Zdravím,asi to tu někde na foru bude.Ale já to nenašel.Jde mi o to jak spouštět při live produkci nějakým co nejjednodušším způsobem bicí podklad pro kapelu,"bubeník se na to..." ale tracky samotných bicích jsou k dispozici.
Konkrétně do čeho ty wavky bicích naládovat bez nutnosti vozit ntb,a jak vyřešit spouštění/vypínání,nejlépe přes nožní pedál.
Předem dík.
Spouštění nahraných bicích při live produkci
Re: Spouštění nahraných bicích při live produkci
Prehravace na to urcite existuju, napriklad vyslovene na tento ucel toto od ruskych AMT: https://amtelectronics.com/new/amt-egogig-eg-4/ (nebrat ako provokaciu, nic ine ma momentalne fakt nenapadlo...
)

Díky to nevypadá uplně zle,ale nikde jsem nenašel cenu/distribuci atd.
Nejake veci od AMT mava Thomann, cez nich by som skusil
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS
Studio ATLAS
Nejlevnější a nejpohotovější při live produkci je iPhone/iPad - pokud jej máte, předem připravený playlisty např v DJAY 2 a spouštět jen master bicí stopy, smíchaný třeba v Cubasis taky na iPadu. Ale pokud akustický bicí nebyly nahrány opravdu profesionálně a přes kvalitní preampy, gate a kompresory, tak vám budou live znít trochu "vzadu" a kapela se podle nich nebude schopna rytmicky přesně sejít. Já už jsem tento způsob bicích taky vzdal, to už je lepší hrát live úplně bez nich, než aby to drhlo, nešlapalo a muzikanti byli nasraný...
Live jsou za mě nejlepší analog vintage automaty nebo z nových NI Maschine - jejich bicí samply jsou naprosto bezkonkurenčně posazený "vpředu", čitelné v mixu doslova automaticky a dokonce i zvukově převálcují horší nástroje jako mid/lowlevel digital klávesy nebo kytary přes digital multiefekty
Live jsou za mě nejlepší analog vintage automaty nebo z nových NI Maschine - jejich bicí samply jsou naprosto bezkonkurenčně posazený "vpředu", čitelné v mixu doslova automaticky a dokonce i zvukově převálcují horší nástroje jako mid/lowlevel digital klávesy nebo kytary přes digital multiefekty

Starej dobrej Farky 
Hele, a klidně by to live mohlo bejt lepší i bez muzikantů úplně.
Víš, než aby byli nasraný

Hele, a klidně by to live mohlo bejt lepší i bez muzikantů úplně.
Víš, než aby byli nasraný

muzikant
fikus: asi chybí informace, jestli chceš pouštět komplet stereo mixdown nebo jestli chceš dát zvukařovi vícero stemů, aby mohl míchat.
Každopádně je to slepá cesta, ale je dobrý si ji projít.
Každopádně je to slepá cesta, ale je dobrý si ji projít.
Ja ho trochu chapem. Hrat v kapele, kde su vpredu vsetky gitary, kde sa dopredu derie klavesak Farky, a este aj bicie musia byt "naprosto bezkonkurenčně posazený vpředu"... to neni nic pre slabe povahy. V takom konkurencnom prostredi nejaky China-plast-digital zadak neprezije. Ostra akusticka konkurenia.
Ja napr. som dost prekvapeny, ze iphone dostal milost.

Normálně mixdown,jak jsem psal výše.Stopy bubnů mám z nahrávky,převedl do midi a přes dnešní vsti drumy je zvuk slušný...lepší než z původní nahrávky

Samozřejmě každý asi bude potřebovat mít svůj odposlech.
PS:Vím že to není ideální,ale bubeník do toho hodil vidle a je pár akcí v dohledu.Samozřejmě sháníme jiného...je to"snad"jen dočasné řešení.