Zapojení aparatury

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
Terana15
Příspěvky: 6
Registrován: 15 dub 2013 23:45

Zapojení aparatury

Příspěvek od Terana15 » 16 dub 2013 01:21

Zdravim všechny mistry zvuku!!! potřeboval bych prosím poradit. Naše kapelka se dostala k věcem s kterýma moc neumíme a potřebovaly by jsme poradit jak to co nejlíp zapojit a dostat z toho co nejlepší zvuk.
Potřebujeme nazvučit, kytaru, zpěvy a kopák (popř. činely) a basu (basa aktivka napřímo do mixu). K dispozici máme tento pult Soundcraft Spirit Live 24/4/2 , dále tento eq Behringer GEQ3102 Ultra Graph Pro 31-Band EQ, reverbátor REV 100 Yamaha a ještě kompresor DBX DD 1066.Nevim kam co zapojit abychom měly co nejlepší možný zvuk s tímto zařízením a bedny máme suby a středovejšky rozdělený corssoverem.
Hlavně nevim jak zapojit reverb a kompresor.
A ještě jsem se chtěl zeptat k čemu slouží na trafu od pultu spínač Phantom Power.
Předem mockrát díky za radu moc nám to pomůže.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Zapojení aparatury

Příspěvek od Pytkin » 16 dub 2013 09:21

daka corka ?

Terana15
Příspěvky: 6
Registrován: 15 dub 2013 23:45

Re: Zapojení aparatury

Příspěvek od Terana15 » 16 dub 2013 09:44

Ne to ne to jsme koupily takhle komplet a váže se k tomu smutnej příběh. Takže to tady nechci moc rozebírat, prostě to dva roky leželo, někde nevim kde pačt komu to patřilo tak před dvěma lety umřel a jeho bratr to prodával za dobrý peníz tak jsme to koupily pačt sme potřebovaly nějakej zvuk ;-) takže tak

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Zapojení aparatury

Příspěvek od Pytkin » 16 dub 2013 09:52

EQ a kompresor na master .. EQ by siel pouzit aj na odposluchove cesty .. kompresor tiez trebars na bicie .. reverb do auxu .. tie modre auxy su post fader .. cize vystup z toho auxu do vstupu reverbu a vystup z reverbu do returnu ..

phantom je na napajanie kondenzatorovych mikrofonov ..

je to tento ?

Obrázek

Terana15
Příspěvky: 6
Registrován: 15 dub 2013 23:45

Re: Zapojení aparatury

Příspěvek od Terana15 » 16 dub 2013 10:04

http://medias.audiofanzine.com/images/n ... 248473.jpg

Tento :) Jinak kompresor se da nastavit na univerzálně na vše zpěvy bicí basu aby tam vlastně k něčemu byl, jsme všichni tak trochu lajci a já tady projíždim forum už pár dní, ale nějak jsem nenašel jestly se dá kompresor použít právě na vše jestly se to tam dá nějak nastavit aby komprimoval dobře a vše ;-)

A ještě abych nastavil mlask na kopáku takovej ten koncertovej tak bych to musel dát přes ten kompresor? a to by stačilo do jednoho kanálu a druhej bych měl třeba na basu??

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Zapojení aparatury

Příspěvek od Pytkin » 16 dub 2013 10:31

takto .. v prvom rade by si mal vediet , ako kompresor funguje .. co robi .. co sa s nim da dosiahnut .. a potom sa mozes rozhodnut , co s nim chces vo svojom zvuku riesit .. mozes ho pouzit ako master kompresor na celu nahravku .. zaroven ti limiter v compresore bude strazit spicky .. alebo ho mozes pouzit na nejaky konkretny nastroj .. na tvarovanie signalu ..to je presne ten mlask na kopaku :) a druhy kanal mozes dat trebars na basu .. pouzijes INSERT vstupy na mixe .. tam zapojis kompresor Y kablom ..

jackies

Re: Zapojení aparatury

Příspěvek od jackies » 16 dub 2013 11:06

Asi blbě vidím. Ty 4 mi tam nějak unikají.
JInak jste dívčí kapela ?

Terana15
Příspěvky: 6
Registrován: 15 dub 2013 23:45

Re: Zapojení aparatury

Příspěvek od Terana15 » 16 dub 2013 11:19

Proč dívčí kapela ? :-D Ne klučičí, ale jak říkám, nevíme co kde je a teď to nemám doma tak jsem hledal podle obrázků, ještě jsem se chtěl zeptat máme ještě jeden reverb navíc má ho cenu zapojovat nebo postačí jeden na vše?

jackies

Re: Zapojení aparatury

Příspěvek od jackies » 16 dub 2013 13:38

Pokavaď jste pankáči, tak reverb netřeba žádný a kompresor vůbec ne :wink: :)

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Zapojení aparatury

Příspěvek od Kermitak » 16 dub 2013 13:40

Terana: protoze pises jako holka :)

Terana15
Příspěvky: 6
Registrován: 15 dub 2013 23:45

Re: Zapojení aparatury

Příspěvek od Terana15 » 16 dub 2013 13:57

No s jednou kapelou hrajeme punk-rock ;-) A s druhou metal se vším i s klávesama a ženskej zpěv.
Jinak že se snažim bejt slušnej jsem hned holka ok :-D Když to tak vidíte
Jinak díky za rady

jackies

Re: Zapojení aparatury

Příspěvek od jackies » 16 dub 2013 14:17

Prdlajs, akorát že píšeš potřebovaly, měly, koupily s ypsilónem :wink:
Ale pankáči to tak dělají :)

Terana15
Příspěvky: 6
Registrován: 15 dub 2013 23:45

Re: Zapojení aparatury

Příspěvek od Terana15 » 16 dub 2013 15:17

Dobře tak jo :-D No až teď mi to došlo, každej tak rejpe do těch co neuměj česky :-D Jinak díky za rady a zkusíme to nějak udělat snad nic nepo.... Kdyžtak se na vás obrátíme ;-)

Odpovědět