RME Fireface UC multikanalove live nahravani

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
citizen.one
Příspěvky: 40
Registrován: 15 úno 2011 18:54

RME Fireface UC multikanalove live nahravani

Příspěvek od citizen.one » 27 kvě 2012 09:02

Ahoj,

mam v brzke dobe zvucit nejakou pomerne solidni akci. Jde o cca 3 muzikanty (akusticka kytara, cello a fletna plus vokaly) v kostele. Radi by zaroven meli z toho zachyceny nejaky zaznam. Doma tocim na stopy postupne, takze moc nevim jak na primy multikanal.

Musel bych to tocit do notebooku, ktery neni spatny, ale zaroven taky neni nejaky ultrastabilni.

Nevite o nejakem programu, ktery by umel tocit napr 8 stop naraz stabilne do multikanalu, aby se to pak dalo zpetne upravovat? Cim jednodussi, tim lepsi, asi i kvuli zatezi PC.

diky!
m

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: RME Fireface UC multikanalove live nahravani

Příspěvek od Pytkin » 27 kvě 2012 09:56

To zvladne kazdy daw.. Pouzi napeiklad www.reaper.fm

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: RME Fireface UC multikanalove live nahravani

Příspěvek od matucha » 27 kvě 2012 10:33

Kdyz ten notebook neni stabilni, tak najdi duvod nestability... (treba i tim, ze preinstalujes system).

Vicekanalova nahravka toho co rikas bude sice znamenat, ze budes mit nahrany ty nastroje v jednotlivejch stopach, ale budes mit taky v kazdym kanalu preslechy (a dozvuk celyho telesa). To ti vyrazne omezi (znemozni) editaci jednotlivejch nastroju. Duvod proc vic kanalu je ten, ze se dostanes bliz k nastrojum s mikrofonama (coz nekdy ani neni zadouci v takovym pripade a jsou lidi co preferujou jeden stereo par umistenej na dobrym miste). Nejspis tohle vsechno vis, pisu to jen pro jistotu.

citizen.one
Příspěvky: 40
Registrován: 15 úno 2011 18:54

Re: RME Fireface UC multikanalove live nahravani

Příspěvek od citizen.one » 27 kvě 2012 13:04

aha, u toho reaperu jsem to nejak nenasel, mam asi starsi verzi, tak postahuju nove drivery atp. a snad to bude ok.

matucha : jj, diky, toho jsem si vedom, jde opravdu o to, aby byly slyset jednotlivy nastroje trochu vi z blizka. NTB nemam bohuzel cas ladit, mam za chvili statnice a jeste dodelavam zkousky, tohle je tak nejak nejisty, podle toho jestli to sprava prazskyho hradu povoli, ma to byt v svatovitske katedrale...bohuzel ted ani nemam dostatek stejnych kondiku, abych to pokryl...ale tohle je pro ucely soukromeho zaznamu pro vystupujici, ktery by jinak byl zprostredkovan normalne mikrofonem z kamery, coz je samozrejme celkem tragedie a skoro cokoli je lepsi nez to...

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: RME Fireface UC multikanalove live nahravani

Příspěvek od matucha » 27 kvě 2012 13:53

Nepotrebujes mit moc stejny mikraky... staci kdyz se budou hodit na danou aplikaci a nebudou mit moc osklivy zabarveni zvuku mimo osu (to ti bude mrvit ten dozvuk).

Uživatelský avatar
Vrzalík
Příspěvky: 488
Registrován: 27 říj 2009 10:29

Re: RME Fireface UC multikanalove live nahravani

Příspěvek od Vrzalík » 27 kvě 2012 14:50

Nedávno jsem v kostele nahrával scholu stereopárem kondíků ( 10 zpěváků, klávesy, housle, kytara, djembe, flétna, baskytara). Je to sice nekonkrétní ( hlavně nástroje). Ale působí to celkem věrně a jednotně. Takže jsem byl až na tu nekonkrétnost spokojený.

citizen.one
Příspěvky: 40
Registrován: 15 úno 2011 18:54

Re: RME Fireface UC multikanalove live nahravani

Příspěvek od citizen.one » 27 kvě 2012 21:18

jj, muj problem je, ze jediny par kondiku co mam jsou nejaky stary Akai, pak jeste klopaky Sennheiser a jeden Sony.

pak teda jeste relativne dost mikrofonu, ovsem prevazne ne zcela funkcnich...rysuje se mi nejaky cas zajimava koupe jiste vetsi vybavy, takze nechci nic moc ted nakupovat...

no jeste uvidim jak to bude, ovsem ma to byt 12.6, tak radsi pisu s predstihem, abych tu pak nevytvarel na mistni komunitu informacni natlak :D

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: RME Fireface UC multikanalove live nahravani

Příspěvek od matucha » 27 kvě 2012 21:54

Akai - hmmm... buhvi co to je. Klopaky - na tohle dost nevhodny... Sony? C800? C48? C37? Ty by asi celkem usly...

