Záznam zvuku z mixu

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Uživatelský avatar
gully
Příspěvky: 17
Registrován: 19 čer 2010 15:58

Re: Záznam zvuku z mixu

Příspěvek od gully » 20 čer 2010 14:41

kexik píše:ziadna. kartu kupis extra. 2GB stoji 7 eur, to vobec neni tema... na 2GB ti vojde 2,5hod v 24bit/44.1kHz
Ale jo, tady pisou, ze je to dodavano s 2GB kartou, coz mi na nahrati setiku v 320 kbps kvalite bohate staci.

Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Re: Záznam zvuku z mixu

Příspěvek od Johnny_Tiss » 22 čer 2010 21:22

Myslím si, že problém bude opravdu v napájení. Zkus to na baterku než budeš něco kupovat ... S kapelou jsme z PC notebooku pouštěli podklady a když to bylo připojený na zdroj hučelo to jak blázen. Po odpojení napáječe byl klid. S nákupem MacBook Pro byl problém vyřešen ...
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

Uživatelský avatar
gully
Příspěvky: 17
Registrován: 19 čer 2010 15:58

Re: Záznam zvuku z mixu

Příspěvek od gully » 22 čer 2010 21:33

I kdyz bude pravda to, co pises (vyzkousim to behem tydne), tak to stejne neresi muj problem. Jde o to, ze hraju z gramcu, a to sety dlouhy cca. 1,5 hod. Plne nabita baterka mi vydrzi taky asi . 1,5 hod., takze je to na hranici a kdyz vezmu v uvahu to, ze ta baterka bude postupem casu ztracet kapacitu, tak budu ten problem muset resit uplne stejne. Jedinym resenim by bylo odstranit ten brum, i kdyz bude ntb. napojenej na zdroj.

Uživatelský avatar
ekral
Příspěvky: 253
Registrován: 31 srp 2005 18:56

Re: Záznam zvuku z mixu

Příspěvek od ekral » 22 čer 2010 21:36

Možná by stálo za to ještě vyzkoušet to, co radí v tomto vlákně EXCOM, tedy napojit všechny zařízení (gramce, zvukovku, notas, .. ) na jednu zasuvku prez prodluzku.

PS:
s tim Mac Pro je to docela bonus :)

Uživatelský avatar
gully
Příspěvky: 17
Registrován: 19 čer 2010 15:58

Re: Záznam zvuku z mixu

Příspěvek od gully » 22 čer 2010 21:53

Diky za ten odkaz. Ty vecicky, na ktery v tom vlakne odkazujes, by to, v pripade ze pujde o ground loop, mohly resit. Nasel jsem si jejich ceny u nas a ten MICRO HUM 2 za cenu 885,- neni drahej. Ten Art - CleanBOX II je sice drazsi, ale ta cena je taky akceptovatelna. Jinak mam vse napojeny v jedne zasuvce pres prodluzovacku.

Uživatelský avatar
ekral
Příspěvky: 253
Registrován: 31 srp 2005 18:56

Re: Záznam zvuku z mixu

Příspěvek od ekral » 22 čer 2010 23:18

Nejdřív ale vyzkoušej, jestli to hučí i když jede noťas jen na baterku, taky může být problém i jinde. Jinak s tim Behringer HD400 jsem docela spokojený, zdá se mi, že to sice ubere pár decibelů, ale je to pasivní a funguje to perfektně.

Uživatelský avatar
gully
Příspěvky: 17
Registrován: 19 čer 2010 15:58

Re: Záznam zvuku z mixu

Příspěvek od gully » 22 čer 2010 23:22

Jj, vyzkousim. Ted nejsem doma, a tak nemuzu, ale hned jak prijedu, tak jdu na to. Takze ty s tim mas osobni zkusenost. To je vyborny. Tech par db nevadi, hlavne ze to spolehlive odstini.

