umělá kytara
umělá kytara
zdraví všechny,já vím že už se to tu mockrát řešilo,a sice jestli se dá napodobit zkreslená potažmo metalová kytara.Pořídil jsem si za 50USD Shreddage rhytm guitar sample knihovnu a spáchal první pokus.Tak mě zajímaly názory a rady a připomínky.Dík.ukázka je na http://www.uloz.to/8315051/02-wav
Re: umělá kytara
Ted si tu ukazku nemuzu poslechnout, ale se Shreddage jsem si taky nedavno hral. Je to krok kupredu, ale porad je to podle me vcelku slepa ulicka (pokud by melo jit opravdu o skladby, ktery jsou na kytare postaveny).
nemusis si nas tak velmi vazit a davat nam 30MB linky 
inak na margo umelej gitary:

niekto si zasulozi aj s tymto, ale uplne ono to asi nikdy nebude

inak na margo umelej gitary:

niekto si zasulozi aj s tymto, ale uplne ono to asi nikdy nebude

Kdo podobné věci používá a komu jsou určeny ?
Vychází mi pořád jen jedna věc.
A to ta, že to používají pouze ti, kteří hrát na kytaru neumí.
S tím souvisí i to, že takový člověk z těch nasamplovaných zvuků těžko udělá něco co se přibližuje hře na kytaru.
Jen takové moje hlasité uvažování.
Vychází mi pořád jen jedna věc.
A to ta, že to používají pouze ti, kteří hrát na kytaru neumí.
S tím souvisí i to, že takový člověk z těch nasamplovaných zvuků těžko udělá něco co se přibližuje hře na kytaru.
Jen takové moje hlasité uvažování.
jackies: rekl bych, ze chybny. Taky hraju na kytaru a pritom jsem si vzdycky hral s podobnyma hrackama. Ne kazdej ma moznost nahravat kvalitne kytaru - a to z mnoha duvodu. Tech prekazek je fakt dost.
P.S. poslechl jsem si tu ukazku nahore... ten zvuk kytary se mi nelibi, je takovej divne plechovej, zkusil bych si s nim pohrat a pouzit nakou dobrou simulaci (neco od LePou) a vhodnej impuls bedny. Ale nak jakz takz by to pouzit asi slo, pri nizsich narocich... je to ale typicky kytarova hudba, tady se obavam se bez kytary fakt neobejdes. Nebo bych tu pisnicku predelal, aby to bylo treba hodne industrialni a ten trochu neprirozenej zvuk do toho naopak dobre zapadl.
P.S. poslechl jsem si tu ukazku nahore... ten zvuk kytary se mi nelibi, je takovej divne plechovej, zkusil bych si s nim pohrat a pouzit nakou dobrou simulaci (neco od LePou) a vhodnej impuls bedny. Ale nak jakz takz by to pouzit asi slo, pri nizsich narocich... je to ale typicky kytarova hudba, tady se obavam se bez kytary fakt neobejdes. Nebo bych tu pisnicku predelal, aby to bylo treba hodne industrialni a ten trochu neprirozenej zvuk do toho naopak dobre zapadl.
Cyril: Dnes uz neni vubec problem nahrat kvalitne kytaru
I ta blba krabicka od Behringeru za nejakych 800 nahraje kytaru v dostatecne kvalite, aby se z toho pomoci LePoua ci podobnych zprasovacu dal vytahnout dobrej zvuk. Pocitac, kterej by to zvladl, ma dnes uz taky kazdej (s vyjimkou neprizpusobivych obcanu, senioru a deti z rozvojovych zemi), software se da sehnat zadarmo. Pak uz je to jen o tom umet na tu kytaru hrat a prinejhorsim metodou pokus-omyl prijit na to, jak se nahrava.

Wohma: mas pravdu, jsem dneska nakej pretazenej a nejak se mi to popletlo v hlave, spletl jsem si na chvili Shreddage s nakou virtualni akustickou kytarou... sorry
u elektriky je to samozrejme doma celkem snadny... asi pujdu spat 

Díky pánové za váš čas a komentář byť veskrze negativní.Jsem ten typ co se na kytaru nechce učit hrát resp nemá na to čas takže budu dál expedimentovat.Dík za postřehy.
- bluerecording
Toto je v sucasnosti najlepsia kniznica napodobnujuca hru na gitare. Pozrite si to demonstracne video. Je to pecka. http://www.prominy.com/forum/viewtopic.php?t=18 Jediny problem je naucit sa na tom hrat. Ak sa to raz niekto nauci a vhodne to zakomponuje do skladby, je mozne dosiahnut zaujimavy vysledok. Otazka je - oplati sa to???? Hodiny a hodiny stravene programovanim. Tiez som skor za to, ze nahrat gitaru nazivo.
-
Zdravím,
před pár dny jsem si nainstaloval Cubase 5, abych mohl vytvářet hudbu, více méně metalovou. K tomu jsem si ještě pořídil Shreddage a Amplitube Metal. Jelikož sem naprostý začátečník v práci s Cubase, takže co se týká importu VST instrumentů, jsem zatím schopen pouze importovat a pak s nimi pracovat. Je pro mě ovšem záhada, jak se z obyčejného zvuku kytary, které nabízí zvuková banka Electri6ity, udělám pomocí programu Shraddage popř. Amplitube Metal typický metalový zvuk. Dík.
před pár dny jsem si nainstaloval Cubase 5, abych mohl vytvářet hudbu, více méně metalovou. K tomu jsem si ještě pořídil Shreddage a Amplitube Metal. Jelikož sem naprostý začátečník v práci s Cubase, takže co se týká importu VST instrumentů, jsem zatím schopen pouze importovat a pak s nimi pracovat. Je pro mě ovšem záhada, jak se z obyčejného zvuku kytary, které nabízí zvuková banka Electri6ity, udělám pomocí programu Shraddage popř. Amplitube Metal typický metalový zvuk. Dík.
Konecne vieme rychlo a jednoducho dosiahnut to, o co sa snazili coolovi hudobnici v 80-tych rokoch: neprirodzeny zvuk gitary. Oni to ale robili zo zivych gitar.

bluerecording - ako sa to vola? Link nefunguje.

bluerecording - ako sa to vola? Link nefunguje.
Nedavno bol vydany set emulacii akustickych gitar od azijskych H.E.AUDIO
Napriklad PG8 znie celkom dobre.

Zvukove ukazky tu:
http://www.timesconcept.com/EN/heaudio.asp#
Napriklad PG8 znie celkom dobre.

Zvukove ukazky tu:
http://www.timesconcept.com/EN/heaudio.asp#