Chci se co nejvíc oddělit od své citlivé sousedky a neobtěžovat jí hlukem. Proto jsem se přesunul k jiné zdi a rovnou začal vyvíjet menší režii ve které bych nahrával el. kytaru po lince a zpěv v zadní části režie. Prostor musí být vzhledem k podmínkám bytu takto podlouhlý. Monitory jsou umístěny lehce vpravo protože mám takto vykrojený stůl. Co mne ale nenechává klidným tak je to, že na jedné straně viz obr. je akustický závěs. Ten sám už přece musí eliminovat nežádoucí zvukové odrazy, tudíž nemám v plánu umístit bassové pasti v tomto rohu. Na druhé straně je cihlová zeď kterou bych už polepil akustickou pěnou (jehlany) a do rohů dal basové pasti. Basové pasti musí být od země až ke stropu ?
Nebude vadit že zdi budou materiálem nesymetrické a mít to tak vliv na zvuk? Akustická závěs se mi líbí protože je jednoduchý na montáž a případně se dá odhrnout. Zeď kterou sdílím s mou sousedkou bych odhlučnil nějakou tlustou akustickou pěnou, přinejhorším minerální vatou v pytlích a zazdil sádrokartonem. Zkuste mi v tomhle poradit je to na mě celkem dost věcí a rád bych to zrealizoval. Díky