Slap Bass točení skrze DI

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Slap Bass točení skrze DI

Příspěvek od Liquid Sound » 09 dub 2007 14:28

Nosim v hlavě drobné dilema... Obvykle točim basu skrze DI (pro její bezproblémovost) + házim před kombo nějakej majk (záleži na ampu, bedně, roomu, atp., ale je to při dobrý konstelaci lepší).
Někdy za měsíc bych měl točit s kapelou ve který basa hodně často slapuje a nebude to v prostředí kde to znám, takže zatim nevim co tam bude za aparát, cimru, mikrofony, atp... Tedy trochu sonduju a navíc mě to zajímá i kdyby ty nahrávací frekvence odpadly. Otázka zní ryze prakticky. Je slap zvuk z DI použitelnej normálně do nahrávky? Btw. je mi jasný že ex post můžu kdykolik prohnat ten signál krzevá kombo, ale k tomuhle dotazu mě žene aktuální zvědavost. ...a v tomto směru nezkušenost pochopitelně. :)

PROSÍM O KOMENTÁŘE JEN TĚCH CO MAJÍ PŘÍMO PRAKTICKOU ZKUŠENOST! ŽÁDNÉ OT PLZ!

Díky

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 09 dub 2007 20:19

Moje zkušenost je - NE. Zrovna například včera jsme to zkoušeli. Slap je víc náročnej na kvalitu vyšších frekvencí a ty jsou z DIboxu špatný.

jehlar
Příspěvky: 204
Registrován: 25 úno 2005 21:17

Příspěvek od jehlar » 09 dub 2007 20:40

záleží dost na kvalitě použitého DI boxu - co používáš???

Uživatelský avatar
freecoolin
Příspěvky: 264
Registrován: 25 lis 2004 09:53

Příspěvek od freecoolin » 09 dub 2007 21:07

Dle mě - ANO

parek
Příspěvky: 267
Registrován: 18 kvě 2003 01:24

Příspěvek od parek » 09 dub 2007 21:46

ja uz jsem vzdal pokusy a davam basu rovnou do mikrofonnihoho/nastrojovyho vstupu v motu, vyslo mi to jako nejcistci reseni a da se s tim potom pracovat :wink:
Čí to byl proboha nápad se timdle živit??

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 09 dub 2007 23:23

Před chvíli jsem si nahrával nějaký nápady na basovou linku a použil VTB-1 jako DI a docela mě překvapilo, jak hrozně blbě to zní. A to je basa aktivní. Normálně si brnkám přes kytarové kombo od Uliho, co jsem koupil ve frcu za pár šupů, aby při nějakech jamech měli všichni přes co hrát a tam je ten zvuk luxusní s tlustým spodkem a čistým cinkáním strun. Přes VTB-1 je to poddekový bučení.

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Příspěvek od Liquid Sound » 10 dub 2007 03:14

jehlar píše:záleží dost na kvalitě použitého DI boxu - co používáš???
Aha takže je to na prd.... Ostatně jak jsem si myslel... Používám imho dost poctivý BSSko BSS AR133 navíc mám svý AR116 s 117kovym fantom modulem. No jo no.... Počkáme na další fundovaný názory... :)

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Příspěvek od carloff » 10 dub 2007 09:59

ja jsme minulej tyden natacel slapovanou basu a slo to pres--neve HiZ Input , API 325 comp a nemel jsme s tim problem
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 10 dub 2007 10:10

Ja bych se taky DI nebal... pokud by to nebylo neco od m-audio a spol, ktery instrumentum docela skodej. Ty BSS krabicky neznam, takze k tomu ti moc asi nereknu...

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 10 dub 2007 10:16

přiznám se, že jsem basu přes Neve netočil, ale stejně jsem přesvědčenej o tom, že to správný zazvonění musí jít přes dobrej aparát a reprák. Ale měli bychom se asi bavit o konkrétních zvucích, protože každej má na mysli asi něco jinýho.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 10 dub 2007 11:57

cez di to moc zvoni, prave... je to skor o predstave o vysledku, nez o tom ci to ide; jasne ze to ide, basu nahras :)

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 10 dub 2007 12:10

přesně - tak jsem to myslel.

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 10 dub 2007 13:26

ja jsem tocil veskery basy na nasi desku primo do preampu zvukovky a dopadlo to podle me vyborne - ale jak uz tady zaznelo - jde spis o tu predstavu vysledneho zvuku

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 10 dub 2007 13:37

Vedeli by ste poposkytovat aj ukazky vasich bas ? Mna to celkom zaujima, pretoze s basou sa vzdy dost trapim...

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 10 dub 2007 14:02

rastis: Momentálně nemám DiBox ani kvalitní preamp, takže asi nemá cenu nic posílat. Mám jen pár zaloopovanejch frází v Jammanoj z živáku. Jinak JB MM jsi myslím slyšel... Basa na nahrávání SLAPu téměř bez problémů, protože zní prostě úžasně sama o sobě...:-)

Abych napsal něco k tématu: Já měl hlavně vždycky problém, že při slepu mi z aparátu CARVIN 15'' + horna lezly hodně perkusivní (dřevní)zvuky, který jsem až tak nevyžadoval, navíc byl vždycky problém s větší rezonancí nějakého tónu, který pak čněl z nahrávky (zřejmě akustika)... Přes DI to vždycky znělo vyrovnaněji a čistěji.

Odpovědět