citizen.one
Příspěvky: 40
Registrován: 15 úno 2011 18:54

Re: RME Fireface UC multikanalove live nahravani

Příspěvek od citizen.one » 27 kvě 2012 22:36

sony scm77 taky klopak vpodstate, byt s dost jinym zvukem...

ty akai jsou aspon japonske, ale to nic moc nezarucuje.

jeste bych mohl neumann mv691, ale to zas nemam dve stejne funkcni kapsle...

pak by sly neumann cmv563, ale opet nemam dve stejne kapsle (resp M55, M7 a M8s)

a uprimne se mi moc nechce tam tahat lampove micy.

jako par mam AKGD160C, ale to se mi asi vysmejete :D

to je ta moje z vetsi casti dynamicka spis sbirka, nez funkcni zalezitost. Sice to budu casem nejak tridit a resit, ale ted je to takova nejak spatna doba pro me...navic jak pisu, da-li buh, budu mit aspon dva pary velmi solidnich kondiku, otazka je jen kdy se k tomu ten clovek rozsoupne...

a nezvucim tak casto, abych to musel nejak vic resit.

Ono tu akci asi bude snimat i ceska televize, tak si mozna necham poslat signal od zvukare primo a bude :)


kazdopadne diky moc za odpovedi, to me vzdycky potesi, tak briskni a presne reakce tu dostanu :)

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: RME Fireface UC multikanalove live nahravani

Příspěvek od matucha » 28 kvě 2012 00:10

Tak cmv563 s M7 na cello funguje dobre, mv691 s nejakou kardiod kapsli na kytaru funguje dobre. To sou popravde jediny dva mikraky, ktery maj nejakou relevanci pro tuhle vec. Zpev by taky sel skrz CMV563 s M7. M55 a M8 tady nevyuzijes.

Ty klopaky neznam, takze neumim rict vic... snad jen ze by se treba dal jeden z nich upevnit na nejakej improvizovanej drzak, kterej by se dal primo na fletnu.

Ja bych teda v tomhle pripade chtel mit urcite i nejakej hlavni par mikraku, kterej by tu scenu vzal jako celek a ty ostatni bych domichaval podle potreby k tomu hlavnimu paru.

citizen.one
Příspěvky: 40
Registrován: 15 úno 2011 18:54

Re: RME Fireface UC multikanalove live nahravani

Příspěvek od citizen.one » 28 kvě 2012 08:48

j, ja sice mam par CMV563, ovsem jen ty tri kapsle, dalsi tri abych to tak nejak pokryl, nebo aspon M7 a M55k zatim nemam...

ono je spis o dost pravdepodobnejsi, ze to nakonec stahnu z toho signalu co pujde do CT.

zrovna si rikam jak by bylo fajn mit nejakou zkompletovanou pouzitelnou vybavu...no snad nekdy, zatim sypu vic do repraku a kytar :)

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: RME Fireface UC multikanalove live nahravani

Příspěvek od matucha » 28 kvě 2012 12:59

m55k zblizka na kytaru neni marna, ale je to hodne vejskovy.

Telka urcite z velkejch mikraku mit radost nebude.

Jejich uroven zvuku byva dost slaba (kvalitativne), tezko rict co bude horsi jestli tvuj zvuk z klopovejch mikraku nebo jejich.

Nahravani s nevhodnym vybavenim je vzdycky pruda, protoze praci to da stejnou neli vetsi a vysledek furt stoji zahouby. Me treba veci co stojej zahouby nebavej ;), ale jestli vam fakt de jenom o to mit to zaznamenany, tak to asi klidne muze nahrat jeden zoom na podiu ;) (ted mluvim obrazne, chci tim rict, ze je jedno cim to naberes).

citizen.one
Příspěvky: 40
Registrován: 15 úno 2011 18:54

Re: RME Fireface UC multikanalove live nahravani

Příspěvek od citizen.one » 28 kvě 2012 16:54

jj, ja tady s nekym tu M55k domlouval, ale nebyly loove a tak z toho seslo...prozatim. Nastesti je to tak dva mesice co byl tata na vykupu v nejakym starym kine a tam mu soupli CMVcko v krabici i s touhle kapsli s tim, at si ten kram necha :) takze mam konecne par, lec ten druhy je bez zdroje, sice mam jeste jeden z M582, ale casem to chci zfunkcnet komplet, asi prodat ty 691cky a poridit jeste jednu 582. Taky tu mam par nefunkcnich malomembran vlozek RFT/Neumann, tak to bude investice...

nicmene ta kytara bude spanela (stepan rak, jestli Ti to priblizi ten zvuk), a tam je o neco malo vic vysek jen k duhu vcetne mirneho sundani spodku, aspon moje flamenco akustika na tom zni bajecne...

no doufam, ze se dockam te vetsi koupe, ma to byt pozustatek nejakeho studia, ktery nekdy od roku 94 lezi ladem nekde v mistnosti, snad dva pulty, snury, dva pary kondiku a buhvi co jeste...pak tu budu psat asi vic, to uz toho taky bude na reseni vic :)

Odpovědět