Repro do 4tis. Kč

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 31 pro 2008 10:16

Jindy2 píše:... nebo pochybny Ediroly ...
ty mas s nimi skusenost? ked su pochybne?

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 31 pro 2008 10:29

EXCOM: a ty? ja vim ze mas tu znacku asi rad...

osobne jsem je neslysel, ale neslysel jsem o nich take nic dobreho, ale o tech Geniusech jen samou chvalu, ja je mel a obecne doporucuju jenom veci, co jsem mel a byly dobry, that's all...tehdy jsem byl ve stejny situaci jako rolas, vybiral jsem si presne stejny bedny jako on (Edirol a RedStar) a nekoupil je...akorat teda tlumocim, co bych delal ja, takhle pisu vzdycky kdyz nekomu radim, jak bych to udelal ja, coz je jedinej zpusob, jak k tomu muzu logicky pristupovat...

myslim si, ze od pohledu ty Ediroly budou hrat podobne, jen stojej o tri tisice vic...vsadil bych se, ze to za ty penize absolutne nestoji a platis si akorat ten pocit "jo, supr, mam na stole Edirol, to uz jsem profik"...

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 31 pro 2008 10:34

Jindy2 píše:EXCOM: a ty? ja vim ze mas tu znacku asi rad...

osobne jsem je neslysel, ale neslysel jsem o nich take nic dobreho, ale o tech Geniusech jen samou chvalu, ja je mel a obecne doporucuju jenom veci, co jsem mel a byly dobry, that's all...

myslim si, ze od pohledu ty Ediroly budou hrat podobne, jen stojej o tri tisice vic...vsadil bych se, ze to za ty penize absolutne nestoji...
tu nejde o to ci mam nieco rad alebo nie.. ja konkretne tie ediroly mam a rozhodne sa nedaju zrovnavat s geniusom... uz len koli vstupom, digitalu/ optike a 2 kanalovom mixaku ktory maju na sebe..

ja si myslim ze pomer cena/vykon uz nemoze byt menej ako je ten edirol... a hlavne vstupy ktore to ma su velka vyhoda..

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 31 pro 2008 10:38

EXCOM: nj, ty vstupy jsou fajn - pokud potrebuje digital a ma ho...mix dvou signalu, to je hezky, ja to mel na par bednach a obcas se to na neco hodi...

je to taky konstrukce jeden pasivni a v druhym je zesik? ja je nestudoval, ale stejnak bych je asi nechtel, me to neprijde jako monitory, ale jako bednicky k pocitaci...to uz je fakt lepsi pockat na 2030A, to si myslim, ze uz je jiny kafe...

dulezitejsi nez vstupy a vystupy je zvuk a pokud jsi slysel vsechno, co si z toho ceniku rolas vytahnul, tak mu poradis lip...
Naposledy upravil(a) Jindy2 dne 31 pro 2008 10:43, celkem upraveno 3 x.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 31 pro 2008 10:40

Jindy2 píše:EXCOM: nj, ty vstupy jsou fajn - pokud potrebuje digital a ma ho...a je to taky konstrukce jeden pasivni a v druhym je zesik? ja je nestudoval, to je pravda, ale stejnak bych je nechtel, me to neprijde jako monitory...to uz je fakt lepsi pockat na 2030A, to si myslim, ze uz je diametralni rozdil...
je zaujimave ze PC bedne ti ako monitory pripadaju :)
pritom tieto ediroly su konstruovane ako nizsia trieda monitorov do home studia, co presne aj splnaju...

ok to je jedno...
tu mas zadnu stranu, MA-15D a to je presne to co ma zaujimalo ked som ich kupoval.. a hlavne hraju velmi dobre na to ake su male...

<img src="http://rolandee.cz/upload/2005063/zpanel.jpg" width="512">
Naposledy upravil(a) EXCOM dne 31 pro 2008 10:45, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 31 pro 2008 10:42

a pozeram ze stoja 3800,- ceskych....
MA-15D

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 31 pro 2008 10:49

EXCOM: ale neprijdou, jen jsem na nich udelal slusny veci, hraly dobre za ty prachy, poslouzily...

z ty zadni strany, me se libi ten vystup na subwoofer, ma to fajn konektivitu...podle ty konstrukce je to tedy asi jeden pasivni a jeden aktivni reprak se zesikem, klasika...

me by zajimalo si poslechnout tyhle a ty geniusy vedle sebe, jinak o tom vim houby...

ale stejne, nemyslis si, ze lepsi nez tohle za ctyri tisice, je lepsi si sehnat v bazaci 2030A? ja si myslim, ze jo, to tu pisu uz ctvrtou stranku...

