tohle jsem řešil před lety a vyřešil (ačkoliv tam už dnes nebydlím, ale odhlučnění zvýšilo při prodeji cenu bytu:-):
Místnost cca 20m2, na všechny stěny keramický materiál SONIT, pověšený na kontrukci, která se k němu na přání dodává (
www.soning.cz). Mezi keramický dlaždice sonit a panely > skelná vata 1/2 + vzduch 1/2. Na strop podlehy ze stejného materiálu, zavěšený na normální podhledový kontrukci se zmenšenou světlostí (tuším okolo 10cm, aby šli otevírat okna). Naštěstí jsem bydlel v 1NP, takže podlahu jsem řešit moc nemusel, pode mnou nikdo nebydlel. Jinak by to chtělo další podlahu na původní, v žádným bodě pevně mechanicky spojenou.
A výsledek? Perfektní analitický zvuk, Sonit ruší odrazy, trochu to připomínalo bezdozvukovou komoru:-) Nahrál jsme tam pár desek, nijak se v hudbě neomezoval, sousedů jsem se průběžně ptal... a no problem. Poslouchal jsem na Alesis Point Seven napřímo a Tannoy T 185 pro hifi-kontrolu.
Nevýhoda je cena a váha materiálu. Pro uvedený prostor cca 1,5tuny a cca 100kKč.