Zvláštní ruchy při nízké cutoff

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
Uživatelský avatar
mario.severin
Příspěvky: 127
Registrován: 02 úno 2007 14:08

Zvláštní ruchy při nízké cutoff

Příspěvek od mario.severin » 27 led 2008 21:29

Mám takový problém, který mě trošku žere. Při snížené cutoff až skoro nadoraz je slyšet praskot - lupance. Nevím jestli je to normální, ale myslím si že ne... :oops: Použitý je VST Renegade

Díky za postřehy

MarioS

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 27 led 2008 23:05

a tohle je živá nahrávka, nebo vyexportovaná?

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 28 led 2008 00:16

Hmm zvlastni ja zadny praskot neslysim (ze by problemy s latenci u tebe?), jen nejaky lehky distortion jako by tam narustal preriodicky v urcitych chvilich, dohanels to eq - myslim trosku postelovat urovne za cutofem? a jak jsi na tom s hlasitosti, u basy neni problem snadno to prebudit a jit do zkresleni :))

Uživatelský avatar
mario.severin
Příspěvky: 127
Registrován: 02 úno 2007 14:08

Příspěvek od mario.severin » 28 led 2008 07:57

Jindy2 píše:a tohle je živá nahrávka, nebo vyexportovaná?
Vyexportovaná. Co je ale zajímavé, že je to už druhé VST které mě to dělá při podobném zvuku.

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 28 led 2008 09:10

mario: hmm, to je dost divný, to může být leccos...kdyby to byla živá nahrávka, tak chápu, že by to mohlo být latencí, ale takhle mě nic nenapadá :(

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 28 led 2008 10:13

Tohle dela i Virus, zadnou paniku.

toxin
Příspěvky: 475
Registrován: 09 pro 2007 23:55

Příspěvek od toxin » 28 led 2008 11:06

zkoušel jsi nějáý externí cutoff ?

http://www.electrozone.cz/viewtopic.php ... toff+filtr

Uživatelský avatar
mario.severin
Příspěvky: 127
Registrován: 02 úno 2007 14:08

Příspěvek od mario.severin » 28 led 2008 11:08

peteness píše:Tohle dela i Virus, zadnou paniku.
:lol: Díky za uklidnění...

Ale už jsem to vyřešil - stačilo dát náběh u amp env trochu dál než na úplný začátek. Ale zase to trochu změnilo charakter. Nu což - nemůžu mít vše... 8)

MarioS

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2668
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 28 led 2008 11:39

ak si myslel ten ' click ' na attacku tak to je potom chyba softwaru...niektore sw s tym maju problem ked mas odfiltrovany oscilator, tak ti amp attack na nule puka, klika...napr. Photone..pomoze posunut attack ako si to urobil ale zvuk uz nebude mat potom tak tvrdy nabeh....

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12783
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 28 led 2008 12:18

ano to je tym ako je spravena obalka resp. attack.. skus podat trosku attack na AMP tak, aby nebol uplne na naule, a to pukanie zmizne :-)

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2668
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 28 led 2008 12:40

ako je mozne ze betatesteri to nezaregistrovali ? :) ...treba to dat na buglist...v dnesnej dobre som sa s tym uz ozaj davno nestretol zeby toto soft robil..

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12783
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 28 led 2008 12:48

bassline klud :) toto robi aj kopa HW.. napriklad aj mQ toto robilo pri hodne zatiahnutom filtri.. mam pocit ze aj na viruse Ccku som to zaregistroval... uvidis ze aj blofeld ti to bude robit :D

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2668
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 28 led 2008 12:51

nemaluj certa na stenu :) ...na TI cku som si to nevsimol....ale mozno to fakt robi, len som si to v tom zhone neuvedomil...a co sa tyka SW....tak za poslednu dobu som toho pocas noveho roka skusal vela a nikde som to nezaregistroval..schvalne sa na to teraz pri testovani zameriam :twisted:

btw tvoja sexy supernova to myslim nerobi, a to som na nej obalky a filter hodne dlho skusal :-)

Odpovědět