Velikost režie ve studiu ?

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
zajíc zvědavec
Příspěvky: 69
Registrován: 03 kvě 2005 21:41

Velikost režie ve studiu ?

Příspěvek od zajíc zvědavec »

Mám konkrétní dotaz na místnost kterou mám k dispozici. Je to 3900x4800x2200. Má vůbec cenu uvažovat o tom jestli investovat do přestavby na solidní režii ?

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2385
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Re: Velikost režie ve studiu ?

Příspěvek od Tudy »

zajíc zvědavec píše:Mám konkrétní dotaz na místnost kterou mám k dispozici. Je to 3900x4800x2200. Má vůbec cenu uvažovat o tom jestli investovat do přestavby na solidní režii ?
To je skoro značka ideál, ne? (tedy pokud to zamýšlíš na délku, nikoli na šířku)
Co to zkusit takto?:
Obrázek

Nebo takto:
Obrázek

zajíc zvědavec
Příspěvky: 69
Registrován: 03 kvě 2005 21:41

Příspěvek od zajíc zvědavec »

To je dobré. Bylo by s tím asi nejmíň starostí. Má s tím tady někdo zkušenosti ?

matucha
Příspěvky: 5583
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha »

no az na tu vysku 2.2... to je ultra malo popravde pod 2.5 je to blby pod 3m nic moc...

jinak ty dalsi rozmery by usly, i kdyz to neni zazrak velikosti ;-)

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2385
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy »

...aha, tuto informaci jsem nějak vypustil. To je DOST nízký strop...
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

zajíc zvědavec
Příspěvky: 69
Registrován: 03 kvě 2005 21:41

Příspěvek od zajíc zvědavec »

Jo je to tak, když sem zkoušel počítat módy tak to s tou výškou pořád nevycházelo nic moc hladce, až když sem zkusil 2.5 tak to začalo být zajímavé.

Je to ve sklepě takže zkusím zjistit jesli by šlo jít ještě hlouběji aby ta výška trochu narostla.

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11515
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo »

zajíc zvědavec píše:
Je to ve sklepě takže zkusím zjistit jesli by šlo jít ještě hlouběji aby ta výška trochu narostla.
Ještě cca 6300 km by to tuším mělo jít :wink:

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2385
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy »

Ivo píše:
zajíc zvědavec píše:
Je to ve sklepě takže zkusím zjistit jesli by šlo jít ještě hlouběji aby ta výška trochu narostla.
Ještě cca 6300 km by to tuším mělo jít :wink:
Jako instuktážní videokazetu si pujč film "Jádro" , tam na to měli i dobrou mašinu :D :D :D

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

hovada :)
to by bol Native Reverb jak svina (delay 21 000 s) :)

wir
Příspěvky: 186
Registrován: 24 led 2005 11:12

Příspěvek od wir »

btw, da sa nejak inteligentne riesit akusticka haluz nizkej steny, v pripade ze nie je moznost prehlbit/zvysit ? skratka nejak potlacit aspon trochu ten efekt nizkej steny.,
Apple MacPro 2x2,66Ghz,LogicStudio 8,RME Fireface 800,Dynaudio BM6A,EMU Xboard49,Oram Sonicomp,Roland R880,Lexicon PCM91,Soundtracs CM4400, Crysonic Plugs,Effectrix,Discovery Pro,Soundtoys Native,AbbeyRoad Brillance EQs,StillwellAudio TheRocket

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11515
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo »

wir píše:btw, da sa nejak inteligentne riesit akusticka haluz nizkej steny, v pripade ze nie je moznost prehlbit/zvysit ? skratka nejak potlacit aspon trochu ten efekt nizkej steny.,
To je myslím problém. Jedině snad difuzéry ...

zajíc zvědavec
Příspěvky: 69
Registrován: 03 kvě 2005 21:41

Příspěvek od zajíc zvědavec »

jojo de to ale myslím že to nebude nikdy tak dobré jako mít už dobře nastavenou velikost předem. přinejhorším to zkusím z nízkým stropem a následnou úpravou. Ono to neni až zas tak jednoduché prokopat podlahu ve sklepě. Může se tím dost narušit statika domu. I když myslím že o 50cm by to nemuselo vadit.

wir
Příspěvky: 186
Registrován: 24 led 2005 11:12

Příspěvek od wir »

ivo: difuzery dat na strop ?
Apple MacPro 2x2,66Ghz,LogicStudio 8,RME Fireface 800,Dynaudio BM6A,EMU Xboard49,Oram Sonicomp,Roland R880,Lexicon PCM91,Soundtracs CM4400, Crysonic Plugs,Effectrix,Discovery Pro,Soundtoys Native,AbbeyRoad Brillance EQs,StillwellAudio TheRocket

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11515
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo »

wir píše:ivo: difuzery dat na strop ?
Ano, to se dává běžně ... Jenom u difuzérů se zase doporučuje určitá vzdálenost od zdroje zvuku ...

wir
Příspěvky: 186
Registrován: 24 led 2005 11:12

Příspěvek od wir »

ivo: no sak to, ze kam to umiestnit... alebo po celom strope? imho asi sa budem musiet poobzerat po nejakych tensich difuzoroch nech to tam nie je o moc nizsie ako je..
Apple MacPro 2x2,66Ghz,LogicStudio 8,RME Fireface 800,Dynaudio BM6A,EMU Xboard49,Oram Sonicomp,Roland R880,Lexicon PCM91,Soundtracs CM4400, Crysonic Plugs,Effectrix,Discovery Pro,Soundtoys Native,AbbeyRoad Brillance EQs,StillwellAudio TheRocket

Odpovědět