Uživatelský avatar
gully
Příspěvky: 17
Registrován: 19 čer 2010 15:58

Re: Záznam zvuku z mixu

Příspěvek od gully » 26 srp 2010 21:52

ekral píše:Nejdřív ale vyzkoušej, jestli to hučí i když jede noťas jen na baterku, taky může být problém i jinde. Jinak s tim Behringer HD400 jsem docela spokojený, zdá se mi, že to sice ubere pár decibelů, ale je to pasivní a funguje to perfektně.
Omlouvam se, ze jsem tak dlouho neodpovedel. Byl jsem mimo domov. Takze pres baterku to slape bez ruseni. Vse taham z jedne zasuvky, tazke asi zkusim to , na co jsi me odkazal, snad to pomuze.
Jeste jeden poznatek: Kamaradka nahravala na uplne stejny zasuvce jinym notebookem a nemela tam zadny ruseni.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Záznam zvuku z mixu

Příspěvek od dendy » 26 srp 2010 21:58

uz sa to tu popisovalo viac krat.. ak mas problem s brumenim ked mas ntb v sieti je uplne jednoduche riesenie.. potrebujes si kupit adapter k notebooku (existuju univerzalne notebook adaptery s vymenitelnym konektorom takze si tam nastavis ten co je kompatibilny s tvojim ntb), ktore maju sietovu koncovku LEN s 2 kolikmi (vidlicu bez 3 nulaku - predpokladam tvoj originalny ma konektor zasuvky 2 koliky + stredna dierka na nulak) - s tou je to bez problemov a bez brumenia ... len si prever aby ten adapter daval to iste napatie (vacsinou 19V ale niektore notebooky to maju inak - treba pozret na originalnom zdroji na stitku to urcite bude napisane) a bol cca na tu istu zataz (alebo viac) - typicky byva 90W - aby sa ti neprehrieval ...

Uživatelský avatar
gully
Příspěvky: 17
Registrován: 19 čer 2010 15:58

Re: Záznam zvuku z mixu

Příspěvek od gully » 26 srp 2010 22:11

Onlouvam se, pres tyto veci jsem uplny laik a ted v tom mam zmatek. Takze ja nepotrebuju zadny eliminator? Neco takoveho: http://www.igo.cz/napajeci-adaptery/ ?

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Záznam zvuku z mixu

Příspěvek od dendy » 26 srp 2010 22:14

ano presne to ti staci.. dolezite je proste aby ta koncovka co strkas do zasuvky bola taka ta ploska uzka len z 2 kolikmi... teraz mas taku tu velku, 2 koliky a v strede diera... polopatisticky povedane po tej "diere" ti prave chodia tie rusenia ;-) to je prva vec co vzdy kupujem ku kazdemu notebooku ;-)

Uživatelský avatar
gully
Příspěvky: 17
Registrován: 19 čer 2010 15:58

Re: Záznam zvuku z mixu

Příspěvek od gully » 26 srp 2010 22:20

mas pravdu. Ta holka, jak jsem psal ze u me nahravala a nedelalo ji to, ma jen plochou vidlici. Dobry poznatek. Dekuju!

//edit
jeste se chci zeptat: to napajeni ma tu koncovku nastrkovaci. Nestacil by koupit nekde jen ten kus od zdroje k zasuvce s plochou vidlici? Pokud je to ovsem mozne koupit.

Obrázek

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Záznam zvuku z mixu

Příspěvek od Pytkin » 26 srp 2010 23:14

rozumnejsie je kupit adapter , ktory je stavany , ze nepotrebujes zem ...

predsa len , ide o bezpecnost ..

jackies

Re: Záznam zvuku z mixu

Příspěvek od jackies » 27 srp 2010 00:48

dendy píše:ktore maju sietovu koncovku LEN s 2 kolikmi (vidlicu bez 3 nulaku - predpokladam tvoj originalny ma konektor zasuvky 2 koliky + stredna dierka na nulak
Nejsem si jist, že stredna dierka je na nulák. Raději mi to prosím vysvětli, aby mě to třeba nezmátlo a nezabilo.

Uživatelský avatar
luphtrack
Příspěvky: 1044
Registrován: 11 lis 2008 00:16

Re: Záznam zvuku z mixu

Příspěvek od luphtrack » 27 srp 2010 01:08

pardon, že se vměšuju, ale není lepší to nahrávat na nějaký přístroj k tomu určený?

soft je soft a mám pocit, že ty gramce by si skoro zasloužily nějaký důstojný záznam.
Obrázek
live free or die!

Odpovědět