Youtube - jak na upload bez ztráty kvality zvuku

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
mistergo

Youtube - jak na upload bez ztráty kvality zvuku

Příspěvek od mistergo »

Zdravím, potřeboval bych trochu poradit. Zjednodušeně řečeno bych rád donutil youtube, aby mi uploadovanou písničku streamoval v 192kbps AAC. Zatím všechny moje pokusy končily tím, že to ve finále hraje nevalně, streamuje to v 125kbps a zvuk dost trpí. Zkoušel jsem všemožné postupy:
- uploaduji video jako avi s rozlišením 1920x1080 a zvuk je PCM 44,1kHz a 16bit, čili v podstatě nekomprimovaný wav.
- zkusil jsem výše zmíněný soubor nejdřív převést na mp4, opět 1920x1080 a AAC 192kbps - opět bez úzpěchu.
- v obou případěch jsem použil tag yt:quality=high: abych neponechal nic náhodě
- nechal jsem video dva dny uležet, aby měl youtube dost času na konverzi (na radu kamaráda)

Výsledek je ten, že i když si video v youtube pustím, třeba i v 1440p kvalitě, tak to zní příšerně, když si ho zpětně stáhnu např. přes clipconverter.cc, tak obraz je v původním rozlišení a kvalitě, ale zvuk zase jenom 125kbps. Jiná videa stažená také přes clipconverter.cc mají zvuk 192kbps a hraje to o poznání lépe. Ví někdo, jak na to? :-)

biscuit

Re: Youtube - jak na upload bez ztráty kvality zvuku

Příspěvek od biscuit »

jako prvni bych zkusil to tam podstrcit v 48kHz... ale stejne tam dochazi k rekomprimaci
a myslim, ze to komprimuje do m4a vbr (neco kolem 250kbps v ty nejvyssi kvalite)

Stan

Příspěvek od Stan »

192 kbps je prozatim max co YT nabizi. Ja to konvertuju Audio a Video vzlast a pak po importu a editaci v FCPX to exportnu do H.264 / 48

http://www.h3xed.com/web-and-internet/y ... 720p-1080p
Naposledy upravil(a) Stan dne 29 pro 2014 13:05, celkem upraveno 3 x.

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

Zrada bola (je) u AAC. iTunes si vyzaduje pre svoj "zdrojovy" standard AAC zdroj 24bit, 44.1khz. Ked som to trocha studoval, vsade je odporucane pri bounce/exporte nastavit limiter -1.0db, pouzit techologiu true peak limit/internal peak detect (ozone, fabpro L atd.) a spomenute 24bit rozlisenie. To iste by malo fungovaj aj u Youtube ak chces AAC + samozrejme 48khz.
Viem, ze tu okolo tohto uz bolo vela popisane. Posledne guglenie ;)

mistergo

Příspěvek od mistergo »

díky za rady, vyzkouším a dám vědět.

edit: ještě abych si to upřesnil: true peak nesmí překročit úroveň -1dBfs, anebo jenom doporučují snížit o 1dB jako prevenci před překročením úrovně?

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

Podla toho, co som sa docital ku co naj kvalitnejsej konverzii AAC, zdroj (cize wav, aiff) 24bit, 44.1khz (u teba video teda 48khz) a limiter nastavit na -1db. Zapnut interpeak detect/true peak, export.
Ak bouncujes/exportujes pod Mac, apple au - ma tam plugin, co ti to presne meria.

mistergo

Příspěvek od mistergo »

tak jsem to zkusil a zatím pořád stejné. Zvuk je PCM 48k 24bit v avi, true peak má maximum -1,4dBfs. Už mi naskočila možnost přehrání videa v 1080p a výšky stejně pořád zrnité a rozmazané, zvuk za takovým divným chemickým závojem... Zkusím dát youtube den nebo dva, jestli se to ještě nezlepší. :?

rastis

Příspěvek od rastis »

mistergo - to je hudba, co si ty robil ? myslim zvukovo. ci neni problem uz v originale, kde este mozno problem nie je uplne pocutelny a po konverzii to vyleze len na povrch ?

mistergo

Příspěvek od mistergo »

Rastis: jo, moje muzika - taky mě to napadlo, ale když wav se songem převedu např. do 256kbps MP3 nebo 192kbps AAC, tak to hraje pořád parádně. Při převodu do 128kbps mp3 už je zvuk špatný, ale zhruba stejně jako u jakékoliv jiné skladby – klasické příznaky – zrnitý výšky, nejasný transienty, zvuk se propadne do mlhy, klasický artefakty nízkého bitrate.

Odpovědět