Potreboval bych nejak rozbehat sidechain kompresi s pomoci pluginů z tohoto balíku - Sonalksis Multiband Dynamics Bundle.
Do dneska jsem delal sidechain kompresi presne takto: http://www.youtube.com/watch?v=oHfN9yeuoew - jen stim rozdilem ze jsem pouzival pro sidechain kompresi plugin od waves.
No a tady ty pluginy ktere potrebuju rozchodit maji multiband sidechain kompresi ale nejak mi to nefacha..
tohle zapojeni tyhle pluginy neumoznujou afaik. umi jen standardni sidechain, tj. takovy, ze se vstupni stereofonni signal rozdeli na dva stejny a kopie slouzi ke spousteni kompresoru - s tim, ze si ji lze ofiltrovat. takhle je mozny treba v sidechainu odfiltrovat basy, a kompresor tak nereaguje na basovou slozku signalu.
tohle jsou mimochodem skvely (a tim, jak jsou postaveny, v softwaru bezprecedentni afaik) pluginy na zvukovej design, umim s nima nekolik triku na telnaty kopaky a snary.
Brooklyn / juanita juarez píše:tohle zapojeni tyhle pluginy neumoznujou afaik. umi jen standardni sidechain, tj. takovy, ze se vstupni stereofonni signal rozdeli na dva stejny a kopie slouzi ke spousteni kompresoru - s tim, ze si ji lze ofiltrovat...
A jak to mam teda rozchodit?? Nevis o nejakem tutorialu nebo neporadis (?) - Potreboval bych to kdyztak trochu rozvest co, kde, jak ...
Ja znam prave jen ten sidechain z odkazu na youtube a takovy pojem jako klasicky sidechain mi nic nerika.
Brooklyn / juanita juarez píše:tohle zapojeni tyhle pluginy neumoznujou afaik. umi jen standardni sidechain, tj. takovy, ze se vstupni stereofonni signal rozdeli na dva stejny a kopie slouzi ke spousteni kompresoru - s tim, ze si ji lze ofiltrovat...
A jak to mam teda rozchodit?? Nevis o nejakem tutorialu nebo neporadis (?) - Potreboval bych to kdyztak trochu rozvest co, kde, jak ...
Ja znam prave jen ten sidechain z odkazu na youtube a takovy pojem jako klasicky sidechain mi nic nerika.
Diky
vlevo nahore v pluginu je sekce 'sidechain filter', kde zapnes on/off a nastavis ofiltrovani sidechain signalu.
jinak ta nova generace standardniho sonalksisackyho kompresoru a gate (tj. ne tyhle CQ a DQ) umi i sidechain, o kterym si puvodne psal, tam se prepne nekde button na 'source: EXT' a zapoji se pres qadro groupu jak je videt ve videich na youtube. jeste by se mozna sluselo dodat, ze kdyz uz 'testujeme demo', neskodilo by cist navody.