Reverzní delay, Reverse Delay

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
Zazy

Reverzní delay, Reverse Delay

Příspěvek od Zazy »

Zdárek kolegové,

jakožto kytarista jsem zahlédl několik krabiček s reverzním delayem.
Ta funkce se mi zalíbila a chtěl jsem ji sehnat i jako plugin. Ale nedaří se mi. Musím to v případě potřeby udělat "ručně".

Neznáte někdo plugin, který by v sobě měl tuhle funkci. Bylo by prima, kdyby byl VST nebo RTAS.

Dík.

dendy

Příspěvek od dendy »

offtopic: citam temy a zrazu kukam ze "Perverzni delay".. skoro som odpadol ze to co je ????? ze perverzni delay.. az na treti krat som precitaj "jaaaj to reverzni" ... ha ha ha :)

sorry za oftopic musel som lebo ma to fakt pobavilo :)

inak fakt som o nicom takom nepocul, jedine rucne.. automatizaciou wet/dry a feedback by to nemal byt problem...

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Dendy: jak to myslis s tou automatizaci? Nejak si to neumim predstavit, cim to jako udela ze signalu reverse...

Jinak jsem vygooglil napriklad tohle
http://andreas.smartelectronix.com/inde ... &p=2&kat=0

aum generator

Příspěvek od aum generator »

zazy: no mozno by bolo k veci keby si popisal ze co presne ma ten reverzni delay ako robit.
niektore delaye maju rozne presety ktore maju v nazve reverse (myslim ze ohmforce delay urcite. ten dokaze uuplne vsetko. najlepsi delay aky poznam co sa jednoucelovych pluginov tyka)

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

A uplne jsem zapomnel na GVST
http://www.gvst.co.uk/grevdly.htm

dendy

Příspěvek od dendy »

aum: ach fakt, ohmforce na to som uplne zabudol !!! jasne..

no ja som pochopil reverze delay akoze namiesto toho aby doznieval ta tak sa jednotlive zazneje zhlasnuju (ako ked na klasickom delay-i pocas prehravania rucne pridavas wet/feedback) .. samozrejme len po urcitu uroven.. este potom moze byt ze jednotlive echa su z reverznuteho signalu - take som urcite pocul ...

aum generator

ja som pocul uz aj echa z reverznuteho signalu. ale to sa da robit roznymi sposobmi a netusim ci sa to officalne vola "reverse delay"...
problem tam je ze ked ide delaynuty signal dozadu tak nemoze ist cim dalej tym viac dozadu. musi sa raz za cas skocit o kus do predu a odtial zase pustat do zadu. asi na kazdu dobu ma spravit ten skok? moznosti je vela a netusim ako sa to robi officialne (ale nech je to akokolvek tak v reaktore je to robota tak na minutu a pol.)

dendy

Příspěvek od dendy »

aum generator píše:ja som pocul uz aj echa z reverznuteho signalu. ale to sa da robit roznymi sposobmi a netusim ci sa to officalne vola "reverse delay"...
problem tam je ze ked ide delaynuty signal dozadu tak nemoze ist cim dalej tym viac dozadu. musi sa raz za cas skocit o kus do predu a odtial zase pustat do zadu. asi na kazdu dobu ma spravit ten skok? moznosti je vela a netusim ako sa to robi officialne (ale nech je to akokolvek tak v reaktore je to robota tak na minutu a pol.)
nie ono je to jednoduchsie.. aspon to co som myslim v Buzz-e mal kedysi bolo ze proste klasicky delay len tie ozveny prehravalo nie normalne ale reverznute .. easy vec

aum generator

nooo mozno len nerozumiem co myslis. ale mne prijde ze to tak jednoduche nieje.

normalny delay len suvislo oneskoruje / suvislo zapisuje do bufferu na zaciatok a z konca cita ....(myslim ze sa tomu hovori...FIFO / first in first out)...
lenze pri reverse nemoze ist first in first out / nemoze ist von prvy ten co prvy prisiel. lebo to by islo smerom dopredu. a first in last out to tiez nemoze byt, lebo tebe tam stale do toho bufferu prichadzaju dalsie a dalsie hodnoty. treba si urcit skor (na zaciatok doby?) poziciku kde zacne ozvena, a odtial potom cita zvuk do zadu chvilku.

alebo na tomto priklade bude mozno jasnejsie vidiet co mam na mysli:

dajme tomu ze taketo hodnoty idu za sebou: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16
a teraz chceme ten reverse delay o dajme tomu 4 sample. dry signal je to hore a k tomu sa pricita WET ktory vyzera takto:
00 00 00 00 04 03 02 01 - a deviata doba bude co? nieje ist kam dozadu. a aj keby bolo tak nemoze ist donekonecna dozadu.

imho to bude takto

nic nic nic nic 04 03 02 01 08 07 06 05 12 11 10 09 16 15 14 13

dendy

Příspěvek od dendy »

ja som to myslel takto - prepokladam ze aj zazy chcel toto, cokolvek ine by nemalo moc logiku..

http://www.dendy.sk/delay.mp3
http://www.dendy.sk/reverse_delay.mp3

potom som este hovoril o pripade ked mas normalne delay, ale hlasitost WET ti postupne narasta - len samozrejme narastat moze len po urcity bod nie donenkonecna(ukazka 3), pluz navyse si moc neviem predstavit naco by to bolo dobre ;-)

http://www.dendy.sk/delay_reverseFeedback.mp3

Zazy

Příspěvek od Zazy »

Ahoj Přátelé.
Vracím se mírně ovíněn z jedné akce a koukám na fórum....
To je přesně ONO!!!!
Děkuji mnohokrát za tipy.
Zazy.

:-) Perverzní delay

Odpovědět