Zvuk a poslech

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
kockopes

Zvuk a poslech

Příspěvek od kockopes »

Chtel bych se zeptat .. kde poslouchat svoji hudbu na jakych a v cem ji porovnavat s ostatni ..co takova mp3? Mam uz postrehnuty ze kazde zarizeni vnima jinak dynamiku tam kde mi prijde ze moje mp3 je hlasitejsi tak treba na mobilu nebo na jinem prehravaci uz je tomu naopak ... A samozrejme vsude vypinam efekty .. osvetli mi nekdo jak to funguje proc tomu tak je ?? A kde je nejlepsi porovnavat dynamiku? Nejlepsi me prijde DAW a TV..nechci si kvuli nejakemu. Spatnemu prehravaci.. co mne sprasi celou mp3 myslet ze mam zlej zvuk .. a ztratit potom chut vubec neco delat

Ivo
Moderátor

Re: Zvuk a poslech

Příspěvek od Ivo »

A co takhle to sdělení a otázku zkusit přeložit do nějakého srozumitelnějšího jazyka ? :wink:

kockopes

Příspěvek od kockopes »

Muzu to zkusit anglicky. . Primo pro vas ;)

carloff
Profesionál

Příspěvek od carloff »

Aren't you czech native speaker? As long as you aren't, please write in english and do not write in this funny "Google translate language.It is not possible to understand at all. Pokud jsi čech tak je asi veškerá komunikace zbytečná.
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

kockopes

Příspěvek od kockopes »

A hele co takhle nechat odpovedet nekoho jinyho ? Treba moji otazku nekdo pochopi .. ;)

kockopes

Příspěvek od kockopes »

Ale aby mne pochopil i nekdo jako je treba Ivo. .pisu na mobilu a neni to pro mne sranda .. takze .. kde nejlepe referovat poslouchat svoji mp3 vyexportavonou skladbu.. na jakem zarizeni ci prehravaci .. aby to byla 1000% kvalita .. v DAW ?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

toto si bud dakto robi srandu .. alebo je uplny magor ..

carloff
Profesionál

Příspěvek od carloff »

za a) MP3- ale bavil bych se nejspis o mixu -wavu, aiffu by ti mela nejlepe vsude hrat stejne. Pokud maji nejakou kompresi limitaci na konci dotycne prehravace tak ti samozrejme ty vice uz limitovane nahravky hrat jinak a vetsino hur.
za b) porovnavat Mp3 prehravace a porovnavat vubec zvuk neceho na mobilu mi prjde jako ulet.Vzdyt v kazdem okamziku to slysis jinak...!nejen zarizenim ale i okamzikem a prostredim.Dostavas se do naprosto subjektivnich vzdusnych zamku.Nic z toho neni referencni poslech!navic vsude ti vsechno vzdy bude hrat jinak. protoze kazda hudba je trochu frekvencne jina.A bude sedet dannemu reprodukcnimu zarizeni (pokud se to da o mobilu vubec rict) nekde lepe a nekde vice specialne podle toho kolik toho reprodukcni zarizeni orezava.Cim min kvalitni tim ti lip budou hrat veci okolo stredu. na referenci si porid kvalitni zarizeni - da , bedny sluchadla.
Micha se to proto aby mix hra vsude priblizne stejne dobre.
Hledanim nejakych neexistujicich tajemstvi muzes stravit zbytek zivota.
Pokud pises na audiozone nepis z mobilu s aut.opravou, pis srozumitelne , nebo te nekdo-admin vykopne.Prijde mi to nanejvýš neslušné.
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

biscuit

Příspěvek od biscuit »

jeste neslusnejsi je svou lenost a neschopnost vecne a srozumitelne se vyjadrit svadet na techniku...

mimo to jsi zalozil uplne blbe tema s blbou a zbytecnou otazkou. existuje na ni jen jedina odpoved. poslouchej ve formatech, na zarizenich a idealne i v prostorech, ke kterym mas duveru a veris, ze predavaji maximalni moznou uroven kvality zaznamenaneho zvuku k tvemu usnimu aparatu.

TAP

Příspěvek od TAP »

Ta otázka není blbá. Možná je to dokonce základní otázka na kterou hledají odpověď všichni na tomto fóru. V tom případě je správná odpověď: 42(přibližně) :-)
Ale taky věřím tomu, že existují nějaká pravidla (nechutně zjednodušující), která umožní udělat nahrávku, která bude znít na všech zařízeních přibližně dobře.
Jaktože u Beatles, Stinga, Status Quo i Jarka Nohavici (a všech dalších) to funguje a u mě ne?
Fakt nejde hodit do placu pár rad pro věčné začátečníky?

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

kockopes píše: Nejlepsi me prijde DAW a TV..
ver svojim ušom, počúvaj hudbu na telke ked ti tam znie dobre..

Odpovědět