Pisi s prosbou o radu.. Mam pokoj zhruba 13m2, FOTO
nejsem zadny zvukar/DJ, muj cil je najit vhodne reseni pro poslech hudby, s tim, ze 90% casu poslechu travim pred PC. Puvodne jsem mel v planu entry-level "spotrebniho" audia, a to zvlast CD player, stereo zesilovac a repro. Vybrano jsem mel HarmanKardon 970 komponenty a KEF iQ3 reprobedny. cena by vysla do 40 000.- Nutno dodat ze (viz foto) ted mam naprosto nevyhovujici strasne Geniusy HT. Geniusy chci vyhodit, a misto nich nejak (policka?) umistit repra nove.
Problem nastal ten, ze mi bylo receno ze sestava kterou jsem si vyhlidl (a repra slysel v poslechove studiu) je pro mne nevhodna, jelikoz sedim pred pc a bedny mam umistene prilis blizko hlavy (a navic jeste u zdi - proto jsem mel vybirat mezi repro s bassreflexem vpredu). Dale mi bylo receno, at se poohlidnu po studiovych nearfieldech, ktere jsou pro takoveto rozlozeni vhodne. Nicmene to je segment, kde nemam absolutne zadny rozhled, zkusenosti atd, proto Vas chci pozadat o rady...
Zaprve nevim, pokud budo repro hodne u zdi (dejme tomu i 10cm mista mezi repro a zdi) tak jestli nutne potrebuji bassreflex vpredu. Zadruhe netusim, jake aktivni monitory vubec koupit. Lide kteri mi vymluvili ty KEFy mluvili o Fostexech NF-01A jako favoritech. Znamy mi doporucil ze pry JBL rada LSR4300 je naprosto vyborna (bassreflex vzadu). k tomu pry zvukovku E-MU 1212m.
Chtel jsem znat Vas nazor, zkusenosti, jakou sestavu byste mi mohli doporuct, ci jak vubec resit umisteni repro a cely muj problem.. Take bych chtel neco alespon trosku pekneho, rekneme ze podle fotek se mi snad zadne monitory moc nelibi

Dekuji Vam moc