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 31 pro 2008 11:13

Jindy2 píše:ale stejne, nemyslis si, ze lepsi nez tohle za ctyri tisice, je lepsi si sehnat v bazaci 2030A? ja si myslim, ze jo, to tu pisu uz ctvrtou stranku...
mal som TRUTH a uz nikdy viac, zbavil som sa ich ako gafor... mne chytali brutal radio, kedze som v panelaku, mimo mesto su v pohode, respektive ak su mimo nejaky vysielac... proste, mne sa tieto bedne nepacili po porovnani na ezone stretku v prahe... tam bolo viac bedni a az tam to cloveku dojde.. no ale to sme mimo temu :)

ja som len odporucil bedne do 4000,- ceskych a moje odporucanie su MA-15D za 3800,- 8)

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 31 pro 2008 11:26

EXCOM: hehe, chytaly radio, treba je to nejaka uliho funkce navic jako bonus :)

na srazu jsem nebyl, tak nevim, to porovnani to chce, to je nejlepsi...myslim ale, ze tu par lidi ty truthy melo a doporucovali je, tusim fova je ma nebo mel, tak nevim...
me teda nic s napisem Behringer nesmi do baraku, ale to je zase jina vec ;)

f.un
Příspěvky: 114
Registrován: 08 čer 2006 08:14

Re: Repro do 4tis. Kč

Příspěvek od f.un » 31 pro 2008 11:57

rolas píše:Zdravim chtěl bych poradit nějaké solidní repro do 4k.. Především na hudbu ,můj vkus je progressive DnB,House,Rock
mam z teba pocit,ze akokolvek referencne repraky o vykone cca 15W ti vela radosti nenarobia (DnB,House...),a hocico silnejsie budu zase len bedne k pocitacu takze:
1) chod si vypocut tie ediroly ci ti budu stacit,ak nie
2) kup si behringer pasivny 2030 a k nemu nejaky sekac zosik a snad to bude bez radia
3) dosetri tisicku a kup si Alesis M1 520 Active (mal som,za tu cenu super)
4) skus ebay
macbook, maschine, logic 9, korg zero4, lpk25, yorkville ysm1

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 31 pro 2008 12:25

Jindy2 píše:
Pytkin píše:svata prostoto ...
kdyz nechce cekat a hledat nabidku tech Truth nebo Tapco, tak radsi nez koupit tragicky RedStary nebo pochybny Ediroly, jsem mu doporucil to, na cem se aspon da neco delat...
Mna len sokovalo na zaklade diskusie , ze sa rozhodol si kupit Genius (budiz) a zrazu k nemu zhana dobu sub za 3000 .. to je tragikomedia cele toto ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 31 pro 2008 12:30

Jindy2 píše:EXCOM: a ty? ja vim ze mas tu znacku asi rad...

osobne jsem je neslysel, ale neslysel jsem o nich take nic dobreho, ale o tech Geniusech jen samou chvalu, ja je mel a obecne doporucuju jenom veci, co jsem mel a byly dobry, that's all...tehdy jsem byl ve stejny situaci jako rolas, vybiral jsem si presne stejny bedny jako on (Edirol a RedStar) a nekoupil je...akorat teda tlumocim, co bych delal ja, takhle pisu vzdycky kdyz nekomu radim, jak bych to udelal ja, coz je jedinej zpusob, jak k tomu muzu logicky pristupovat...

myslim si, ze od pohledu ty Ediroly budou hrat podobne, jen stojej o tri tisice vic...vsadil bych se, ze to za ty penize absolutne nestoji a platis si akorat ten pocit "jo, supr, mam na stole Edirol, to uz jsem profik"...
Mam jedny Edirol 15D v praci .. Osobne ich nepovazujem za referencne monitory , co ale v tej cene samozrejme od nich nikto neocakava .. Ale hraju celkom v pohode a vybava (hlavne digitalny vstup) je fajn .. Doma mam geniusy .. sice trosku iny model ako si mal ty .. nemali tie "strieborne" reproduktory .. Ale musim povedat ze to mi pripada horsie ako ten edirol .. Tym samozrejme nehovorim ze sa to neda pouzit na robenie muziky .. za tych par korun co to stalo je to fajn .. miesat by som na tom ale nechcel .. na tych ediroloch si to viem skorej predstavit ..

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 31 pro 2008 13:14

Pytkin: aspon jsi to slysel oboje, tak vis vic...myslim, ze jsem mel ty stejne geniusy, co mas ty, taky to nejsou ty se stribrnou membranou - ty jsou pry skoro stejne, jen maji pry tenci drevo a jiny repraky...

a mas pravdu, ze s mixem je to horsi, proto jsem si hlavne koupil fostexy...ale tracky se na tom delaly fajn, ackoliv kdyz to ted posloucham, tak prave treba pomery hlasitosti jednotlivych nastroju jsou u kazdyho tracku trochu jiny, protoze ten mix se na tom delal hodne tezce, jsem to de-facto delal "naslepo"...ted treba slysim uplne jemny rozdily hlasitosti i na uplne minimalni hlasitost, to je fajn, treba ve dve rano si to muzu pustit potichounku a stejne ten mix bude slusnej...

to s tim subem za tri litry jsem nejak prehlidnul ;)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 31 pro 2008 13:40

jondy : jo jo .. oni sa tie geniusy tusim uz ani jedny nerobia .. teraz su (ako vzdy) uplne ine modely ..

Ja som tu uz viac krat pisal , ze nez robit len na sluchatka , tak tieto geniusy su super .. za cosi viac ako liter mas relativne hrajuce repraky .. robit vsetko na sluchatka je otrava podla mna .. na tracking a layering su taketo repraky pouzitelne ..

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 31 pro 2008 19:17

Pytkin píše:svata prostoto ...
:-) :lol:

Odpovědět