodluzovacku s VF filtrem, napr:
http://www.ab-com.cz/Periferie/Zalozni- ... cerna.html

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Propojení monitorů přes DI-box

Příspěvek od kexik » 07 úno 2011 10:08

odzemnit monitory predovsetkym. alebo ak je pocitac laptop, tak ten.

zazz
Příspěvky: 177
Registrován: 09 říj 2007 10:55

Re: Propojení monitorů přes DI-box

Příspěvek od zazz » 07 úno 2011 10:46

kexik píše:odzemnit monitory predovsetkym. alebo ak je pocitac laptop, tak ten.
to je blbost, pokud jsou bedny nebo pocitac uzemnene, tak to ma svuj duvod...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Propojení monitorů přes DI-box

Příspěvek od kexik » 07 úno 2011 11:28

zazz píše:
kexik píše:odzemnit monitory predovsetkym. alebo ak je pocitac laptop, tak ten.
to je blbost, pokud jsou bedny nebo pocitac uzemnene, tak to ma svuj duvod...
jaky? v 2/3 bytov v byvalom ceskoslovensku je na zemniacom koliku nulak. ergo zapojeny zemniaci kolik na zariadeni neznamena vobec ochranu zemnenim.
navyse mnohe dobre monitory (trebars tannoy) su odzemnene vyrobcom. maju 3-vodicovy kabel ale zemak nie je pripojeny nikam.
Obrázek

pri desktop pc s atx zdrojom odzemnenie neodporucam, viz moj prispevok. laptopy maju takisto bezne odzemnene zdroje.

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1986
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Propojení monitorů přes DI-box

Příspěvek od PELF » 07 úno 2011 11:36

pánové, zbytečně řešíte dávno vyřešené a dokola omílané, kexik má samozřejmě pravdu a už to tady i před hodně dlouhou dobou názorně kreslil, pokud Vicck nemá problém přímo v monitorech, tak je to jednoznačně zemní smyčka... řešení zde: ./ostatni-hardware/meta-zemiaca-slucka-t8389.html
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
Vicck
Příspěvky: 27
Registrován: 29 srp 2010 13:38

Re: Propojení monitorů přes DI-box

Příspěvek od Vicck » 07 úno 2011 13:59

Děkuji za reakce.

O zemních smyčkách jsem už něco málo četl, nicméně v hudebninách mě poradili ať to zkusím přes ten pasiv DI-box. Když jsem to zkoušel tak opravdu bylo hned po brumu, ale přesto se mě to zdálo nějak moc "snadné" :) .

Rád bych se ještě zeptal přoc tedy jen jako poslední možnost, v čem je ten háček?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Propojení monitorů přes DI-box

Příspěvek od kexik » 07 úno 2011 14:06

dibox kurvi zvuk.

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1986
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Propojení monitorů přes DI-box

Příspěvek od PELF » 07 úno 2011 14:06

protože je lepší problém zemní smyčky řešit na silové, než na signálové úrovni, kterou tím můžeš degradovat
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
Vicck
Příspěvky: 27
Registrován: 29 srp 2010 13:38

Re: Propojení monitorů přes DI-box

Příspěvek od Vicck » 07 úno 2011 14:21

Dobře, děkuji. Ještě bych měl možná poslední dotaz - dá se nějakým způsobem poznat, že je případně chyba přímo v bednách ?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Propojení monitorů přes DI-box

Příspěvek od kexik » 07 úno 2011 14:24

jaka chyba? brumia ked v nich nie je kabel, alebo ked ich krmis baterkovym zdrojom signalu (napr mp3 prehravac)?

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 09:45

Re: Propojení monitorů přes DI-box

Příspěvek od W.Cable » 07 úno 2011 14:32

kexik píše:mnohe dobre monitory (trebars tannoy) su odzemnene vyrobcom. maju 3-vodicovy kabel ale zemak nie je pripojeny nikam.
Obrázek
Zde bych udelal maly dodatek, ze jeste lepsi jsou monitor s moznosti tu zem odpojit, tato featura se nazyva ground lift (treba K&H)
Obrázek

Uživatelský avatar
Vicck
Příspěvky: 27
Registrován: 29 srp 2010 13:38

Re: Propojení monitorů přes DI-box

Příspěvek od Vicck » 07 úno 2011 14:38

Chyba tím myslím vada monitorů. Když je kabel vypojený tam nebrumí, když je zapojený mp3 tak nebrumí (použe trochu šumí výškáč, což předpokladám může být redukcí 6,3 na 3,5) - Tudíž předpokládám, že chybou bude tak jak jste uvedli výše opravdu ta zemní smyčka.

Odpovědět