Prosba!!Jak docílím efektu na stopě??

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
decoboss

Prosba!!Jak docílím efektu na stopě??

Příspěvek od decoboss »

Lámu si hlavu a ne a ne na to přijít,jak docílím na stopě efektu toho zpomalení ,viz skladba v čase 2:00
nejlépe v Cubase děkuji..

dendy

Re: Prosba!!Jak docílím efektu na stopě??

Příspěvek od dendy »

http://www.sugar-bytes.de/content/products/Turnado/

efekt "vynilizer", preset "manual stop", vytocis z nuly na max... alebo dBlue glitch, kuk toto video tiez tam ma na konci taky pitvh down (trn cerveny pattern v tom efekte) alebo nakoniec len prostou automatizaciou pitch na audio stope, to by v cubase malo ist nie ?

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Že by třeba automatizace plug-in efektu např. "TapeStop" na stopě s vokálem (tento plug-in býval součástí Cubase, ale koukám, že v C7 nic podobného nevidím.....). Možná bude existovat i něco free.

P.

EDIT: dendy těsně rychlejší :-D

biscuit

Příspěvek od biscuit »

automatizace pitch shiftu... dokonce i pomoci pitchbendu v jakymkoliv sampleru
(btw. strasna ohavnost ta "pisnicka")

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Je to prosté.. ustřihni ve vokálu v audiostopě kus, co potřebuješ zpomalit, dej ctrl + right-mouse pak PROCESS -> Pitch Shift a zvol ENVELOPE a nastav si rozsah 16tonu. Pak si nakreslis krivku, jestli zpomalovat nebo zrychlovat a das process a ten kousek audia ti to zpomali..

decoboss

Příspěvek od decoboss »

Mockrát děkuji všem za odpovědi

Albert Kočička

Příspěvek od Albert Kočička »

Dobrý den všem, navazuji na téma a rovnou se zeptám: děláte tady někdo glitch hop? Všechny moje pokusy s VST efektováním skončily spíš legračně: zkoušel jsem Instajungle, což je obyč. Repeater ale „neumí“ trioly, zkoušel jsem repeater přímo v Abletonu, jehož ovládání a nastavování je záhadou i přes zhlédnutí tutoriálů, zkoušel jsem slicing wavů přímo v Abletonu s pomocí Arpegiatoru, ale stále se to chová náhodně. Výše uvedný Glitch je v reálném čase nepoužitelný a jeho systém, kdy se „točí“ efeky, který musim předem naklikat myší a to navíc v určitym počtu taktů a ty efekty ani nejdou přiřadit k midi kontroleru, plus je závislý na první době a pokud se netrefim, efektuje to na jinym místě, je subjektivně žalostný a i na efektování v nereálnym čase je s tim strašná práce a i tak jsem byl s Glitchem vždycky odkázanej na náhodu. S tim se live hrát rozhodně nedá ve smyslu zmáčknu tlačítko a udělá to ten efekt, kterej zrovna potřebuju. Tutoriály na YT jsou přizpůsobený konkrétním trackům a smyčkám, já potřebuju univerzální systém. Teoreticky mě napadá, že když jsem to nevyřešil ani snad za deset let, tak nechci náhodou tak nějak moc – efektovat stopy myšleno rytmickými efekty v reálnym čase? Lze si na to vytvořit univerzální systém?

dendy

Příspěvek od dendy »

Myslim ze by som siel cestou postavit si na to enseble v Reaktore .. asi to nebude praca na jedno doobedie, ale vo vysledku sa dopracujes k niecomu co bude dokonale fungovat podla tvojich predstav.. Pripadne Max for Live ...

tuto v tom zoznema su aj nejake free enseble pre Reaktor, kukni ci tam nenajdes nieco co bude pre teba fungovat podla predsatav

http://www.noizefield.com/wp/2011/07/29 ... ke-glitch/

Albert Kočička

Chápu, není to jednoduchá záležitost. Něco jsem už vyřešil a zároveň slevil z požadavků a teď už jen hledám realtime VST, který umí loopovat ne jen v sudých notách, ale i v triolách. Při hledání jsem objevil http://rekkerd.org/review-loomer-sequent/, ale to je stejnej případ jako dblueglitch a dalších postavených na patternech potažmo na presetech, takže to nemá možnost spustit efekt v okamžiku a člověk je odkázanej na grid, kterej má určitou dýlku - prostě když nějakej vlastní preset spustim v jinej čas, tak než se pattern otočí, tak pak ten efekt zahraje taky v jinej čas a to nepotřebuju. Efekty v "nereálnym" čase si dělám pomocí obálek a nepotřebuju k tomu vyrábět složitý racky. Reaktor jsem taky zaznamenal, avšak s produkty NI nejsem vůbec kamarád a to bohužel platí i do budoucna (ze subjektivních důvodů, které nebudu rozebírat)

Jdu pátrat dál, ale na ty odkazy se podívám, třeba tam něco objevim, díky!

wire

Příspěvek od wire »

http://www.sugar-bytes.de/content/produ ... hp?lang=en

tohle umí looper a umí to spouštět ty efekty na stisk klávesy... vyzkoušej, tuším, že je to to chceš...

Albert Kočička

wire píše:http://www.sugar-bytes.de/content/produ ... hp?lang=en

tohle umí looper a umí to spouštět ty efekty na stisk klávesy... vyzkoušej, tuším, že je to to chceš...
Tak to vypadá fakt zajímavě! Děkuji všem za pomoc!

Odpovědět