Z 1 zkresleny kytary udelat 2 ve stereu

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
ghost
Příspěvky: 8
Registrován: 29 pro 2005 21:44

Z 1 zkresleny kytary udelat 2 ve stereu

Příspěvek od ghost » 29 bře 2006 20:35

Prosim o radu.

Mam nahranou jednu zkreslenou kytaru a potrebuji ji dat v michacce do sterea L P.

Bohuzel mam pouze jeden track, protoze kytarista nebych schopnej zahrat to same jeste jednou abych dal jednu L a druhou P.

Kdyz zkopiruju track a posunu jeden track o cca 15 milisekund, dam L a P , tak mi vznikne takove uzsi stereo.
Kdyz dam cca 25 milisec. tak je sice stereo sirsi, ale v monu je kytara neposlouchatelna.

Nevite co s tim ?

Dekuju

Ghost

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 29 bře 2006 21:29

rastis píše:
Pytkin píše:rastis : ale ked posunies stopu , tak su v inej faze .. to znamena mono nekompatibilne ..
Preto treba mat 3 stopy. Jedna panorama v strede, druha a tretia posunuta v case, panoramy vlavo/vpravo, jedna z nich ma otocenu fazu. Toto je mono kompatibilne.

<a href="http://www.rastopeteraj.sk/ska/mono_to_ ... ZKA</b></a>

Prva cast mono, druha zosterefonnenie cez 3 stopy. Vypucujte si to mono, medzi prvou a druhou castou nie je rozdiel.

Hej, nahrat to dvojmo je najcistejsie a najpresvedcivejsie riesenie, ale ked nie je ina moznost, toto podla mna funguje slusne.
Inak dost sa to riesilo v tejto teme:

http://ezone.techno.cz/viewtopic.php?t= ... sc&start=0

ghost
Příspěvky: 8
Registrován: 29 pro 2005 21:44

Příspěvek od ghost » 30 bře 2006 10:56

dik za odpoved...
akorat pri tech trech kytarach je blby, ze hraje uprostred s kopakem,virblem,basou,zpevem a tak :-(

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 30 bře 2006 10:59

ghost píše:...akorat pri tech trech kytarach je blby, ze hraje uprostred s kopakem,virblem,basou,zpevem a tak :-(
Ako ???

ghost
Příspěvky: 8
Registrován: 29 pro 2005 21:44

Příspěvek od ghost » 01 dub 2006 13:20

jak ako ??
udelat stereo z jedny stopy....
cituji : Preto treba mat 3 stopy. Jedna panorama v strede, druha a tretia posunuta v case, panoramy vlavo/vpravo, jedna z nich ma otocenu fazu.Toto je mono kompatibilne.

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 01 dub 2006 13:33

ghost, ja by som toho gitaristu vytahal za usi, kym nenahra tu stopu este raz.. alebo to nahral s niekym inym.

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 02 dub 2006 11:42

ghost píše:...akorat pri tech trech kytarach je blby, ze hraje uprostred s kopakem,virblem,basou,zpevem a tak :-(
Skus si to najprv, ci je tomu naozaj tak. Ziadne ine riesenie podla mna neexistuje. S 2 stopami posunutymi v case proti sebe to nefunguje mono a to je asi horsie, ako to, coho sa obavas s tymi kopakmi a spevmi a basou...

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 02 dub 2006 13:00

... myslim ze jsou dve respektive tri cisty reseni. Jednak samozrejme nejcistsi je nahrat dvojeni ... ale to predpokladam nechces.

Pokud ten puvodni track je skrz hranej v kuse tak to muzes sestrihat z nej, tj. ke sloce 1 sestrihnout sloku2 a naopak ... samozrejme to predpoklada ze hraje furt to samy.

Dalsi co se da je tu stopu vzit a poslat ji znova do komba a to sejmout znova mikrofonem do jiny stopy. Pokud to bude malo tak udelej totez este s pouzitim jineho komba ... pak kdyz to das od sebe tak to dela divy ;-)

Treti varianta je udelat to ruznym nastavenim EQ , proste si tu kytaru rozkopiruj a na kazdy z tech stop udelej jinou ekvalizaci. Ja jsem to nikcy nepouzil, ale vim, ze kamos co dela v DVD authoringu kdyz prepisuje nejaky stary filmy co maj MONO zvuk tak timhle dela na ty DVDcka aspon pseudo stereo. Rikal ze za ta leta na to ma vychytanej preset v nejakym EQ pluginu. Mozna ze na to jsou nekde uz udelany pluginy, pokud vim tak kdysi jsem renezoval od PSP nejakej ten jejich StereoPack kde neco takovyho na principu hrebenovyho filtru bylo ...
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21302
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 02 dub 2006 13:11

este je mozno pouzit pitch shift .. dvihnut vysku v jednom kanale o 1 cent.. tak to tusim robi mono to stereo preset v M6000

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 02 dub 2006 13:35

Pytkin píše:este je mozno pouzit pitch shift .. dvihnut vysku v jednom kanale o 1 cent.. tak to tusim robi mono to stereo preset v M6000
Ja ked som skusal pitch shift, tak to obcas plavalo po stereobaze, akoby sa to niekedy stretlo mono v strede, niekdy viac do jednej strany... Neviem preco, ci len spravny algoritmus najst...

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 02 dub 2006 13:36

safa píše:...Dalsi co se da je tu stopu vzit a poslat ji znova do komba a to sejmout znova mikrofonem do jiny stopy. Pokud to bude malo tak udelej totez este s pouzitim jineho komba ... pak kdyz to das od sebe tak to dela divy ;-) ...
Toto vyzera zaujimavo.

ghost
Příspěvky: 8
Registrován: 29 pro 2005 21:44

Příspěvek od ghost » 03 dub 2006 04:51

tak jsem s tim zkousel jeste delat pokusy....ale radsi jsem ukecal kytaristu,aby prijel a nahral beglajt jeste jeden...je to tak opravdu nejlepsi mit 2 rozdilny stopy....

kazdopadne dik moc za rady....

Odpovědět