radio : "in" nerovna se "out"
radio : "in" nerovna se "out"
Vsichni to vime nebo minimalne tusime. Radio meni zvuk vsema svejma procesama a nalezitostma. Ale jak. Dlouho sem nejak nemel chut to nahravat, protoze sem nemel problemy s nefunkcnosti svejch veci, ale ted se mi podarilo odchytit jeden spot z radia1.
Neni v tom zadna nuance. Basy sly dopryc, hodne vylezly vyssi stredy a hlavne je to cely silene zmackly. Pri porovnavacce pak ta puvodni verze vychazi jak pod dekou.
Asi budu min komprimovat a uvidime, jakym smerem se to pohne, protoze tohle je peklo. Sice se nijak krute nezmenily pomery a informace prosla bez problemu, ale...
Neni v tom zadna nuance. Basy sly dopryc, hodne vylezly vyssi stredy a hlavne je to cely silene zmackly. Pri porovnavacce pak ta puvodni verze vychazi jak pod dekou.
Asi budu min komprimovat a uvidime, jakym smerem se to pohne, protoze tohle je peklo. Sice se nijak krute nezmenily pomery a informace prosla bez problemu, ale...
Já jsem v práci "odsouzenej" ke každodennímu poslechu rádia (bohužel), tak mám ten jejich sound dost naposlouchanej. Na jednu stranu chápu, že potřebujou aby jim hrálo všechno stejně hlasitě, ale pak je legrační když pustí nějakou fakt hlasitou skladbu - všechno se slije do nesrozumitelné stěny a naopak tichý pasáže té skladby (break, sólo zpěv) pak zní subjektivně mnohem hlasitěji, než když to má šlapat. 

-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-
- freecoolin
192kbps udělaný kloudnym enkoderem (Lame) je pro potřeby rádia víc než v pohodě. Jenže to o čem mluvím je koví jestli 100 a ještě nějakej mizernej enkoder. Vyloženě to "telefonuje" a cvrdliká. Někdy dokonce občas úplnej kix. Typicky jsem to takhle slyšel na Beatu, ale už ho nějakou dobu neposlouchám, tak nevím, jestli už to nezlepšili.
Zase opačnej extrém byl, že jsem něco posílal do německa ve vorbisu asi na 400kbps (prostě maximum, co šlo) a trvali na tom, že to chtějí pro sichr ještě poslat poštou na CD
Zase opačnej extrém byl, že jsem něco posílal do německa ve vorbisu asi na 400kbps (prostě maximum, co šlo) a trvali na tom, že to chtějí pro sichr ještě poslat poštou na CD

freecoolin > ja sem s tim smirenej, ale to neznamena, ze se nebudu snazit optimalizovat tyhle komercarny tak, aby fungovaly lip.
O beznym posluchacovi tu neni rec, ten at si pozna co chce, u nej vim, ze sem vpoho, ja to sem posilam proto, ze mi to prislo zajimavy a poucny. Nicmene je to samo nejvic pro me, protoze ja vim co jsem tam delal a hledam cesty, jak to delat lip...
No necekal sem, ze to s tim bude delat az takovy psikusy, kdyz clovek jentak posloucha radio, tak to ani nevnima, kdyz je vsechno zazehleny do tyhle podoby.
O beznym posluchacovi tu neni rec, ten at si pozna co chce, u nej vim, ze sem vpoho, ja to sem posilam proto, ze mi to prislo zajimavy a poucny. Nicmene je to samo nejvic pro me, protoze ja vim co jsem tam delal a hledam cesty, jak to delat lip...
No necekal sem, ze to s tim bude delat az takovy psikusy, kdyz clovek jentak posloucha radio, tak to ani nevnima, kdyz je vsechno zazehleny do tyhle podoby.
dneska mozna neprehlednutelnou stanici zistas tim, ze bude tissi 
ale o tom tohle tema moc nebylo, spis mi slo o debatu o tom, jak se k tomu postavit, aby to ublizovalo zvuku co nejmin a tak... proste pozitivne
mimochodem, kdyz se podivam na pocty stazeni, tak mi nejak nedochazi, proc vetsina lidi stahne verzi "PO" a ne "PRED", to trochu nedava smysl, de prece o to jaka je zmena a ne si poslechnout jak to hraje z radia

ale o tom tohle tema moc nebylo, spis mi slo o debatu o tom, jak se k tomu postavit, aby to ublizovalo zvuku co nejmin a tak... proste pozitivne
mimochodem, kdyz se podivam na pocty stazeni, tak mi nejak nedochazi, proc vetsina lidi stahne verzi "PO" a ne "PRED", to trochu nedava smysl, de prece o to jaka je zmena a ne si poslechnout jak to hraje z radia