Caute, mam otazku. tocime film a postprodukcne som pridal dedinsky rozhlas ktory hra cez okno. zvuk na upraveny a hra ako rozhlas je to fajn ... ale moja otazka je ze ako ho mam zmenit ked sa okno vo filme zavrie? ako sa zmenia jeho specifika? aky filter pouzit resp ako zmenit ekvalizer?
dakujem
zvuk po zavreti okna/film
Re: zvuk po zavreti okna/film
rozhodně bych zdroj zvuku stlumil a hodil ho pod LP filtr.
niekde na bbc reports urcite najdes frekvencnu krivku pohltivosti sklenenej tabule. tu by som namaloval v nejakom eq a stiahol gain...
-
- Profesionál
nedavno sem delal takovou reklamu, udelal jsem to normalne podle citu LPFiltrem s prislusnou strmosti, je to snadny.
No a jestli si chces hrat este na nejakou dalsi uroven realisticnosti, tak tam vpasuj rezonanci skla. Na vesnickym rozhlase to mozna teda nebude hrat moc roli, ale na basovejch zvucich se rozhodne projevuje. To je skoro na nejaky IR
potom.

-
- Profesionál
nebo speakerphone (coz jsou asi impulzy, nevim).
ked to tak rozhutujem, co ti brani nahrat nespracovany zvuk cez zavrete okno? alebo povedzme cez interierove dvere so sklenou vyplnou? z jedne strany mic, z druhej monitor s playbackom...
no a nebo si rovnou zajed nekam na vesnici, nech si to pustit z mistniho rozhlasu a v nejake chalupe si to nahraj
))))))))))))))