radio : "in" nerovna se "out"

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
matucha

radio : "in" nerovna se "out"

Příspěvek od matucha »

Vsichni to vime nebo minimalne tusime. Radio meni zvuk vsema svejma procesama a nalezitostma. Ale jak. Dlouho sem nejak nemel chut to nahravat, protoze sem nemel problemy s nefunkcnosti svejch veci, ale ted se mi podarilo odchytit jeden spot z radia1.

Neni v tom zadna nuance. Basy sly dopryc, hodne vylezly vyssi stredy a hlavne je to cely silene zmackly. Pri porovnavacce pak ta puvodni verze vychazi jak pod dekou.

Asi budu min komprimovat a uvidime, jakym smerem se to pohne, protoze tohle je peklo. Sice se nijak krute nezmenily pomery a informace prosla bez problemu, ale...

dano

Příspěvek od dano »

Tak to je brutalny rozdiel. Je to hlavne tym, ze to este v radiu nadupavaju?

matucha

Příspěvek od matucha »

musim se zeptat, co to tam maj, ale urcite to ma hodne spolecnyho s multiband kompresi nastavenou se tresholdama uplne dolu ;-)

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Na hodně rádiích taky hrajou z nějakejch brutálně komprimovanejch mp3 nebo čeho, takže i na šuntovním rádiu v autě má člověk pocit, že poslouchá nějaký nízkobitratový rádio po internetu.

Shodan

Příspěvek od Shodan »

Já jsem v práci "odsouzenej" ke každodennímu poslechu rádia (bohužel), tak mám ten jejich sound dost naposlouchanej. Na jednu stranu chápu, že potřebujou aby jim hrálo všechno stejně hlasitě, ale pak je legrační když pustí nějakou fakt hlasitou skladbu - všechno se slije do nesrozumitelné stěny a naopak tichý pasáže té skladby (break, sólo zpěv) pak zní subjektivně mnohem hlasitěji, než když to má šlapat. :D
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

matucha

Příspěvek od matucha »

no r1 prijima veci do 192kbps... ano spravne DO 192kbps, za 256kbps jsem dostal vynadano, ze jim to za**** mail a ze je to zbytecny

no ale jako ty 192 na tohle asi stacej

freecoolin

Příspěvek od freecoolin »

je to poznat, ale poznáš to pokuď budeš porovnávat, ale to obyčejnej posluchaš nemůže, takže co řesíš? prostě se stim smiř a je to

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

192kbps udělaný kloudnym enkoderem (Lame) je pro potřeby rádia víc než v pohodě. Jenže to o čem mluvím je koví jestli 100 a ještě nějakej mizernej enkoder. Vyloženě to "telefonuje" a cvrdliká. Někdy dokonce občas úplnej kix. Typicky jsem to takhle slyšel na Beatu, ale už ho nějakou dobu neposlouchám, tak nevím, jestli už to nezlepšili.

Zase opačnej extrém byl, že jsem něco posílal do německa ve vorbisu asi na 400kbps (prostě maximum, co šlo) a trvali na tom, že to chtějí pro sichr ještě poslat poštou na CD ;)

matucha

Příspěvek od matucha »

freecoolin > ja sem s tim smirenej, ale to neznamena, ze se nebudu snazit optimalizovat tyhle komercarny tak, aby fungovaly lip.

O beznym posluchacovi tu neni rec, ten at si pozna co chce, u nej vim, ze sem vpoho, ja to sem posilam proto, ze mi to prislo zajimavy a poucny. Nicmene je to samo nejvic pro me, protoze ja vim co jsem tam delal a hledam cesty, jak to delat lip...

No necekal sem, ze to s tim bude delat az takovy psikusy, kdyz clovek jentak posloucha radio, tak to ani nevnima, kdyz je vsechno zazehleny do tyhle podoby.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Fuj to je hnus...

krokyn

Příspěvek od krokyn »

takhle vysílá drtivá většina komerčních rádií do éteru, produkce chtějí mít hlasitou, nepřehlédnutelnou stanici

matucha

Příspěvek od matucha »

dneska mozna neprehlednutelnou stanici zistas tim, ze bude tissi ;-)

ale o tom tohle tema moc nebylo, spis mi slo o debatu o tom, jak se k tomu postavit, aby to ublizovalo zvuku co nejmin a tak... proste pozitivne

mimochodem, kdyz se podivam na pocty stazeni, tak mi nejak nedochazi, proc vetsina lidi stahne verzi "PO" a ne "PRED", to trochu nedava smysl, de prece o to jaka je zmena a ne si poslechnout jak to hraje z radia ;-)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

inak mam pocit ze v telke to taka divocina neni , ako v radiu ..

kexik

Příspěvek od kexik »

tak ma zbite, ale na pidirepraku z appla mi hra rozhodne prijatelnejsie ten komprimat
spodky tomu hlasu len uberaju drajv a co ma hlavne metie v originali, ako sa k hlasu prida podmaz, tak hlas straca dost skokom subjektivne na vahe
kompresia v radiu ten skok rozzehlila celkom do stratena

kexik

Příspěvek od kexik »

Pytkin píše:inak mam pocit ze v telke to taka divocina neni , ako v radiu ..
alejoo

Odpovědět